Kauden uutuus 2017: Hype

Keskustelua Särkänniemestä.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Severi
Jäsen
Viestit: 584
Liittynyt: 7.7.2007 21:33
Paikkakunta: Tampere ja Särkänniemi
Viesti:

Kauden uutuus 2017: Hype

ViestiKirjoittaja Severi » 11.8.2016 15:17

Ja kas näin on jälleen pikku hiljaa aika tehdä uusi aihe ensi vuoden suunnitelmista Särkänniemessä, kun tuo ''hurjin extreme-kokemus'' eli X on testattu jo moneen otteeseen allekirjoittaneen toimesta. Tulihan tämä todettua hyväksi sellaiseksi, mutta enemmän siitä tuolla X:än omassa aiheessa.

Tänään Aamulehteen ilmestyi erittäin mielenkiintoinen uutinen, liittyen mahdolliseen ensi kesäkauden uutuuslaitteeseen:
Korkeammalle kuin mikään nykyinen laite: Särkänniemeen suunnitteilla uusi miljoonaluokan vetonaula.
Vihdoista viimein, Särkänniemi panostaa nyt vihdoinkin näihin hurjapäihin. Johan sitä uutta vuoristorataa on jo odotettu, MotoGee kun ei liiemmin oikeasti hurja laite juuri ole.

Keskustelu alkakoon!
Viimeksi muokannut Severi 10.2.2017 23:13, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuva
Olin ensimmäinen asiakas MotoGeessä vuonna 2010!
Olin ensimmäinen asiakas myös Majakassa vuonna 2012!

Avatar
Zorlim
Jäsen
Viestit: 609
Liittynyt: 6.1.2011 16:57
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Zorlim » 11.8.2016 15:55

VIHDOINKIN! Hatunnosto Särkänniemelle että alkavat lopultakin kuunnella hurjapäitä ja hevijuusereita, vaikka se olisi pitänyt jo kahdeksan vuotta aiemmin aloittaa. Vuoristorata ei saa olla mikään Pinfarin Mini Megan tai PowerParkin Neo's Twisterin kaltainen tivolilelu, vaan suuri Tornadolle vertoja vetävä komistus. Tämä saattaa olla se Taikajoen paikalle aiemmin suunniteltu uusi huvilaite, tai sitten X on se.

Mutta mitenkäs ne meinaavat sen HighWaylle sijoittaa? Nyt olisi tilaisuus heivata Take Off ja Burgers Ravintola alta pois. Artikkelin mukaan mitään isoa ei pureta pois, mutta "pienempiä laitteita saatetaan siirtää varastoon odottamaan uutta sijoituspaikkaa." Ei kai Take Off mikään pieni ole. Mutta kun sitä monet ovat Särkästä pois tahtoneet, niin minä ehdottaisin Suomen Tivolia Take Offin uudeksi kodiksi. Tivolin Sombrero on minun mielestäni tiensä päässä. Viime kesäkuussa kun olin siellä huomasin kuinka Sombrero sekoili ja rikkoutui koko ajan. Sen varret ja vaunut jäivät yläilmoihin jumiin ja laitetta oltiin jatkuvasti korjaamassa ja suljettuna pitämässä ja pian taas avaamassa. Take Off on kuin luotu kiertävään tivoliin. Burgersillekin voisivat uuden paikan hankkia.

Air Race saa minun puolesta Take Offin korvata, mutta voisivat sijoittaa sen muualle esim. Wave Swingerin ja Pelitorin ulkopelirakennuksen väliselle tyhjälle shakkiruutualueelle. Osa siitä nykyisen Pelitorin avulla on jo täytetty mutta vielä siinä on ikävä tyhjä koti. Air Race sopii siis mielestäni siihen. Tornadon betonitasannekaan ei saisi mielestäni tyhjänä kauaa pysyä. High Voltage HighWayn kulmaan aivan Take Offin viereen ja tila siellä lisääntyy. Tai sitten vuoristorata sijoitetaan Highwaylle niin että High Voltage, Take Off ja Burgers-Ravintola siirtyvät muualle.

– Uudella radalla on korkeutta huomattavasti enemmän kuin millään meidän nykyisellä laitteella. Myös nopeus ja kiihtyvyys ovat kovempia kuin puiston tähänastisilla laitteilla, kehitysjohtaja Ville Aarresuo kertoo.

Laite menee korkealle, mutta se liikkuu eteen- ja taaksepäin, ei pelkästään pystysuoraan. Sen kohderyhmänä ovat huimapäät.


Trombin saisi minun puolesta purkaa ja upottaa Näsinjärveen samantien. Siihen voisivat huvilaitteita sijoittaa kuten suunnitellun maailmanpyörän ja kaikkea vastaavaa hauskaa. Audi Racingin ja MotoGeen välinen tyhjä aukkokin kaipaa täytettä kuten monet. Odotukseni ovat korkealla. Voisiko se olla kenties puuvuoristorata? Tiedän ettei sellainen ole kovin mielikuvituksellinen tai yllättävä kun semmoinen jo Lintsiltä että Powerista löytyy.

Kunpa foorumikin saisi eloa oudon hiljaisen kesän jälkeen.
Viimeksi muokannut Zorlim 11.8.2016 15:57, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aiemmin täysi huvipuistohullu, nyt vähentänyt mielenkiintoaan. Huvipuistoja en silti koskaan unohda.

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1642
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Juuso » 11.8.2016 15:56

Hieno uutinen. Uusi vuoristorata siis nähdään todennäköisesti jo ensi kesäkaudella. Erittäin hienoa, että laite on hurjapäille suunnattu. Minkälainen rata Niemeen tulee? Mitä laitteita siirretään ja mihin? Custom vai katalogimalli? Itse veikkaan, että kyseessä on Zamperlan Thunderbolt rata.

Edit:

Rata liikkuu eteen ja taaksepäin. Hmm, mikähän rata kyseessä voisi olla?

Avatar
Samulila
Jäsen
Viestit: 298
Liittynyt: 16.5.2009 19:36

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Samulila » 11.8.2016 17:21

Olisiko kyseessä Intaminin Impulse coaster?

Joka tapauksessa Zamperlalta ei löydy kuvausta vastaavaa rataa nykyisestä valikoimastaan, joten luultavasti Zamperlan yli kymmenvuotinen yksinoikeus Särkänniemen laite hankinnoissa on tulossa päätökseen.

Pisteet Särkänniemelle yrityksestä ja toivotaan että rata touteutuu! :)

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1642
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Juuso » 11.8.2016 18:32

Samulila kirjoitti:Olisiko kyseessä Intaminin Impulse coaster?

Toivottavasti ei, liian samanlainen Pipen kanssa.

KingdaKa
Jäsen
Viestit: 632
Liittynyt: 26.3.2006 17:45
Paikkakunta: Turku

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja KingdaKa » 11.8.2016 19:01

Ensimmäisenä tuli mieleen Vekoman Inverted Boomerang, mutta se olisi kyllä turhan samanlainen Powerparkin Cobran kanssa.

Pienen mietiskelyn jälkeen tuli mieleen kuvaukseen sopiva laite; Premierin Sky Rocket ||, eli esimerkiksi Holiday Parkin Sky Scream. Sopii myös tuohon paikkaan loistavasti ja olisi ennennäkemätön laite Suomessa, joten se on oma veikkaukseni!

Sienimursu
Jäsen
Viestit: 417
Liittynyt: 9.10.2013 20:03

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Sienimursu » 12.8.2016 0:14

KingdaKa kirjoitti:Pienen mietiskelyn jälkeen tuli mieleen kuvaukseen sopiva laite; Premierin Sky Rocket ||, eli esimerkiksi Holiday Parkin Sky Scream. Sopii myös tuohon paikkaan loistavasti ja olisi ennennäkemätön laite Suomessa, joten se on oma veikkaukseni!


Se saattaisi hyvinkin olla, tai sitten joku muu Premierin laukaistuja sukkularatoja, koska Mr. Freeze-tyyppisestäkin on tehty uusi versio

Samuel91
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 9.8.2016 11:53
Paikkakunta: Joensuu

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Samuel91 » 12.8.2016 9:41

Siistiä, hyvä Särkkis!

Trombin saisi minun puolesta purkaa ja upottaa Näsinjärveen samantien. Siihen voisivat huvilaitteita sijoittaa kuten suunnitellun maailmanpyörän ja kaikkea vastaavaa hauskaa.


Mun mielestä Trombin ei nyt ihan noin kovaa kohtaloa tarvitsisi kokea, mutta sijoittaa esim. Tykkimäelle? Saataisiin se kauan kaivattu toinen vuoristorata sinnekin, jossa saisi kaiken lisäksi roikkua vielä pää alaspäinkin paikoitellen... :D

Maailmanpyöräkin voisi olla Särkänniemellä vähän kulunut ajatus, koska kuitenkin muissa puistoissa kyseinen laite löytyy ja Särkkiksellä on kuitenkin Neula. Mut jotain muuta kivaa tietty :D

Kinga
Jäsen
Viestit: 17
Liittynyt: 24.3.2015 10:06

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Kinga » 20.8.2016 20:49

Uskon että laite on kuin Sky Scream :cool:

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1642
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Juuso » 21.8.2016 10:37

Eilen kävin Särkänniemessä ja tutkailin uutta Hiqh Way aluetta uuden vuoristoradan sijoituspaikkana. Uskon, että rata tulee Burgersin ja Voltin väliin, mikä selittäisi myös Voltin typerän paikan Hiqh Way alueella. Voltti on siis sijoitettu nykyiselle paikalleen, koska jo pari vuotta sitten tiedettiin, että sen viereen ja Take Offin paikalle tulee uusi rata. Takeoffin voisi sijoittaa Voltin toiselle puolelle (jos mahtuu) tai Motogeen ja Audiracingin väliin, jonne se ainakin mahtuisi.

Huvipuistomies
Jäsen
Viestit: 81
Liittynyt: 27.6.2014 10:20

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Huvipuistomies » 22.8.2016 21:25

Oma veikkaukseni on Intaminin Impulse coaster. Sopisi parhaiten tuohon kuvaukseen "eteen- ja taaksepäin, ei pelkästään pystysuoraan". Myös nopeus ja korkeus täsmäisivät kuvaan hyvin. Premier ridesin Sky Rocket II teoriassa voisi olla kyseessä myös, mutta se menee taaksepäin vain kerran alussa ja silloin laitteen liikettä olisi hyvin todennäköisesti kuvattu myös muilla ilmauksilla kuin "eteen, taakse ja pystysuoraan" (esim. ylösalaisin, useita inversioita jne.). Impulse coaster on myös korkeampi kuin Sky Rocket.

Lisäksi Intaminia puoltaa Särkänniemen aiempi asiakassuhde ja kokemus Intaminista, esim. laitetuki ja huolto lienee halvempaa ja helpompaa järjestää sellaisen valmistajan kanssa, jolta puistossa on jo laitteita. Tavallaan tuossa laitteessa tulisi myös Särkänniemestä pitkään puuttunut tornilaite samassa paketissa. Ja mikäli Särkän malliin tulisi tuo muutamissa Impulse coastereissa oleva jarru toiseen torniin, niin laite tarjoaisi sekä ylöspäin laukaisukokemuksen, että vapaapudotuskokemuksen.

Lisäksi laite ei ulkomuodostaan huolimatta tarjoa ollenkaan samanlaista ajokokemusta kuin Half pipe (laite ei pyöri, tornissa on kierteet, vauhti, kiihtyvyys ja korkeus ovat omaa luokkaansa ja kapasitetti on huomattavasti Halffia parempi), joten sekään ei ole syy miksi sieltä ei voisi tulla Impulse coaster. (Muistattehan kun Tyrsky julkistettiin... Ihmiset mankuivat että liian samanlainen kuin Half pipe, mutta eihän se oikeasti ole ollenkaan samanlainen kyydiltään).

No, spekulaatiotahan tämä on kaikki ennen kuin laite virallisesti julkistetaan. Mutta tulipa sieltä nyt sitten kumpi tahansa tai jotain ihan muuta, niin erittäin loistavaa ja hurjaa kyytiä on varmasti luvassa ensi kesäksi :) Hyvä Särkänniemi!

Supermanni500
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 21.11.2014 7:35
Paikkakunta: Vaasa

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Supermanni500 » 29.8.2016 15:50

Nyt alkoi Särkänniemi kiinnostamaan jos sinne joku kova vuoristorata on tulossa! :DD X ei ollut tarpeeksi hyvä syy lähteä Tampereelle asti tänä kesänä mutta ensi kesänä täytyy ehkä mennä :mrgreen:
Furius Baco on se juttu :D

Avatar
Arn'O
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 20.11.2015 17:04

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Arn'O » 12.9.2016 22:37

Premier Ridesin Sky Rocket II:ta olen itse toivonut pitkän aikaa Powerparkiin, mutta Särkänniemikin kelpaisi. Heti oli itsellä siis sama laite mielessä kun tuon uutisen luin. Mutta juu, hyvä Särkänniemi!

(Innolla odotan miten muut puistot vastaavat tähän)

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1056
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Arttu » 4.10.2016 19:53

Intaminin impulsessa on myös se hyvyys, että jos tulee inverted-versiona niin siinä on sitten samat kuluvat osat kun Tornaadossa.

Vaihtoehtona olisi tietty sit Mackin uutuus https://www.youtube.com/watch?v=yyvFAQtsuAw . Tässä voitaisiin hyödyntää särkälle ilmaista vesitilaa ja samalla saataisiin vettä roiskittua lisää, ei noita vesilaitteitakaan pidä unohtaa, viimeksi on särkkä kastettu vesilaitteella 1999? :D

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

Re: Särkänniemi 2017?

ViestiKirjoittaja Ville H » 25.10.2016 9:30

Selailin Instagramissa #särkänniemi tägättyjä kuvia ja sieltä löytyikin mielenkiintoisia löydöksiä. Taikajoen alue on romutettu ja tyhjennytty kokonaan. Kuvat on otettu näsinneulasta. Yritin lisätä screenshotteja mutta ne ovat ilmeisesti liian isoja kooltaan.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron