Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

Huvipuistoihin liittyvää yleistä keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1460
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja JP » 17.3.2020 20:39

On varmasti sanomattakin selvää että COVID-19 tulee vaikuttamaan kaikkeen vapaa-ajan huvitteluun merkittävästi vuonna 2020. Luonnollisesti elokuvateollisuus on näistä vapaa-ajan tuottajista se suurin häviäjä, sillä elokuvateattereiden kävijämäärät ovat vähentyneet vuosi vuodelta. Ympäri maailmaa on jo suljettu paljon huvipuistoja, ja jopa Disney lopulta päätyi sulkemaan kaikki puistonsa aina Kaliforniasta Tokioon asti. Juuri nyt siis hyvin harva huvipuisto on auki, ja monet puistoista eivät edes tiedä milloin saavat porttinsa seuraavan kerran auki.

Se miten COVID-19 tulee vaikuttamaan suomalaisiin huvipuistoihin jää nähtäväksi, mutta luulen ettei Koronasta tule liian suurta takapakkia jos se saadaan pidettyä kurissa. Suomalaisilla huvipuistoilla on ainakin toistaiseksi sellainen etu muihin huvipuistoihin verrattuna, että meidän pääsesonki on juuri kesällä eikä se ole ympärivuotinen. Toki tässä on oma ongelmansa siinä mielessä, että jos tällainen virus tulisi juuri kesällä, niin siinä menisi helposti koko vuoden kassa miinuksille yhdessä silmänräpäyksessä. Nyt sentään suomalaisilla huvipuistoilla on vielä olemassa hajurakoa ennen kuin uusi huvittelukausi alkaa, ja jos oikein hyvin käy (kuten todellakin toivon), niin voi hyvin olla että COVID-19:sta pahin osuus on jo ohi huhtikuun tai toukokuun loppuun mennessä. Ainakin itse veikkaisin että tuskin Korona tulee vaikuttamaan normaaliin huvittelukauteen Suomessa, mutta monet huvipuistot voivat ehkä joutua siirtämään avajaisia myöhemmälle ajankohdalle.

Tässä olisi samalla muuten erinomainen tilaisuus myös siirtää suomalaista kesää myöhemmäksi, sillä viimeisinä vuosina on tullut sellainen fiilis että ne parhaat huvitteluajat ovat usein elokuun alun jälkeen, ja tällöin monet huvipuistoista ovat olleet jo laittamassa lippujaluukkuja kiinni. Eli jos COVID-19 estää huvikauden aikaiset avajaiset ennen kesäkuuta, niin ehkä pääsisimme tänä vuonna huvittelemaan pidemmälle syksyyn? Ei tuo ainakaan minusta ajatuksena ole paha.

Mitä tuumaatte? Mitä ajatuksia ja ennustuksia teillä on tästä aiheesta?

Avatar
Samulila
Jäsen
Viestit: 298
Liittynyt: 16.5.2009 19:36

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Samulila » 17.3.2020 22:06

Veikkaisin että Disney tulee saamaan kunnolla lunta tupaan Covidin takia. Disneyn kaikki pää tulonlähteet (elokuvat, puistot, risteilylaivat) Disney+:aa lukuunottamatta on tällähetkellä jäissä.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1460
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja JP » 18.3.2020 0:04

Samulila kirjoitti:Veikkaisin että Disney tulee saamaan kunnolla lunta tupaan Covidin takia. Disneyn kaikki pää tulonlähteet (elokuvat, puistot, risteilylaivat) Disney+:aa lukuunottamatta on tällähetkellä jäissä.

Kaikista maailman huvipuistoista luulen että Disney pystyy parhaiten selviämään COVID-19:sta. Heidän hinnoittelut ihan kaikessa on alan korkeimmat, eli heillä kyllä on varaa olla hetkellisesti ns. "pausella". Monethan sanoivat aikoinaan että Bog Iger (Disneyn edellinen CEO) oli vähän hullu, kun hän meni ostamaan Marvelin ylihintaan. Mutta se raha minkä Disney maksoi Marvelista, tuli takaisin melkeimpä vuodessa, eli Marvelin ostaminen on ollut Disneylle todellinen rahasampo.

Eli Disneylla on kyllä reilusti rahavaroja, mutta toki tästä koituu heille tappiota siinä missä muillekin huvipuistoille. Disney pystyy kuitenkin vielä tekemään netissä kauppaa (oheistuotteet ja myymään lomia tulevaisuuteen), ja luulen että Disney+ palvelua aletaan nyt oikein todenteolla työstämään, että se saataisiin mahdollisimman moneen maahan lanseerattua.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 239
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Siru84 » 18.3.2020 10:53

Itseäni pelottaa se, että tänä vuonna huvipuistokausi jäisi nysäksi tai pahimmassa tapauksessa ei avattaisiin tänä vuonna ollenkaan! ;( Ostin kausikortin Särkänniemeen edellisvuoden tapaan ja toivon, että se kävisi ensi vuonnakin jos tänä vuonna ei onnistu. Toivon silti sydämeni pohjasta, että huvipuistot voidaan avata tänä kesänä eikä ne päädy konkurssiin joka mua myös pelottaa.

Jussunen
Jäsen
Viestit: 273
Liittynyt: 15.4.2017 10:51

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Jussunen » 18.3.2020 14:22

https://www.powerpark.fi/vallitsevan-ti ... -siirretty
Powerikin siirtää näillä näkymin avajaisia 1.6. asti Linnanmäen tavoin. Voi olla uuden vuoristoradan vuoksi jonkin kokoinen menetys, mutta toisaalta Poweri on yleensäkin pitänyt alkukaudesta huvipuiston vain lauantaisin auki. Varsinkin Powerilla olisi paljon mahdollisuuksia pidentää kautta huimasti, kun sehän menee nyt jo syyskuussa kiinni.

Lintsilläkin Taigan voisi saada muutamilla muutoksilla Taronin tavoin ympärivuotiseen käyttöön ainakin joinakin talvina yhdessä monien sisälaitteiden kanssa. Tosin ehkä olisi liian riskiä, jos vaikkapa harvinaisen lumisena talvena ei olisikaan mahdollista avata talveksi. Nyt on kuitenkin ollut sinne jouluun asti niin monta vuotta lumetonta säätä, että luulisi sinne asti olevan mahdollista pidentää riskittömästi kautta, jos vain haluttaisiin.

shamrock
Jäsen
Viestit: 48
Liittynyt: 19.10.2019 10:49
Paikkakunta: Voltti

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja shamrock » 22.3.2020 7:05

Mieluustihan sitä kautta aina jatkettaisiin pidempään, mutta millä työvoimalla? Suurin osa työntekijöistä kun on kesätyöntekijöitä, jotka palaavat opintojensa pariin syksyllä. Sehän tuon kauden päättymisen pitkältä määrää. Lintsillä tai Särkänniemllä lienee pikkasen helpompaa kuin Powerilla, kun sitä työvoimaa lienee enemmän omilta kulmilta, edes nuo viikonloppujen aukiolot onnistuu pidempään. Poweriin sen sijaan tulee paljon porukkaa muualta vain kauden ajaksi.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 239
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Siru84 » 27.3.2020 12:00

shamrock kirjoitti:Mieluustihan sitä kautta aina jatkettaisiin pidempään, mutta millä työvoimalla? Suurin osa työntekijöistä kun on kesätyöntekijöitä, jotka palaavat opintojensa pariin syksyllä. Sehän tuon kauden päättymisen pitkältä määrää. Lintsillä tai Särkänniemllä lienee pikkasen helpompaa kuin Powerilla, kun sitä työvoimaa lienee enemmän omilta kulmilta, edes nuo viikonloppujen aukiolot onnistuu pidempään. Poweriin sen sijaan tulee paljon porukkaa muualta vain kauden ajaksi.


Erittäin hyvä kysymys! Niinpä...

Linnanmäen nettisivuilla luki:

- Luotamme siihen, että koronavirus ei enää toukokuun jälkeen estä meitä avaamasta huvipuistoa ja pääsemme aloittamaan huvikauden 2020 kesäkuun alussa. Päivitämme säännöllisesti verkkosivujamme ja sosiaalisen median kanaviamme, siitä miten avaamissuunnitelmamme edistyvät, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.


Aikas positiivinen ajattelutapa. Totta kai toivon, että noin olisi, mutta huonolta näyttää ;(

Jussunen
Jäsen
Viestit: 273
Liittynyt: 15.4.2017 10:51

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Jussunen » 31.3.2020 7:27

Särkänniemeä valmistellaan jo kuitenkin avaamista – ja pidennettyä syksyn aukioloa varten.

Aamulehdeltä vain tilaajille oleva artikkeli, mutta tuosta alusta pystyi sen verran näkemään, että ilmeisesti syksyllä pidennetään aukioloa.
https://www.aamulehti.fi/a/290517b2-3f1 ... 949065b76d

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 239
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Siru84 » 3.4.2020 15:35

Särkänniemeltä kysyin kausikortista ja rannekkeista sekä siitä, että jos ei puisto avautuisi, niin kävisikö tämän vuoden kausikortti ensi vuonna:

Hei! Huvilaiteranneke on aikaisempina vuosina tullut aiemmin keväällä myyntiin, jolloin sen hinta on ollut edullisempi. Emme vielä osaa sanoa, kuinka paljon tämänhetkinen epidemiatilanne vaikuttaa Särkänniemen kesäkauden pituuteen. Avaamme puiston heti, kun se on viranomaismääräykset ja terveystilanne huomioiden mahdollista. Kun vaikutukset tiedetään, kerromme, kuinka kausikorttilaisten kanssa toimitaan. Huvipuiston avaaminen vapuksi näyttää tässä tilanteessa erittäin epätodennäköiseltä. Muiden Suomen huvipuistojen tapaan meilläkin on suuri tahtotila olla avoinna viimeistään kesäkuussa. Lisäksi tutkailemme paraikaa vaihtoehtoja huvittelukauden pidentämisestä syksylle, sillä tavoitteenamme on tarjota täysi huvipuistokesä 2020 jokaiselle Kausikortin hankkineelle. Tällä hetkellä ei vaikuta todennäköiseltä, etteikö huvipuisto avautuisi ollenkaan huvipuistokaudella 2020. Jos näin kuitenkin tapahtuu, tiedotamme sitten, kuinka ennakkoon Kausikortin tai rannekkeen ostaneiden kanssa toimitaan.

Jussunen
Jäsen
Viestit: 273
Liittynyt: 15.4.2017 10:51

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Jussunen » 14.4.2020 6:10


Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1460
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja JP » 14.4.2020 14:08

Tuon Ylen artikkelin mielenkiintoisin maininta oli seuraava: "Linnanmäki on auki lähes lokakuun loppuun saakka. Myös Särkänniemessä valmistellaan nyt kauden jatkamista syyskuun loppuun asti." Eli vaikuttaisi siltä että tänä vuonna huvipuistot saattavat olla auki paljon pidempään, mikä on mielestäni erinomainen juttu!

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 239
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Siru84 » 15.4.2020 17:11

JP kirjoitti:Tuon Ylen artikkelin mielenkiintoisin maininta oli seuraava: "Linnanmäki on auki lähes lokakuun loppuun saakka. Myös Särkänniemessä valmistellaan nyt kauden jatkamista syyskuun loppuun asti." Eli vaikuttaisi siltä että tänä vuonna huvipuistot saattavat olla auki paljon pidempään, mikä on mielestäni erinomainen juttu!


Se on ihan eri asia olla huvipuistossa kesällä kuin syksyllä. En itse kyllä tykkää, että liian myöhään syksylle, paitsi jos se tarkoittaa että ensi vuonna avautuu sitten normaalisti, jos pystyy. Tällöin olisi lyhyempi tauko...

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1460
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja JP » 16.4.2020 19:43

Siru84 kirjoitti:Se on ihan eri asia olla huvipuistossa kesällä kuin syksyllä. En itse kyllä tykkää, että liian myöhään syksylle, paitsi jos se tarkoittaa että ensi vuonna avautuu sitten normaalisti, jos pystyy. Tällöin olisi lyhyempi tauko...

Ottaen huomioon sen, että viimeisinä vuosina kunnon kesäkelit ovat alkaneet olla vasta heinäkuun lopulla / elokuun alussa, niin ainakin kelien puolesta Suomen huvipuistokautta voisi minusta hyvin jatkaa sinne syyskuun puolelle asti. Eli jos säät vaan ovat lämpimät niin mitä eroa siinä olisi käykö huvipuistossa toukokuussa vai syyskuussa? Ainakin minä meinisin silloin kun siellä on hiljaisempaa. ;)

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 239
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja Siru84 » 24.4.2020 9:07

https://yle.fi/uutiset/3-11320189

Toivoisin huvipuistojen avautuvan myös vasta heinäkuussa mieluummin...

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1460
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Koronaviruksen vaikutus huvipuistoihin

ViestiKirjoittaja JP » 24.4.2020 21:05

En näe ollenkaan mahdottomana ettei jo kesäkuussa huvipuistot pääsisi avaamaan oviaan. Varsinkaan jos tuo 500 ihmisen kävijämäärrajoite jatkuu kesäkuussakin, niin ainakin jotkut paikat pystyvät tällöin avaamaan ovensa. Toki tällöin isommat tappiot tulisi ottamaan Lintsi, Särkkä ja Poweri sillä heidän on varmaan aika mahdotonta pyörittää puistoa voitollisesti jos vaan 500 asiakasta pääsee sisään. Tykkimäki on ehkä siinä nipin napin kannattaako avata, mutta ilmeisesti kannattaa tuon artikkelin perusteella.

Kaikista parhaimmassa tilanteessahan tässä on Nokkakivi, sillä heidän kävijämäärät ovat varmasti Suomen pienimmät. Nokkakivessä jo useana vuotena käynneenä en osaa edes kuvitella miltä puisto näyttäisi jos siellä olisi kerralla yli 500 ihmistä. Ne kerrat kun olen Nokkakivessä ollut, niin veikkaisin asiakasmäärien olleen jossain 150-300 luokassa.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron