Gröna Lund VS. Liseberg

Ulkomaisiin huvipuistoihin liittyvää keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Gröna Lund VS. Liseberg; Kumpi on yleisesti parempi

Gröna Lund
7
23%
Liseberg
24
77%
 
Ääniä yhteensä: 31

Avatar
Daeng
Jäsen
Viestit: 210
Liittynyt: 14.5.2006 18:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Gröna Lund VS. Liseberg

ViestiKirjoittaja Daeng » 14.8.2006 9:26

Gröna Lund vai Liseberg; kumpi on nätimpi, tunnelmallisempi sekä hurjempi. Kummassa on parempaa ruokaa, kummassa paremmat vuokit , kummassa -flätit , jne.
Pistäkää äänestykseen kumpi on yleisesti parempi
Perustelkaa vastauksenne kiitos
Kuva

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1428
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Gröna Lund VS. Liseberg

ViestiKirjoittaja JP » 14.8.2006 11:00

Daeng kirjoitti:Gröna Lund vai Liseberg; kumpi on nätimpi, tunnelmallisempi sekä hurjempi. Kummassa on parempaa ruokaa, kummassa paremmat vuokit , kummassa -flätit , jne.
Pistäkää äänestykseen kumpi on yleisesti parempi
Perustelkaa vastauksenne kiitos


Ehdottomasti Liseberg. Laitteita on paljon, ja vuoristoradat ovat aivan L.O.I.S.T.A.V.I.A. (varsinkin Lisebergbahn, Kanonen ja Balder). Lisebergissä on myös tilaa, Grönassa käydessä tuntee olevansa muiden sillien kanssa samassa sillipurkissa.

Avatar
Matias
Jäsen
Viestit: 970
Liittynyt: 29.12.2005 14:10

ViestiKirjoittaja Matias » 14.8.2006 14:07

Kuulemani ja lukemani perusteella Liseberg. Eikös se Balder äänestetty maailman parhaaksi puuradaksi ja Kanonenkin olisi ihan mukava kokea. Joskus kun sinnekin pääsisi. :)

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1428
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

ViestiKirjoittaja JP » 14.8.2006 14:57

huvipuistohullu kirjoitti:Kuulemani ja lukemani perusteella Liseberg. Eikös se Balder äänestetty maailman parhaaksi puuradaksi ja Kanonenkin olisi ihan mukava kokea. Joskus kun sinnekin pääsisi. :)


Eivät muuten suotta sitä titteliä sille antaneet, Kyllä sen kyyti Thunderbirdin voittaa. Siinä piisasi vauhtia tuplasti enemmän kuin Thunderbirdissä, ja muutenkin rata oli todella hurja. Rata oli vielä pitkä, ja pääosin mentiin ylös alas, ylös alas. :thumbsup: Oli mukavaa, kun radan jälkeen tuli ulos, niin oli naama kuin itkuavääntäneellä lapsella (matkan aikana tuuli niin paljon silmiin, että oli pakko pyyhkiä silmät jopa ajon aikana)... Kaiken kruunasi vielä se, että pääsin yksin etupenkkiin. :thumbsup:

Grönä ei tosiaan laitteillaan pärjää mitenkään Lisebergille. Eikös Liseberg ole myös valittu jotekin Euroopan parhaimmaksi huvipuistoksi tai jotain???

Avatar
cucaracha`
Jäsen
Viestit: 344
Liittynyt: 4.7.2006 14:44

ViestiKirjoittaja cucaracha` » 14.8.2006 15:34

Liseberg & Balder & SpökHotellet Gasten ftw!

Paras puisto, tähänmennessä kahlatuista, jokavuotinen juhlapäivä kun pääsee morjenstamaan veljeänsä samalla kun on matkalla pohjoismaiden suurimpaan hurvittelukeskukseen.

Jonesi
Jäsen
Viestit: 332
Liittynyt: 28.12.2005 20:19
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jonesi » 14.8.2006 18:15

Kyllä annan ääneni Lisebergille. Vaikka en kummassakaaan puistossa ole käynyt, yleiskuvani puistosta on hyvä. Ja Grönalundissa on nämä laitteet tosiaan hieman tiukkaan. Enkä laitteista tiedä.. On siellä ainakin Top Scan, Jetline, pudotustornit ja kourallinen muita laitteita. Lisebergissä kun sattuu olemaan älyttömän hyviä flättejä ja vuoristoratoja. Ja sen yleinen julkisivu on hieno. Eli Liseberg on parempi kuin Grönalund.

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 17.3.2013 11:08

Mielestäni molemmila puistoilla on hyvät ja huonot puolensa: Gröna Lund on ainakin mielestäni Tunnelmallisempi kuin Liseberg. Gröna Lundilla on myös enemmän ratoja (7kpl), ja kaikki niistä ovat laadukkaita. Gröna Lundilla on myös useita käyntikohteita kuten: Spökhuset, Lustiga Huset ja Skrattkamaren. Ei saa unohtaa myös Viirun ja Pesosen maailmaa: Petteson o Findus Wärldiä. Lisebergillä on kuitenkin aivan loistavat radat: Balder, Kanonen ja Lisebergsbanan eikä saa unohtaa 2014 tulevaa Helixiä. Lisebergillä on myös enemmän laitteita kuin Grönalla. Liseberg on kuitenkin aivan törkeän kallis verrattuna Grönaan. Gröna Lundin huonoja puolia ovat ahtaus ruuhka-aikoina. Molemmat puistot ovat siis yhtä-hyviä.

Avatar
Anac0nda
Jäsen
Viestit: 846
Liittynyt: 2.1.2006 15:34

ViestiKirjoittaja Anac0nda » 17.3.2013 19:34

Kahdesti olen molemmissa käynyt, viimeeksi viime kesänä molemmissa. Ääneni menee Lisebergille täysin epäröimättä. Ei sillä että Gröna olisi huono - päinvastoin - vaan että Liseberg nyt vaan sattuu olemaan todella korkeatasoinen paikka omissa kirjoissani. Grönan ainoa huono puoli on sen ahtaus, mikä ainakin viime kesän lopulla oli jo häiritsevää. Laitteet, työntekijät ja ilmapiiri olivat upeita kaikki, mutta kun Liseberg tarjoaa niiden lisäksi vielä tilaa hengittää ja kävellä rauhallisesti puiden varjoissa, on Lisebergin voitto sillä varmistettu.

P.S. Tänäkin kesänä olisi tarkoitus käväistä jossain rajan ulkopuolella, ja niistä laitan kyllä sepustuksia tänne ;)
CC: 176

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 31.5.2013 13:41

Älkääs järkyttykö, mutta mitäs sanotte että Grönaan on tulossa 8 Vuoristorata. Eli rata tulee olemaan hyvin todennäköisesti Vekoman Junior Bomerang. Täällä foorumilla ollaan aikaisemmin spekuloitu tuosta B&M:n Inverted Coasterista, mitä ei todennäköisesti tulekkaan kun paikalliset asukkaat ovat valittaneet tuosta suunnitelmasta ja että tulisi melua ja muuta häiriötä yms. Mutta usealla ulkomaalaisella foorumilla ollaan nyt juoruamassa tästä radasta, Radan teemoitusen on suunnitellut JoraVision joka vastaa mm. Warsaw Adventure-Teemapuiston teemoituksesta ja suunnittelusta, puisto avautuu muuten 2015. Gröna Lund on muuten itse sanonut että aikovat vastata Lisebergin Helix-hankintaan ;)

Tässä linkki kuvaan: http://www.themeparkreview.com/forum/fi ... rang_4.jpg

Avatar
Ihme Mies
Jäsen
Viestit: 694
Liittynyt: 30.7.2008 22:37

ViestiKirjoittaja Ihme Mies » 31.5.2013 16:51

Ville H kirjoitti:Älkääs järkyttykö, mutta mitäs sanotte että Grönaan on tulossa 8 Vuoristorata. Eli rata tulee olemaan hyvin todennäköisesti Vekoman Junior Bomerang.


Niin onhan uudesta radasta uudelle laajennusalueelle ollut huhuja.
Mutta kyllä se järkyttää, Gröna kun on nykyiselläkin niin törkeän täyteen ahdettu, että ihan pahaa tekee.

Muutamia tunnelmallisia alueita siellä on, johtuen puiston layoutista ja meren läheisyydestä - ja itsellä laivoista pitävänä plussaa on tietenkin se, että Tukholman parhaat laivakuvat saa Grönan rantsusta.

Kaipaan 70-luvun Gröna Lundia. (Okei en siis tietenkään ole siellä 70-luvulla käynyt, mutta...)
Silloin siellä oli tunnelmallisia laitteita, ainakin kuvien perusteella, ja Gröna Lund oli yksi Tukholman tunnetuimmista keikkapaikoista, siellä kävi paljon vierailevia artisteja.

Jos menette sen yhden "tunnelin" läpi siellä, niin tsekatkaapa kuvagalleria siellä esiintyneistä artisteista.

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 31.5.2013 17:50

Mielestäni Gröna Lund ei ole mitenkään ahdistavan ahdas päin vastoin Ahtaus tuo tunnelmaa :thumbsup: Kumpi on sinun mielestäsi tunnelmallisempi Gröna Lundin ahdas sisäänkäynti http://www.jpuusaari.com/gronalund/index.php?show=19
vai Särkänniemen tilava ja väljäs Metkulan hehtaariaukio http://www.jpuusaari.com/sarkanniemi/yl ... hp?show=35
:roll:

Gröna on edelleen Tukholman tunnelmallisimpia paikkoja, ellei jopa tunnelmallisin ihan paikallisten mielestä, vaikka sen yleisilme ei nyt ihan silmiä viihdytä, mutta kuten sanotaan ulkonäkö voi pettää ;) Kerroppas miksi sinä voit pahoin Gröna Lundin ahtaudesta, eikös Köpiksen Tivoli ole samalla ahtaus-sektorilla :D

Avatar
Ihme Mies
Jäsen
Viestit: 694
Liittynyt: 30.7.2008 22:37

ViestiKirjoittaja Ihme Mies » 31.5.2013 19:43

Ville H kirjoitti:Mielestäni Gröna Lund ei ole mitenkään ahdistavan ahdas päin vastoin Ahtaus tuo tunnelmaa :thumbsup: Kumpi on sinun mielestäsi tunnelmallisempi Gröna Lundin ahdas sisäänkäynti http://www.jpuusaari.com/gronalund/index.php?show=19
vai Särkänniemen tilava ja väljäs Metkulan hehtaariaukio http://www.jpuusaari.com/sarkanniemi/yl ... hp?show=35
:roll:


Missasitko kohdan:
"Muutamia tunnelmallisia alueita siellä on, johtuen puiston layoutista"?

Mutta tuossahan tunnelma syntyy melko pitkälti seuraavista:
1) Istutukset
2) Allas/lähde
3) Huolellisesti suunnitellut yksityiskohdat (katso vasemman laidan kylttien harmoniaa)

Särkänniemi-kuvassa ei ole mitään noista.
Tai no... puita kyllä, mutta ei varmaankaan istutettuja.

Sen Särkänniemen aukion saisi paljon eloisammaksi vaikka tuomalla siihen betoniruukuissa olevia kukkia. Tai jokin tanssiva vesi yms.


Gröna on edelleen Tukholman tunnelmallisimpia paikkoja, ellei jopa tunnelmallisin ihan paikallisten mielestä, vaikka sen yleisilme ei nyt ihan silmiä viihdytä, mutta kuten sanotaan ulkonäkö voi pettää ;)


On olemassa Allsång på Skansen. Ei ole olemassa Allsång på Gröna Lund. Varmaankin se ykköspaikka on Skansen. Joka myös näyttää hyvältä, muistaakseni (en ole kyllä käynyt siellä vuosikausiin).


Kerroppas miksi sinä voit pahoin Gröna Lundin ahtaudesta, eikös Köpiksen Tivoli ole samalla ahtaus-sektorilla :D


Sielläkään en ole käynyt vuosiin, mutta kun viime vuoden helmikuussa kävelin ohitse, niin ei ainakaan silmään sattunut kovin montaa ristiin rastiin menevää vuoristorataa.

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 31.5.2013 20:27

Kööpenhaminan Tivoliin ollaan huhujen ja juorujen mukaan sunnittelemassa Gerstlauerin Perhevuoristorataa joka on Laukaistava, joten risitiinrastiin menemistä on sielläkin pian ;) Itseäni ei häiritse ristiinrastiin menevät radat kunhan ne on toteutettu, suunniteltu, teemoitettu ja niiden värimaailma on oikea eikä mikään Sateenkaari-Sirkus-Migreeni väritys :D

Linkkejä huhuihin:
http://www.coasterforce.com/forums/view ... fc04afb554

http://www.coasterfriends.de/forum/coas ... emark.html

Juho99
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 1.5.2013 17:23
Paikkakunta: Janakkala

ViestiKirjoittaja Juho99 » 7.6.2013 19:01

Suunnitteilla reissu Ruotsiin seuraavana kesänä niin voisiko joku kertoa että kauankos lisebergissä ja gröna lundissa tarvii laitteisiin jonottaa? :) :hmmm:

Ville H
Jäsen
Viestit: 1060
Liittynyt: 25.11.2012 12:53
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Ville H » 7.6.2013 19:15

En ole käynyt Lisebergissä, mutta viime kesänä Gröna Lundissa olen ja tänä vuonna uudelleen :) Pahimmat ruuhkat ja jonot ovat molemmissa puistoissa Heinäkuussa, Viikonloput kaikkeista pahimpia. Olin Juhannuksen jälkeen Grönassa ja eniten joutui odottamaan Jetlineen ja Twisteriin, sekin oli 15minuuttia. Sää oli tuolloinen hyvin epävakaa ja lähes kokoajan satoi. Kannattaa mennä heti aamusti, kun paikalliset tulevat puistoon vasta Kolmen - Neljän aikaan kun se on Klo 23 saakka auki sesonkina. Lisebergissä on takuulla isommat jonot kuin Grönassa kun Grönassa käy "vain" n. 2miljoonaa asiaskasta vuosittain ja Lisebergissä n. 3.5miljoonaa.

Voin laittaa tähän Grönan keskeisempien laitteiden jonotusajat viime kerrastani:
Insane: 5-10min (2013: 10-20min)
Jetline: 10-15min (2013: 5-15min)
Twister: 10-15min (2013: 15-25min)
Vilda Musen: 0-5min (2013: 10-15min)
Kvasten: 5-10min (2013: 15-20min)
Katapulten: 0-5min (2013: 10-20min)
Flydange Mattan: 0-5min (2013: En käynyt, mutta näytti 15min)
Pop Expressen: 5-10min (2013: 5-10min)
Blå Tåget: 0-5min (2013: 10-15min)
Spökhuset: 5-10min (2013: 10-15min)
Fritt Fall: (2013: 15-20min)

En laittanut Fritt Fallia tähän koska se oli sateen vuoksi suljettu :( ja Extremeä en laittanut tähän koska Eclipse on sen tilalla nykyään.
Viimeksi muokannut Ville H 25.7.2013 10:13, yhteensä muokattu 2 kertaa.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron