Huvipuistot suomalaisissa elokuvissa

Huvipuistoihin liittyvää yleistä keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
Blok
Jäsen
Viestit: 116
Liittynyt: 17.4.2006 18:13
Paikkakunta: Tampereen lähistöllä

Huvipuistot suomalaisissa elokuvissa

ViestiKirjoittaja Blok » 17.4.2006 18:23

Tervehdys pitkästä aikaa HF-foorumilaisille! Joku saattaa minut ehkä viime kesän ja sitä edeltävien aikojen perusteella muistakaakin, mutta en silti odota teiltä kuninkaallista vastaanottoa ja punaista mattoa (vaikka nekään eivät olisi ollenkaan pahaksi).

Koska minun mielessäni oli myös asia, päätin ratsastaa näyttävästi foorumille sisään oikein asian kanssa. Keskustelun henki on "Huvipuistot suomalaisissa elokuvissa". Maisemina, tapahtumapaikkoina ja puheina - kaikkena mikä vaan elokuviin tai vaikkapa tv-sarjoihin liittyy. Mainosvideoita ei tällä kertaa lasketa. Oman muistini mukaan ainakin seuraavissa elokuvissa esiintyy huvipuistoja:

- 50-60 lukuinen kotimainen komedia/musiikkielokuva (Uusi Iloinen Linnanmäki?) : Tässä elokuvassa näkyy Linnanmäki varsin isossa roolissa, sillä Lintsin päälavalla järjestetään jonkinmoinen pesuainemainos. Kuvissa vilahtelee ainakin puolentunnin ajan Linnanmäki sekä Peacokikin näytökset ja tämä elokuva on lähinnä mainos. Yritän etsiä elokuvan ja saada siitä kuvia tietokoneelle. Nimestä en ole varma.

- Pekka ja Pätkä ?: Tässä Pekka ja Pätkä elokuvassa esiintyy ainakin merenneitohalli, mutta en tosiaankaan muista mitään muuta kys. elokuvasta!

- Suomalainen matkailusarja: Matkailusarja, jossa perhe kiertää Suomea. Ohjelmassa esitellään varsin kattavasti 80-lukuinen Särkänniemi laitteiden nimiä myöten. Löytyy useista kirjastoista.

Block (*kadonnut suosikkihymiöni*)
Jokainen aasi on mielestään kelvollinen seisomaan kuninkaan ratsujoukoissa.

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1457
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Huvipuistot suomalaisissa elokuvissa

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 20.4.2006 21:05

Blok kirjoitti:Tervehdys pitkästä aikaa HF-foorumilaisille! Joku saattaa minut ehkä viime kesän ja sitä edeltävien aikojen perusteella muistakaakin


Muistan kaakin muista kaakin :wink: jos vain nimimerkissäsi oli silloin ceekin. (Block siis...?)

BTW, mistä tuo HF-lyhennelmäsi tulee? Helsingin Filurit? Hupaisat Faaraot? Henkseli Fallerit? Vaiko Huvipuistojen Fanaatikot? :wink:

Anteeksi nämä sanaleikit. Niitä ei ole tarkoitettu ilkeiksi. Olen vain väsyksissä liki 14-tuntisen työpäivän jälkeen ja siksi tämä tämmöinen sanojen vääntely tuntuu jostain ihmeen syystä hauskalta... :P

Blok kirjoitti:50-60 lukuinen kotimainen komedia/musiikkielokuva (Uusi Iloinen Linnanmäki?) Nimestä en ole varma.


Se oli ihan pelkkä "Iloinen Linnanmäki" - ei siis Uusi.

Itsekään en muista missä Pekassa ja Pätkässä merenneito-episodi esiintyy. Jos valikoivaan muistiini on uskominen, myös Vodkaa, Komisario Palmu -elokuvassa oltiin jossain vaiheessa Lintsillä.

Särkänniemi (- ja, kröhöm, yksi tietty lilan värinen komea fasadikin -) näkyi erittäin positiivisesti yllättäneessä Tamperelaisten filmiopiskelijoiden lopputyössä, joka esitettiin vuosi pari sitten joko Subteeveessä tai peräti Nelosella. Nyt en tietenkään muista sataprosenttisesti, mutta nimi taisi olla "Kohtalon kirja". Elokuva oli oikeasti ihan mielettömän korkealaatuinen "pelkäksi" opiskelijoiden lopputyöksi. Varsinainen ylläri oli kuitenkin se, että Särkänniemi-osuudessa nämä filmintekijät keskittyivät jostain kumman syystä Orlochlessin Tornin tienoille. Olin tukehtua iltapalapullaan. :P

Muuta ei tällä hetkellä tule mieleen.

:) KEN

Snakesnape
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 1.7.2017 11:23

Re: Huvipuistot suomalaisissa elokuvissa

ViestiKirjoittaja Snakesnape » 6.8.2017 1:46

Katson kotimaisia leffoja ja sarjoja suht paljon, mutta kovin monessa ei tosiaankaan huvipuistoissa olla.

Timo Koivusalon komedia Vuonna -85 alku sijoittuu Särkänniemeen. Ensin kuvataan Särkkää nykyaikana ja Troikan kautta sitten siirrytään 80-luvulle. Kaikki tausta on siis koitetu blurrata ja digitaalisesti piilottaa, että leffan henki menisi vuoteen -85.
Särkänniemi näkyy myös tv-sarja Metsoloissa, joka on tehty 90- luvun alussa. 2. Jaksossa nimeltä Perhe Koola Liisa (Anna-Leena Härkönen) vie ihastuksensa Stigun Särkänniemeen ja ainakin Viikinkilaivaa ja törmäilyautoja ehditään näkemään.

Linnanmäki on edustettuna Perttu Lepän elokuvan Helmiä ja Sikoja lopussa. Siinä Saara (Amanda Pilke) ja Laura (Laura Birn) menevät yöllä maailmanpyörään Hirvosten veljesten kattellessa alhaalta, juuri ennen lopputekstejä. Saippuasarja Salatuissa Elämissäkin on ainakin 2000-luvun alussa Lintsillä käyty, sillä muistan jakson missä Barbaarin omistaja Markus vei ihastuksensa Lauran pojan Saulin Linnanmäelle ja he kävivät ainakin Raketissa.

Powerpark ainakin oli esillä uudessa Pomo piilossa ohjelmassa (näkyy toistaiseksi ilmatteeks ruutu.fi sivustolta) . Myös jossain Duudsonit sarjan jaksossa Powerissa on vierailtu, sillä Hp ainakin yrjösi isosti Piovran kyydissä.

Teen yötöitä ja karaokebaareissa olen huomannut, että joidenkin iskelmälaulujen taustalla pyörii videokuvaa huvipuistoista. Yhen kappaleen taustalla oli Särkän Troikan pyörintää ja yhdessä olen nähnyt Lintsin Kieputtimen ja Ketjukarusellin.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 131
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Huvipuistot suomalaisissa elokuvissa

ViestiKirjoittaja Siru84 » 3.10.2017 14:41

Autovaras elokuvassa Antti Majanlahden hahmo juoksee Särkänniemen läpi muun muassa Tukkijoen, Taikajoen ja Ilmaveivin läpi ;)


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron