Kieputin (Top Spin)

Keskustelua Linnanmäestä.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1464
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja JP » 3.9.2022 15:01

Lintsin tänään Facebookissa postaamasta kuvasta näkee että onhan tuo Kiepin alue aika isohko. Tuohon kyllä mahtuisi ihan hyvin vaikka perhevuoristorata, tai Rocky Mountain Constructionin Single Rail coaster. Esimerkkinä jälkimmäisestä olisi mm. Wonder Woman Flight of Courage Six Flags Magic Mountainissa. Jälkimmäinen ei todellakaan veisi paljoa edes tilaa, ja mahtuisi tuohon kohdille varsin hyvin.

Kuva

Avatar
Lunatic
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 8.7.2019 11:40

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Lunatic » 3.9.2022 16:02

En itse koskaan ollut erityisesti Kieputtimen fani ja mielestäni sen korvaaminen on ihan tervetullut uudistus, tuli sieltä sitten mitä tuli. Kieputin tuppasi roikottamaan liian pitkiä aikoja epämukavissa asennoissa ja ajo-ohjelma oli aika tylsä suoraan sanottuna. Viime vuosina jarrujen meteli on ollut myös melkoinen.

Tuo välivuosi kyllä ihmetyttää, pelkkä uuden flätin rakennus ei vuotta vie millään joten olisiko kuitenkin isompaa työmaata tuohon tulossa. Ehkä säästösyistä haluavat rakentaa mielummin seuraavana kesänä kuin nyt talvella? Olen kyllä yllättynyt jos vuoristorataa olisi tulossa näin pian Taigan jälkeen, mutta en toki vastusta ajatusta! :mrgreen:

Teme
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 31.8.2009 7:37
Paikkakunta: Oulu

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Teme » 4.9.2022 11:25

Linnanmäki hoiti Kieputtimen poistumisen uutisoinnin yllättävänkin näkyvästi ja asia uutisoitiin jopa Ylen puoli yhdeksän uutisissa (https://areena.yle.fi/1-50931801?autoplay=true kohdassa 20:35). Senkään vuoksi en usko, että tilalle tulisi pelkästään Top Spinin päivitetty versio tai liikaa Kieputinta muistuttava laite. Jaksan toivoa, että tilalle tulee jotain näyttävää ja ennennäkemätöntä, josta voidaan tehdä isot telkkarimainokset, some-kampanjat ja ulkomainonnat bussipysäkeille. Suuri yleisö ja satunnainen huvipuistokävijä ei välttämättä edes huomaisi, että paikalle on tullut uusi laite, mikäli se muistuttaisi liikaa vanhaa. Kommentit olisivat luokkaa "tuohan on se sama kieputtaja kuin ennenkin". Markkinoinnillisesti ajateltuna se ei siis olisi kovin järkevää. Toki hevi-juuserit ja huvipuistoharrastajat olisivat mielissään.

Niin, ja itse kyllä tykkäsin Kieputtimesta ja en ole sen inhoaja betonisen kovista turvakaarista huolimatta :D Uusi vastaavanlainen siis itselleni kyllä passaisi.

moi
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 22.2.2018 12:26

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja moi » 5.9.2022 16:16

Ja kun tosiaan sanottiin, että jotain ihan uutta on tulossa, niin se tarkoittaa jotain isompaa. Single rail on aika hyvä veikkaus, olisihan se uutta Suomessa.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 240
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Siru84 » 15.9.2022 11:26

Sienimursu kirjoitti:Mondial Roll Over https://youtu.be/Kl5nlQE-R7k

Moser Maverick https://youtu.be/ubvftxfvF_4

Zamperla Backflash https://youtu.be/8wHnzuWxkak

Esimerkkejä toki muitakin löytyy. Eli heittää silmukoita kuten Kieputin mutta varret voivat myös liikkua eri suuntiin kuten Särkän Hurricanessa. Itse ehkä lempparini noista on Mondialin versio, Moserin ja Zamperlan versiot pysähtelevät silloin tällöin vähän kökösti ja tuo Zamperlan ei oikein vedä kunnon silmukkaa.

Toki minua ei haittaisi vaikka tilalle tulisi ihan vaan HUSSilta uusi Top Spin joko suspended tai classic mutta en usko että tuo on yleisön kannalta mitenkään järkevää enkä usko että sitä tehtäisiin muistakan syistä. Just saying vaan :D

Muistelen tässä kun 2017 uutuudesta oli puhetta ja elättelin toivetta että jos tulisi Technical Parkin moondance/heavyrotation ja sanoin etten usko ja sitten rakennusluvista selvisikin että sieltähän se toiveeni toteutui :DD Eli kenties Roll Over nähdään :cool:


Hienolta kyllä tuo Roll Over näyttää. :mrgreen: Niin mikä uutuus tuli 2017 josta toivetta elättelit ja sitten se tulikin? Oon todella yllättynyt, jos ne laittaisi uuden Top Spinin, mutta erilaisempana vain. Tosin Särkänniemi uusi Keinukarusellin, joka tosin huonompaan vaihdettiin, mutta joka tapauksessa.

Onko kukaan nyt käynyt Linnanmäellä että onko vielä käynnissä? Meinaan Faavun videolle joku tyyppi kommentoi 4 päivää sitten, että kun hän Linnanmäellä kävi sinä päivänä kun viestin kirjoitti, oli huollossa koko päivän, mutta ei mitään korjaajia nähty ja epäili, ettei tulisi enää näkymään....

Launched
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 2.12.2018 19:35

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Launched » 30.9.2022 17:39

Itse toivon ja osittain uskon että tulee kyllä joku kunnon pää-alaspäin hangtime pyörivä flätti, sillä juuri nyt Lintsillä ei semmoista Kieputtimen lisäksi ole. Magia ja Kehrä ovat molemmat loppujen lopuksi konseptiltaan melko samanlaisia, ja ne ovat kyllä kesympiä kuin Kieputin.

Huomasin, että Ziererin Star Shape ( https://www.youtube.com/watch?v=hubLhfU3yy0 ) on suht samankokoinen kuin Kieputin, vain vähän leveämpi, niin ehkä se siihen paikalle jopa mahtuisikin? :)

Kieputin on semmoinen laite, joka näyttää myös todella näyttävällä, ja se on myös niin keskellä puistoa, ettei siihen kehdata pistää mitään "rumaa" / tylsännäköistä laitetta. Star Shape olisi myös siksi siihen hyvin sopiva valinta, puhumattakaan siitä että siihen saisi kunnon teemoitukset.

moi
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 22.2.2018 12:26

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja moi » 1.10.2022 15:20

Linnanmäellä ei oo Pendulum-tyyppistä laitetta nii toi Star Shape ois aika hyvä ja samalla jotain uutta niin ku lupailtiin. Tommone tai joku kompakti single rail -coaster se tulee varmaan olemaan.

Teme
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 31.8.2009 7:37
Paikkakunta: Oulu

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Teme » 6.10.2022 0:07

Tuossa Star Shapessa on äänimaailma melkein kuin Sateenkaaressa :D Kelpaisi.

Avatar
Zorlim
Jäsen
Viestit: 611
Liittynyt: 6.1.2011 16:57
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Zorlim » 7.10.2022 9:13

Linnanmäki tiedottaa somessa, Kieputtimen kieputukset ovat ennakoitua aikaisemmin ohi, sillä huvilaite vaatisi varaosan, jonka toimitusaika on niin pitkä, ettei se valitettavasti ehdi puistoon ennen huvikauden päättymistä. Alkavan hupiviikonlopun 8.–9.10. sekä Valokarnevaalin ajaksi (13.–23.10.) Kieputtimen tunnelmalliset valot kytketään päälle ja valojen loisteessa pääsee vielä muistelemaan nostalgisia kieppumishetkiä. Huvittelijat voivat huvilaitetta heipatessaan osallistua arvontaan ja arvailla, minkälainen huvilaite Kieputtimen tilalle on tulossa huvikaudelle 2024.
Aiemmin täysi huvipuistohullu, nyt vähentänyt mielenkiintoaan. Huvipuistoja en silti koskaan unohda.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 240
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Siru84 » 7.10.2022 11:06

Zorlim kirjoitti:Linnanmäki tiedottaa somessa, Kieputtimen kieputukset ovat ennakoitua aikaisemmin ohi, sillä huvilaite vaatisi varaosan, jonka toimitusaika on niin pitkä, ettei se valitettavasti ehdi puistoon ennen huvikauden päättymistä. Alkavan hupiviikonlopun 8.–9.10. sekä Valokarnevaalin ajaksi (13.–23.10.) Kieputtimen tunnelmalliset valot kytketään päälle ja valojen loisteessa pääsee vielä muistelemaan nostalgisia kieppumishetkiä. Huvittelijat voivat huvilaitetta heipatessaan osallistua arvontaan ja arvailla, minkälainen huvilaite Kieputtimen tilalle on tulossa huvikaudelle 2024.


Olin tulossa sanomaan samaa, mutta ehdit ensin. Voivoi. Piti vielä mennä sen kyytiin, mutta ei sitten mennä... Säästyy matkustuskulut toki nyt, vaikka harmittaa vähän. Onneksi kesällä pääsin vielä.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1464
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja JP » 7.10.2022 11:54

Nyt pitää kyllä hiukan naputtaa asiasta, sillä olin tosiaan Lintsillä 1.10 ja tuolloin Kieputin oli jo suljettuna (sen porteilla oli kyltti jossa luki tyyliin että se on poissa huoltotöiden takia). En oikein ymmärrä miksei Lintsi tiedottanut tästä jo aikaisemmin, sillä ihan varmasti he tiesivät jo tuolloin 1.10 että sen varaosan saamisessa tulee kestämään liian kauan. Eli Lintsi olisi voinut tiedottaa asiasta paljon aikaisemmin, eikä vasta 7.10.2022. :rolleyes:

niksuup
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: 26.11.2017 1:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja niksuup » 22.10.2022 9:29

Ei tuo kieputin mikään oma suosikki ollut, mutta kyllä siinä oli aina pakko käydä vähintään kerran kärsimässä :D
Omaa toiveajattelua olisi saada kiputtimen tilalle tälläinen intaminin vähän hurjemman näköinen kieputtaja.

https://www.intamin.com/project/cyborg-cyber-spin/

https://youtu.be/lrGgxj19OfU

Toki tämä laite vaatisi paljon tilaa joten ei varmaan mahtuisi kieputtimen paikalle.

Launched
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 2.12.2018 19:35

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Launched » 26.10.2022 15:43

Mietin myös, että olisiko mahdollista että Lintsi vetää "Gröna Lundit", ja tilan säästämiseksi rakennetaan ylöspäin? ;)

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/1783129

Olen pitkään miettinyt tätä artikkelia, että miksi Linnanmäki hakisi lupaa rakentaa vielä korkeammalle kuin nyt jo ollaan? Kingi on kuitenkin sen 75 metriä korkea, ja hyvin harva laite yltää vieläkin korkeammalle. Ennennäkemätön laite Suomelle on kyllä ehdottomasti Intaminin Sky Jump, ja uskon että sen voisi toteuttaa niin kuin Grönan Ikaroskin, että sen rakentaisi jonkin tasanteen päälle, jonka alle voisi tulla jonkinlainen nähtävyys, oliko se sitten jokin flätti tai miksi ei vaikka uusi Vekkula?

Toinen laite mikä myös sopisi tähän samaan kaavaan on Star Flyer, vaikka se ei kyllä ennennäkemätön Suomessa olekkaan. Se olisi kuitenkin ehdottomasti Suomen parhaat näköalat antava Star Flyer-laite, ja muissa "kaupunkihuvipuistoissa", esim. Köpiksen Tivolissa ja Grönassa on myös semmoiset, ja ne ovat hyvin suosittuja laitteita näissä puistoissa. Se olisi hyvä välimaasto jos Rinkeli ja Panoraama tuntuvat liian tylsiltä, mutta taas Raketti ja Kingi liian vauhdikkailta omaan makuun.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1464
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja JP » 1.11.2022 0:25

Kannatan todellakin Grönan Ikaroksen kaltaista pudotuslaitetta Lintsille, sillä se on aivan mahtava pudotustorni. Paljon parempi kuin Kingi tai mikään muu vastaava. Eikä sellainen edes veisi tilaa, joten sellaisen saisi mahtumaan teoriassa minne tahansa.

Grönalta voisi myös varastaa idean Star Flyeriin, sillä sellainen olisi myös aika huisi Lintsille. Jos oikein haluaisi hifistellä niin laitetaan sellainen vesitornin päälle, ja voi pojat sitten on upeat 360 asteen näkymät koko Helsinkiin.

Sienimursu
Jäsen
Viestit: 417
Liittynyt: 9.10.2013 20:03

Re: Kieputin (Top Spin)

ViestiKirjoittaja Sienimursu » 1.11.2022 9:16

No niin nyt aika moni täällä saa toivensa toteen! Tulossa on siis Intaminin 'Gyro Swing', 42m korkea malli. Vastaava on esim. Lisebergissä (Loke) tai Tanskan Djurs Sommerlandissa (Tigeren). https://youtu.be/MZNfACj0gWA

Nimi on kyllä aika karsea, "Swingi" :DD


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron