Iik!Week! Linnanmäellä

Tänne voit kirjoitella raportteja huvipuistomatkoistasi. Kannattaa pistää myös linkki mahdollisiin kuviin kyseiseltä matkalta.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1063
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

Iik!Week! Linnanmäellä

ViestiKirjoittaja Arttu » 17.9.2017 0:13

Tulipa tänään töiden jälkeen testailtua mäen kauhuviikon kohteet. Yhden kohteen kävin jo torstaina läpi ja se oli kyllä oikea ratkaisu, koska tänään lauantaina jonoa riitti todella pitkäksi ja halusin käydä muut kohteet läpi. Tässä omia mielipiteitä:

Kammokuja:

Ikäsuositus oli 16 vuodesta ylöspäin, huoltajan seurassa 14 vuotiaatkin pääsi nauttimaan tästä kauhusta. Kammokujahan ei ole koskaan ollut se kaikkien suosikki, jotkut pelkäävät laitetta ihan normaalina aukioloajan laitteena. Nyt kuitenkin pimeyden ja livekummitteluiden avulla kammo on nostettu uudelle tasolle. Todella hyvin toteutettu pimeys, efektit ja lukuisat hyvät ja hyvin eläytyvät näyttelijät vetivät minut laitteen pikaisesti läpi ja olihan siinä hetken aikaa jo ulkopuolella sellainen olo, että joku vielä tulee seuraamaan ja säikyttää. Hyvin tehty :)

Kyöpelinvuoren hotelli:
10 vuotiaista ylöspäin suositeltiin käymään Kyöpelivuoren hotellissa, jossa noidat olivat saaneet lisävahvistusta oikeista noidista ja ne synkkasivat hyvin yhteen. Rataa oli äänien osalta hiljennetty ja kaikki efektit eivät olleet päällä. Eniten jäin kaipaamaan musiikkia, koska se kuumottaa ja vie laitetta normaalissakin rytmissä eteenpäin. Kuitenkin noitien hyvien maskien ja sijoittelun kanssa hotelli sai entistä kammottavamman näkökulman.

Me emme unohda – työmaalla kummittelee Linnunrata Extran ympärillä ja sivuilla kiertävä kauhukohde vesitornissa.
Ikäsuositus 16, huoltajan seurassa 14:


Tää livekauhusokkelo oli kyllä todella hienosti toteutettu, friikkeyttä ja jännitystä oli joka kulman takana ja hyvinkin yksinkertaisilla asioilla oli ympärillä astittavissa kauhu ja pelottelu. Pieni miinus tuli siitä, että edelleen kävelykohteen kapasiteetti tökkää aina siihen, mikäli joku ryhmä tai pari jääkin "jumiin", eli joko kokee liian pelottavaksi asiat ja eivät uskalla edetä tai sitten haluavat lisää kohteelta ja jäävät peloteltavaksi lisää. Nämä kadonneet eivät nimittäin lopeta pelottelua vasta kuin astut ulos vesitornista. :D


Castle Hillin kauhukylä
Ikäsuositus 16, huoltajan seurassa 14:


Tässä kylässä asuu ruttoon sairastuneet ja ainakin ekaa kertaa kun itse kylään menin, oli kyllä vastaanotto sen näköinenkin. Jotkut kyläläisistä seuraa sinua vierestä ihan kiltisti, toiset lähestyvät ja sitten on vielä ne, jotka ovat jo takanasi ja kovaan ääneen kommentoimassa pelottelevasti jotain tai sitten muuten vaan tunnet kuinka ahdistuneisuus kohottaa kulmakarvojasi ja ihokarvojasi. Kylä on upeasti teemoitettu, teemoitus nousee uudelle tasolle illalla, kun valot himmenevät ja luonnonvalo katoaa. Myös kohteet, Kirkko ja Ennustajan teltta on hienosti tehty. Ruttosairaala.. No hieno sekin, vaikka itse sairaalaan ei päässytkään (tästä vielä hyvä kohde ensi vuodelle, "suljettu" ruttosairaala, jossa potilaat riehuvat) Tulirekikin riehuu ja rymisee hyvin teemassa. Toivottavasti tulevaan Iikweekiin tuo alue säilytetään ja myös keksitään iltakäyttöä Angry Birds puistolle.


Kino: Sirkuksen salaisuus – hyytävä livekauhuesitys lujahermoisille
Ikäsuositus 16, huoltajan seurassa 14:Kaikki kunnia ja jaksamiset pääesiintyjälle, mutta tää oli ehkä pienoinen pettymys. Aloitettiin kierros tällä kohteella ja ehkä omat odotukset oli jo niin korkeat, että ajattelin esityksen vievän mut jännityksen reunalle jo heti ensimmäisenä. Mutta hienona toteutuksena kohde ei kuitenkaan lunastanut kauhistuttavaa kokemusta omassa tunteessani. Koin ehkä vaan, että juonta kehiteltiin hyvin mutta sitten pam ja juoni meni siinä ja esitys loppui.

Taikasirkus
Ikäsuositus 10, normaalit laitteen pituusrajat huomioiden.


Toisiksi kovin ja pisin jono lauantaina mutta kannatti. Taikasirkus on kans niitä laitteita, että normipäivänä ja normiteemoituksella jotkut eivät voi sietää laitetta ollenkaan ja pelkäävät pellejä. Ihan ymmärrettävä ja yleinenkin kammo, mutta onneksi taikasirkuksen normaalit pellet on kivoja kilttejä, kuten rollekin on. Nyt kuitenkin mentiin "Out of order" sirkukseen ja sen huomasi jo sirkuksen ovella. Normaali iloinen musiikki ja valaistus oli vaihdettu mustiin lakanoihin, punaisiin silmiinpistäviin valoihin ja musiikki oli karmivaa, normaalia sointua muistuttavaa, mutta silti todella erilainen fiilis tuli jo asemalla. Yleensä työntekijät on normaalivaatteissaan laitteessa mutta tässäkin kauhukohteessa työntekijätkin oli muuttuneet osa laitetta ja teemaa. Liikkuvien pellejen lisäksi kuumotusta ja pelkoa lisäsivät livenäyttelijät, jotka osasivat ottaa jokaisesta vaunusta ne kovimmat ja kiljuvimmat avunhuudot esille. Itsekin tunsin pariin kertavani huutavani pelosta. Hyvin toteutettu. Myös laitteen sisällä kuului jäätävän syvä bassomusiikki, joka ei kuitenkaan häirinnyt laitteen fiilistä vaan korosti kauhua.

Autorata
Ikäsuositus 10:


Tän nimen olis voinut muuttaa myös Kauhuautoradaksi. Se oli todella kauhea ja poliisiauton vallanut pelle myös veti täysillä jännitystä mukaan ja antoi kaikkensa, jotta autoilusta olisi tullut kauheaa. Valot vilkkuivat ja kauhumusiikki ja äänet tehostivat kauhuajon tunnelmaa.

Maisemajuna:

Maisemajunassa kävin päiväseltään, joten juna ei antanut kaikkeaan muun kuin kuulutusten osalta. Asema näytti kyllä erittäin taitavalta teemoitukselta ja olisi ollut mahtavaa kyllä nähdä se itse hämähäkkikin, joka sen on saanut niin tiukkaan pakettiin.

Kingin ja Linnunrata Extran jätin suosiolla välistä sen takia, että nuo kohteet on vielä käytävissä myöhemminkin, eikä niissä nyt suuremmin ollut edellisvuoteen eroa.

Mutta Linnamäki teki sen taas, kauhistutti kävijänsä ja myös tänä vuonna mediankin kautta iikweekistä kiinnostumattomat kadunkulkijat. Eli hyvin onnistunut mainostus sekin tavallaan.

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron