Linnanmäki 2022

Keskustelua Linnanmäestä.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 240
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Linnanmäki 2022

ViestiKirjoittaja Siru84 » 2.9.2022 9:53

Juuso kirjoitti:Olen ajanut laitetta joka paikalla.


Aijaa. En ole ainoa joka ajattelee näin. Ystäväni kävi tässä kerran ja sai niin pahan päänsäryn että ei ole uskaltautunut laitteen kyytiin uudelleen. Toinen ystäväni koki tämän kanssani tänä vuonna toisen kerran käytyään ensimmäisen kerran vuonna 2019 ja sanoi että vaunujen tärinä aiheutti päänsärkyä hänellekin. Mun täytyy vielä kokeilla loppupäänpaikkoja ja toivon että siellä ei tärinää olisi.

Kokona11
Jäsen
Viestit: 106
Liittynyt: 7.3.2018 11:27

Re: Linnanmäki 2022

ViestiKirjoittaja Kokona11 » 3.9.2022 14:10

Olin tänään (3.9.) Linnanmäellä ja huomasin että yhdessä IIK!Week kohteessa oli rekvisiittana Kotkotin vaunuja mutta missä niin sitä ei tässä viikkoa ennen Iik! Weekin alkua oo varma.

Jaakko
Uusi Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 1.9.2022 11:00

Re: Linnanmäki 2022

ViestiKirjoittaja Jaakko » 5.10.2022 18:19

Arttu kirjoitti:Taikasirkus, 2005 (Nukketalo "Around the world" 1997-2004)

Moni ei ehkä tiedä, mutta Taikasirkus toimii myös yhtä epäluotettavasti kuin Pilotti ja Rekkaralli. Tässä tapauksessa ei onneksi vielä ole saatu vettä ja vesisadetta ongelmaksi, mutta ongelmia aiheuttaa täysin laitteen kehno tekniikka. Vaunut kulkevat radalla pysähtymättä ja vaunujen etäisyys toisistaan ei pysy vakiona, vaan muutosta aiheuttaa vaunujen paino ja vaunussa olevan moottorin kunto. Aamutarkistuksessa vaunut yleensä menee nätisti turvaväliä noudattaen, mutta asiakasajon alettua edellämainitut tekijät heittää oman twistinsä laitten toimivuuteen, kapasiteettiin ja siihen että Laite toimii, niin kun on suunniteltu.

Toki päivän aikana henkilökunnalla on velvollisuus ja vaihtoehto soittaa laitemiehet korjaamaan vaunujen välimatkaa mutta hyvällä tuurilla vaikutus toimii vaan yhden ajon ajan kohta sama ongelma on edessä.

Ulkoapäin laitteen fasaadia uusittiin, mutta sisältö on pysynyt kaudelle 2005 aika uskollisena. Viiteentoista vuoteen, ei ole laitteelle tehty siis mitään? Ehkä muutos alkaa sitten, kun laite ei enää ole suosittu ja käyttöaste laskee.

Mitään työntekijöiden terveyteen viittaavaa ongelmaa tuskin tässä saa kertoa. Mutta vanhemmat ja kokeneemmat ihmiset varmasti erottaa "mummola"-tuoksun, mikä oli myös orginaalista Vekkulasta tuttu ja voi siitä tehdä omat päätelmänsä.


Kammokuja:

Tämänkin alue olisi niin paljon paremassa käytössä, kuin vaa käveltävän labyna tai sitten iikweekin kohteena. Sisälaite mallia Gröna Lundin break dance olisi parhain vaihtoehto. Tai sitten vaan megaiso lasten autorata.


Tänä kesänä (ja muistikuvieni mukaan myös parina edellisenä) niin Taikasirkus kuin Kammokujakin ovat kumisseet käytännössä tyhjyyttään. Taikasirkus on jätetty aivan heitteille, ja monet yksityiskohdat ovat päässeet repsahtamaan. Tähän bonuksena tuo yllä kuvailtu tekninen epäluotettavuus - aika vaikea nähdä tälllä olevan edessään enää kovin pitkää ikää.

Samoin 3D-lasiton Kammokuja on vähän harmillinen kokemus potentiaaliinsa nähden. Ainut ilo tyhjästä kauhukohteesta on irronnut läpijuoksuennätysten muodossa (ennätykseni muistaakseni n. 37 sekuntia).

IikWeekillä nämä molemmat pääsevät tietysti oikeuksiinsa ja ihmisiä riittää häkellyttäviksi jonoiksi asti. Muutaman viikon tähden kuitenkin aika omituista pitää tuollaisia häpeätahroja esillä. Sääli sanoa näin, sillä molemmat olivat lapsuuteni suosikkeja.

Voittavin ja mielestäni todennäköisin ratkaisu olisikin rakentaa uusi Vekkula Taikasirkuksen ja Kammokujan paikalle. Siitäkin saataisi varmasti kauhuviikoille muotoiltua oikein hupsu kohde, joka olisi tavallisenakin versiona epäilemättä suosiossa myös muina aikoina.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija