Uusi Särkänniemi

Keskustelua Särkänniemestä.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Huvipuistomies
Jäsen
Viestit: 66
Liittynyt: 27.6.2014 10:20

Uusi Särkänniemi

ViestiKirjoittaja Huvipuistomies » 14.3.2019 0:03

Tästä aiheesta on ollut jo paljon monessa eri ketjussa (mm. Särkänniemi 2019 ja aiempien vuosien laiteuutuusketjut), mutta koska aihe on nyt muuttumassa ajankohtaiseksi ja suunnitelmat on julkistettu Uusi Särkänniemi -seminaarissa tänään 13.3.2019 niin päätin perustaa aiheelle oman ketjun.

Olisi hyvä, jos tätä aihetta käsiteltäisiin keskitetysti tässä ketjussa, jotta kiinnostava keskustelu ja mielipiteet aiheesta eivät hautautuisi muihin ketjuihin. Kyseessä on siis Särkänniemen tulevien vuosien kehitysohjelma, johon kuuluu mm. vesipuisto, hotelli, ravintolamaailma, Sara Hildénin museon laajennus, monitoimiareena, köysirata, ravintolamaailma Enjoy Park, Explore Park ja Järviluontokeskus. Alueesta tullaan rakentamaan monipuolinen vapaa-ajankeskus, jossa on tekemistä useamman päivän ajaksi kaiken ikäisille. Tavoitteena on Suomen monipuolisin ja suurin vapaa-ajankeskus.

Ensimmäinen seminaarin jälkeinen uutinen tulee Staralta, joka uutisoi uudistuksista 13.3. näin:
https://www.stara.fi/2019/03/13/nain-sa ... smikeskus/

Päivitän tähän ketjuun muiden tiedotusvälineiden uutisia sitä mukaa, kun niitä ilmaantuu.

EDIT: Tässä Visit Tampereen 14.3. artikkeli, joka keskittyy vähähiilisyyden näkökulmaan:
https://visittampere.fi/ajankohtaista/u ... arkikohde/

EDIT 2: Tässä toimitusjohtaja Miikka Seppälän radiohaastattelu 23.4.2019, jossa avataan suunnitelmia niin ikään:
http://www.funtampere.fi/uutiset/sarkan ... aa-vappuna
Viimeksi muokannut Huvipuistomies 24.4.2019 0:09, yhteensä muokattu 2 kertaa.

Huvipuistomies
Jäsen
Viestit: 66
Liittynyt: 27.6.2014 10:20

Re: Uusi Särkänniemi

ViestiKirjoittaja Huvipuistomies » 14.3.2019 12:58

Tuolla toisessa ketjussa uudistus ehti keräämään niin kritiikkiä kuin positiivistakin palautetta.

Minusta tärkeää on ymmärtää, että tällaisten suurten investointien vaikutus on pitkällä tähtäimellä se, että alueen vetovoima kasvaa merkittävästi ja alueesta muodostuu aidosti laaja-alainen elämyskeskus. Nykyajan kilpailussa, jossa ihmisten huomiosta kilpailee niin tuotteet, ravintolatarjonta, kulttuurielämykset, erilaiset huvi- ja aktiviteettipuistot, saunat, uimalat ja kylpylät, tapahtumat, liikuntaharrastukset jne. on tärkeää, että tarjolla on monelle eri asiakasryhmälle ja ikäryhmälle jotakin. Kun alueen tarjonta kasvaa kattavammaksi, on mahdollista saada ihmiset viihtymään alueella pidemmän aikaa ja tulemaan herkemmin uudelleen.

Mikään liiketoiminta ei voi menestyä, ellei se ole valmis uudistumaan ja kehittymään. Vaikka suunnitelmissa on suuria investointeja hotelleihin, kylpylöihin jne, ei ole sanottua, että kaikki nämä investoinnit rahoittaa Tampereen Särkänniemi Oy itse. Voihan olla, että monet hankkeet näistä toteuttaa jokin kumppani. Aiemmin näistä suunnitelmista on käynyt ilmi, että tarkoituksena on investoida MYÖS uusiin laitteisiin osana tätä uudistusta. Tosiaan ainakin maailmanpyörä ja todennäköinen uusi vuoristorata kuulunevat hankintasuunnitelmiin. Varmasti myös paljon uusia laitteita tulee sitä myötä, kun vanhoja korvataan.

Mitä mieltä olette itse näistä suunnitelmista?

Jussunen
Jäsen
Viestit: 163
Liittynyt: 15.4.2017 10:51
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Uusi Särkänniemi

ViestiKirjoittaja Jussunen » 15.3.2019 22:27

Huvipuistomies kirjoitti: Mitä mieltä olette itse näistä suunnitelmista?

Ensireaktioni oli hyvin negatiivinen, mutta nyt mietittyäni hankkeet vaikuttavat paremmilta. Särkänniemestä tulee näiden hankkeiden jälkeen PowerParkin tyylinen monipuolinen ajanviettoalue. Ne tuovat varmasti paljon asiakkaita ja asiakkaat pysyvät pidemmän aikaa, mutta suurin osa näistä hankkeista ei ole kuitenkaan sellaisia, jotka houkuttelisivat myöhemmin uutuuksilla asiakkaita, jolloin huvipuistolla onkin tärkeä asema tuoda ne mm. uutuuksilla alueelle ja tämän jälkeen saatetaankin päättää mennä vielä esim. vesipuistoon. Mietin vain, että jaksaako uudet hankkeet kerran käynnin jälkeen enään tuoda ihmiset uudelleen niihin, koska niistä moni ei pysty uudistumaan. Vaikka suunnitelmaan kuuluu Särkänniemeen uusia laitteita, niin Särkän rahaa tulee hyvin varmasti palamaan ainakin osaan hankkeista, vaikka jotkin olisivatkin toisen yrityksen rakentamia ja rahoittamia. Hankkeista tulee kuitenkin myöhemmin Särkänniemelle rahaa, jolloin saadaan suurempia hankintoja, mutta se on vasta myöhemmin.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron