Linnanmäki 4.5.2013

Tänne voit kirjoitella raportteja huvipuistomatkoistasi. Kannattaa pistää myös linkki mahdollisiin kuviin kyseiseltä matkalta.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Lintsin paras laite

Ukko
2
17%
Salama
3
25%
Kirnu
0
Ei ääniä
Kieppi
1
8%
Raketti
2
17%
Vuoristorata
2
17%
Kyöpelivuoren Hotelli
0
Ei ääniä
Linnunrata
0
Ei ääniä
Tulireki
0
Ei ääniä
Vekkula
1
8%
Kieputin
0
Ei ääniä
Kehrä
1
8%
 
Ääniä yhteensä: 12

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

Linnanmäki 4.5.2013

ViestiKirjoittaja Ville H » 6.5.2013 16:13

Eli olin Lintsillä viime Lauantaina kahden kaverini kanssa. Puisto aukesi klo 13 ja sitä ennen siellä oli jokin yksityistilaisuus jossa oli aika paljon porukkaa.

Ja kyllä olen käynyt Lintsillä viimeksi 2005 :D Hyi minua :blush: No laitteita ja uutuuksia oli niin paljon että ei ainakaan aika tullut pitäksi :)

Tässä vähän listaa ja mielipitetiä eri laitteista:


Raketti
Menimme tähän ensinmmäisenä, hieman jännitti ja sitten menoksi. Voin sanoa että säikähdin todella paljon kun vaunu laukaistiin ylös :D Aivan loistava laite, kuitenkin Gröna Lundin Katapulten oli hieman parempi mutta tämä oli silti todella hyvä :thumbsup:
Arvosana: 9+
Jonotusaika: 10-20min
Käyntikerrat: 3x

Vuoristorata
Tämä legendaarinen puurata on hyvin nostalginen ja tervan tuoksu on jo muodostunut klassikoksi. Rata on melko hyvä mutta ei mikään erityinen. Parissa kohtaan tuli kunnolla Airtimea :thumbsup: Tässä vaan on pakko käydä joka kerta :)
Arvosana: 8
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Kirnu
Vaikka olen käynyt vähän isommassa Ruotsin puolella, tämä otti jostain syystä enemmän vatsanpohjasta ja oli intenssiivisempi ja ytimekkäämpi kuin Ruotsin vastaava :thumbsup: Aivan loistava rata, vaikka onkin todella lyhyt mutta sitäkin ytimekkäämpi. Mikä parasta rata vie todella vähän tilaa, vaunut ja penkit ovat mukavat ja jokainen ajokerta on erinlainen :)
Arvosana: 9½
Jonotusaika: 5-10min
Käyntikerrat: 4x


Linnunrata
Ehdoton suosikkini Suomen perheradoista Tulireen ja Motogeen kanssa :thumbsup: Koko radan, aseman ja jonotusalueen teemoitus on melkeimpä Disneyn luokkaa. Aivan täydellinen laite. Voittaa kaiken maailman Joyridet, Pikajunat, Vonkaputoukset ja Neos Twisterit. Joka kerta yhtä mahtava ja todella hyvä laite sateella. Paljon parempi kuin Vuoristorata.
Arvosana: 9
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 3xKehrä
Tämä oli kaikkien aikojen ensinmmäinen Enterprise missä olen ollut. Aluksi olin hämmentynyt kopista ja turvavöistä mutta niihin ehti tottua ennen ajoa. Laite alkoi pyöriä aivan järkyttävällä vauhdilla ja nousi pystyyn hyvin nopeasti. Kyyti oli todella nopeaa ja hurjaa. G-Voimat kirjaimellisesti laittoivat naamani uusiksi :D Mielestäni tämä on sopiva laite myös nuoremille kävijöille ensinmmäiseksi pää-alaspäin meneväksi laitteeksi.
Arvosana: 9-
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Vekkula
Vanha kunnon Vekkula kuten sanotaan :D Ihan oikeasti en yhtään ihmettelisi miksei tätä sanottaisi maailman parhaimmaksi hullutaloksi :) Vekkula on hyvin monipuolinen ja ennen kaikkea mielenkiintoinenkin paikka vanhemmalle väelle. Lisäpisteitä tuo pitkä pituus ja ohitettavat kohteet :) Metkula kääntyy haudassaan kun Vekkula iloitsee vielä 200-vuoden päästäkin :D
Arvosana: 9
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Kyöpelivuoren Hotelli
Tämä uusi Kummari näyttää ulkopäin yhtä mahtavalta ja loistavasti teemoitetula kuin koko laite kokonaisuudessaan on :thumbsup: Jonotusalueella oli mielikseni Orlochelssin Tornin tunnelmaan goottiliaiskynttilöineen, taustamusiikkeinen ja ääniratoineen. Kyöpelivuoren Hotelli on niin loistavasti toteutettu että meinasin pelästyä hengiltä useassa kohtaan, jopa enemmänkin kuin Grönan Spökhusetissa :D Suomen paras kummari on löytynyt :thumbsup:
Arvosana: 10
Jonotusaika: 15min
Käyntikerrat: 1x

Tulireki
En muistanutkaan kuinka hyvä laite Tulireki olikaan :) Ne käännökset ja mutkat ylhäällä olivat pahempia ja pelottavampia kuin Vilda Musenin. Se ensinmmäinen pudotus otti niin pirusti vatsanpohjasta, että sitä ei voi kuvailla. Tämän jälkeen tuli jyrkkiä mutkia ja kurvia kallistuksineen ja tämän jälkeen joitakin pudotuksia. Te jotka sanotte että tämä on huono ja tärisevä rata niin olette väärässä :P Tässä on Vilda Musenin vastine Suomessa :thumbsup:
Arvosana: 9
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 2x

Pikajuna
Tämä rata on todella hyvä perherata ja todellakin yksi Linnanmäen pelottavammista radoista, ellei jopa pelottavin kiitos ylijyrkkien mutkien :P Rata meni kovempaa kuin luulin ja odotin. Kuitenkin mikään erikoisempi rata ei ole kysessä mutta tätä ei saa poistaa, tämä on hyvä 5-8vuotiaiden hurvistelu rata :)
Arvosana: 7+
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Hurjakuru
Tämä Suomen Paras Rapids Ride viihdyttää ja nauruttaa ja kastuttaa takuulla :thumbsup: Hurjakurun teemoitus on aivan loistavaa, itse olin todella ylpeä tunnelliosuudesta :) Lisä plussaa tuo 2vesiputousta ja kova vauhti sekä useat hienot yksityiskohdat. Itse kastuin kokonaan viimeisessä vesiputouksessa :D Koskiseikkailu on paljon paljon paljon huonompi ja tylsempi
Arvosana: 8
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Salama
Salama on ehdottomasti Suomen parhaista rata hankinnoista koskaan: Teemoitus on upeaa, kyyti yksi pehmeimmistä ja miellyttävimmistä ikinä, radan layout on todella vauhdikas ja yllätyksellinen. Vaunumme onnistui pyörimään oikein kunnolla että meinasi mennä pää pyörälle :D Kovien jonojen takia en käynyt kuin kerran :(
Arvosana: 9+
Jonotusaika: 25min
Käyntikerrat: 1x


Viikinkilaiva
Tämä oli yllättävän hurja ja jopa rajukin laite hyvällä tavalla siis :) En yhtään epäile että Särkänniemen ja Linnanmäen laivoilla ei olisi mitään eroa päinvastoin: Lintsin vene menee paljon nopeampaa ja se meneekin tuplat korkeammalle kuin Särkän vastaava. Lisäksi loppujarrutus ja liikkeelle lähtö ei kestä tuntikausia. Airtimea tuli jopa enemmän kuin Thunderbirdissä :thumbsup: ja olimme siis aivan kärjessä.
Arvosana: 8
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Kieppi
Suomen toiseksi paras flätti löytyy Linnanmäeltä jos olisi pakko valita kumpi on parempi Pegasus vai Kieppi. Kuitenkin Kieppi on kaiken puolin aivan täydellinen laite ja rakastuin siihen heti :wub: Kieputus ja pyöritys on kovaa, hurjaa ja todella yllätyksellistä ja jokainen ajo on erinalinen :thumbsup: Suosittelen käymään, itse en kolautellut päätäni turvakaariin ja kyyti oli melko pehmeää ja miellyttävää :)
Arvosana: 9½
Jonotusaika: 5-10min
Käyntikerrat: 2x


HipHop
Suomen paras perhelaite löytyy Linnanmäeltä :thumbsup: Ihan oikeasti tämä otti jopa enemmän vatsanpohjasta kuin Raketti. Sain kyllä päivän naurut, miksi Särkkä ei ottanut tätä vaan päätyi Zamperlaan :ermmm: No kuitenkin ei haittaa kun Lintsihän on 1000x kertaa parempi kuin Särkkä. HipHop on hyvä että tuon tyyliset laitteet viihdyttävät kaiken ikäisiä, vievät vähän tilaa ja ovat melko halpojakin HYVÄ LINTSI!
Arvosana: 8
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Kammokuja
Odotin hieman enemmän tältä kohteelta, mutta oli tämän sen verran hyvä että säikähdin monessa kohtaan :D Kammokujaa ei tarvitse poistaa mutta sinne voisi lisätä kammotuksia ja pelotuksia ja enemmän ahdistusta kiitos :thumbsup:
Arvosana: 7
Jonotusaika: 0min
Käyntikerrat: 1x


Taikasirkus
Aivan loistava DarkRide/Satuajelu :thumbsup: Meinasin tukehtua nauruun, sillä pelästyin sitä verhon takaa pomphatavaa klovnia niin törkeästi :D Muutenkin Taikasirkus on hyvin koominen ja hauska ajelu jossa saa nauraa vedet silmissä jos omistaa sen tietyn huumorin tajun :D
Arvosana: 8
Jonotusaika: 0min
Käyntikerrat: 1x


Mustekala
Ehdottomasti parhaita Keskihurjia laitteita mitä koko Suomesta löytyy :thumbsup: Ihan oikeasti meno oli melkeimpä kovempaa kuin Grönan Breakdancessa joten ei Lintsin tarvi välttämättä hankkia sitä kun vastaava ja lähes yhtä hyvä löytyy puistosta :) Tätä ei saa todellakaan poistaa, mutta jos joskus vikat kesät se vetää niin Nokkakiveen Mars :roll:
Arvosana: 8
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Kieputin
Tämä Kieputin kieputti niin paljon että meinasi lähteä taju, no ei vaan :P Mutta nuo roikotukset toivat vain lisä jännitystä ajoon, mutta olivat ehkä hieman pitkiä että rupesi satumaan päähän. Pyöritykset olivat sopivan nopeat ja hurjat. Ajo-ohjelmaa voisi hieman monipuolistaa mutta näinkin on hyvä :)
Arvosana: 8½
Jonotusaika: 5min
Käyntikerrat: 1x


Ukko
Laite jota olin odottanut, jännittänyt ja himonnut eniten oli todellakin aikas Ukko :D Olin aivan paniikissa jonossa ja asiaan ei auttanut yhtään kun vaunu useamman kerran kiisi ohi aseman ja ihmisten kirkuminen oli melkeimpä musiikkia korvilleni :) Sitten vaunuun jossa jännitys vaan paheni ja maailman mukavin turvakaari ja sitten menoksi. Hissimäessä jännitys laiemeni ja maisemat olivat upeat. Ei kauaankaa kuin vaunu meni ympäri ja huuto alkoi. Sitten salman nopea kierre ja sitten täysillä alas ja pari heilumista edes takaisin ja tämä ihanuus loppui :wub: En ole koskaan käynyt missää näin massiivisessa, tunnelmallisessa ja jännittävässä radassa kuin Ukko, Insanekin häviää tälle. Todellinen sydämmen sulattaja :drool: Lintsin takuulla yksi parhaimmista hankinnoista koskaan :thumbsup: Kävin tässä useasti ja ostin lopuksi paidan " Selvisin Ukosta"
Arvosana: 10++++++++++++++++++++++++++++++++
Jonotusaika: 10-20min
Käyntikerrat: 3x

Kokonaisuudessaan päivä oli onnistunut ja täydellinen. Ilma ja sää suosivat, henkilökunta oli ystävällistä ja huumorintajuista. Laiterikkoja e ollut paitsi Vuoristorata jäi kerran Brunilan mutkaan :D Hinnat eivät olleetkaan ryöstöhintoja, kun vertaa Särkkään tai tivoleihin. Ympäristö oli kaunista ja siistiä, Tunnelma kukoisti ja loisti jo porteilla ja jonotkin olivat melko lyhyitä paria poikkeusta lukuun ottamatta :)

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 10.6.2013 15:40

Lisäyksiä:

Kävin Lauantain 8.6 Lintsillä kaveriporukan kanssa, bussilla ja järjestetyllä matkalla. Kun puisto avattii, se oli aivan täynnä väkeä :o Varmaankin sen takia että ennen aukeamista oli joku yksitiyistilaisuus. Muuten kaikki laitesijat ja mielpiteet ovat ennallaan, ainoastaan että tällä kerralla kaikki laitteet tuntuivat paremmilta ja Kieputtimisessa, ihme ja kumma vedet roiskuivat oikein naamalle :thumbsup: Ainoastaan en ehtinyt käymään Salamassa, Hurjakurussa, Pikajunassa, HipHopissa, Mustekalassa enkä Kyöpelivuoren Hotellistta :'( Kovien jonojen ja ajan vähyyden takia.

Vonkaputous
Tämä ei siis ollut auki viime kerralla, sään takia ja ei kuin menoksi. Rata näyttää todella korkealta maasta katsottuna ja lisä jännitystä toi kun vaunu tuli molskahtaen veteen ennen kuin oli meidän vuoromme ja eikun menoksi. Matka alkoi hauskalla pikku alamäellä ja siitä kova ääniseen nostomäen alkuun ja sitten piinaava nousu ylös (Rata näytti todella korkealta ja pahalta jo hissimäen puolessa välissä) Sitten järkyttävän nopea alamäki suoraan maan alle ja nopea käännös. Pieni hengähdystauko ja taas huimalla nopeudella jyrkkään ja kaartavaan alamäkeen ja veteen. Kastuin aivan läpi märäksi, mutta se ei haittaa kun Sää oli muutenkin lämmin ja aurinkoinen. Vonkaputous on aivan loistava laite, rakastuin siihen heti :wub: Parempi kuin Grönan Jetline, Lintsin neljänneksi paras rata, jakaa siis sijan Tulireen kanssa :thumbsup:
Arvosana: 9+

Ps: Linnanmäen hinnat olivat laskeneet hieman Toukokuusta :P

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1631
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Juuso » 10.6.2013 20:01

Ei Linnanmäki siis ihan metsään ole Vonkaputouksen ja Tulireen kanssa mennyt. Itse en voi sietää kumpaakaan laitetta, mutta hyvä että jotkut pitävät. Vonkaputous on vain ja ainoastaan yksi tylsä alamäki veteen ja tulireessä on alamäki ja muutama hassu kurvi. Mielellään näkisin tuolla paikalla YHDEN kunnon radan tai tuplapituisen vonkaputouksen.

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 10.6.2013 20:43

Juuso kirjoitti:Ei Linnanmäki siis ihan metsään ole Vonkaputouksen ja Tulireen kanssa mennyt. Itse en voi sietää kumpaakaan laitetta, mutta hyvä että jotkut pitävät. Vonkaputous on vain ja ainoastaan yksi tylsä alamäki veteen ja tulireessä on alamäki ja muutama hassu kurvi. Mielellään näkisin tuolla paikalla YHDEN kunnon radan tai tuplapituisen vonkaputouksen.


Mielestäni taas tälläiset Minradat kuuluvat Lintsille ja nehän ovat hyvin Lintsimäisiä :roll: Ei Lintsi olisi Linnanmäki ilman Kirnua, Tulirekeä, Pikajunaa, Linnunrataa, Ukkoa tai Vonkaputousta (Salamaa en ottanut mukaan koska se on yli 400metriä). Lintsi voisi hankkia vielä Vekoman Big Airin, Vekoman Stringrayn, S&S:n El Locon ja Premierin Korkena ja hyvin kompaktin Laukaistavan. Perheille vielä Vekoman Family Boomerang. On hyvä että jokainen Suomen puisto erottuu jotenkin: Lintsi tunnelmalla ja miniradoilla, Särkkä monipuolisuudella ja teema-alueilla, Powerpark teemoituksella ja yllätyksellisillä uutuuksilla, Tykkimäki ennalta arvaamatttomana perhe-puistona jonka uutudet voivat yllättää jopa hevijuuseritkin (Star Flyer ja Loop Fighter), Nokkakivi Nostalgisuudella ja Legendaarisilla laitteilla ja Wasalandia myös hyvänä perhepuistona, jossa on loistava Kummitustalo :) ja tuo tuleva Kalevala Park hyvin mystisenä ja satumaisena puistona.

Tässä video tuosta Premierin Laukaistavasta pikkuradasta: http://www.youtube.com/watch?v=8hv5wU-3pKE
Vekoma Big Air: http://www.youtube.com/watch?v=9bV8_mzbqmo
Vekoma Stringray: http://www.youtube.com/watch?v=LGLOxkaf9oU
S&S El Loco: http://www.youtube.com/watch?v=IHOL0iFasz4
Vekoma Family Boomerang:
http://www.youtube.com/watch?v=ckcjLPvB3gE
http://www.youtube.com/watch?v=kxYrTtlT0v4

Mitäs mieltä olette :)

Avatar
Samulila
Jäsen
Viestit: 296
Liittynyt: 16.5.2009 19:36

ViestiKirjoittaja Samulila » 10.6.2013 21:21

Eikös Linnanmäki ollut Linnanmäki montakymmentä vuotta ennen näitä mikroratoja? :roll:

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 10.6.2013 21:34

Linnanmäki ei tuntuisi samalta tai olisi enään entisensä. Miniradat kunniaan ja ne kuuluvat Lintsille nyt ja aina :thumbsup: Eli Miniradat ovat mielestäni tärkeä osa Lintsiä :)

paappa
Jäsen
Viestit: 624
Liittynyt: 10.1.2006 9:08

ViestiKirjoittaja paappa » 10.6.2013 21:46

Ville H kirjoitti:Linnanmäki ei tuntuisi samalta tai olisi enään entisensä. Miniradat kunniaan ja ne kuuluvat Lintsille nyt ja aina :thumbsup: Eli Miniradat ovat mielestäni tärkeä osa Lintsiä :)


Ei ole vuosiin ollut entisensä.

Avatar
Ihme Mies
Jäsen
Viestit: 694
Liittynyt: 30.7.2008 22:37

ViestiKirjoittaja Ihme Mies » 11.6.2013 11:09

Samulila kirjoitti:Eikös Linnanmäki ollut Linnanmäki montakymmentä vuotta ennen näitä mikroratoja? :roll:


Joo, heh, juuri noin.

Ja jos ajatellaan historiallisesti, niin Vuoristoratahan on aika valtava laite, ainakin silloin kun se rakennettiin - ja suurin rata siellä edelleen. Sehän oli yksi Pohjois-Euroopan suurimmista radoista. Eli kyllä nämä miniradat ovat jotain epälintsimäistä, ainakin historiallista taustaa vasten.
Tietenkin kun niitä on nyt nähty 90-luvulta asti, niin ehkä niitä voi jo pitää puiston nykylinjan tunnuspiirteenä.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija