Suomen Tivoli

Keskustelua Suomen kiertävistä tivoleista sekä pienemmistä huvi- ja puuhapuistoista.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja JP » 16.5.2022 18:39

Suomen tivolille ei ollut omaa perus ketjua, joten avataanpas tässä sille oma. Tällä hetkellä Suomen Tivolia kurittaa työvoimapula sekä bensan korkeat hinnat. Tästä syystä kaudelle 2022 tivolin vieralupaikkakuntia on karsittu, ja esimerkiksi Oulussa Suomen Tivoli viettää peräti seitsemän viikkoa putkeen.

Legendaarinen Suomen Tivoli ongelmissa: bensan hinta piinaa ja työtekijöistä huutava pula
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/863ef436-92e4-4616-9640-1ee26eef3028

Avatar
Zorlim
Jäsen
Viestit: 611
Liittynyt: 6.1.2011 16:57
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja Zorlim » 23.5.2022 18:48

Kyllähän se on murheellista, että 90-luvulla alkanut jokakesäinen tivoliperinteeni on ohi. Ikävä on Rovaniemen Ounaspaviljongille muun muassa maailmanpyörää, joka näkyi kauas, jopa Jätkänkynttilän sillalle. Aina Suomen Tivoli oli täällä juhannuksena sekä syntymäpäivänäni, joka on 29.6. Onneksi tämä sattui kuitenkin nyt, kun en oikeastaan ole enää kunnon huvipuistofani, vaikka huvipuistoilla ja tivoleilla on aina paikkansa sydämessäni. Jos tämä olisi tapahtunut vaikka kymmenen vuotta sitten 2012, olisin ollut raivoissani. Viime kesänä kävin tivolissa Oulussa, sinne tuli muuta asiaa mutta myös tivolissakin pääsin käymään kun oli yksi vapaa päivä. Toisaalta melkein kaikki laitteet tekivät pahaa, alkaa vanheneminen tuntua.
Aiemmin täysi huvipuistohullu, nyt vähentänyt mielenkiintoaan. Huvipuistoja en silti koskaan unohda.

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1059
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja Arttu » 26.5.2022 16:44

Mukavaa, että vielä täällä kuitenkin pyörähtelet Zorlim ;)

Teme
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 31.8.2009 7:37
Paikkakunta: Oulu

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja Teme » 7.7.2022 1:06

Suomen Tivolin yleisilmeeseen Oulun Hietasaaressa vaikuttaa yllättävän paljon se, että vain 20 laitetta on mukana. Vaikka isommista laitteista puuttuvat vain Star Flyer ja Supra, ja loput puuttuvat ovat pikkulaitteita, niin kyllä sen vaan silmä huomaa heti, että vajaata on. Alue on muutoinkin "pusikkomainen" ja ei mikään viihtyisyyden perikuva, niin pienetkin muutokset vaikuttavat visuaaliseen ilmeeseen. Yli kahden kuukauden mittaiselle vierailuille olisi kyllä toivonut koko kalustoa mukaan, mutta tämä on näinä aikoina ilmeisesti aika tarkan markan touhua. Viihtyisyyden eteen voisi muutenkin tehdä enemmän; en ole asiantuntija, mutta saisiko alueelle helposti rakennettua vaikka jotain vesijuttuja, väliaikaisia istutusrakennelmia tms.. Pieniä asioita, mutta toisivat ilmettä.

Sienimursu
Jäsen
Viestit: 417
Liittynyt: 9.10.2013 20:03

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja Sienimursu » 11.8.2022 7:41

Technical Park tarjoaa remppavaihtoehtoa vanhoille Sombreroille https://youtu.be/9nzQBE7xkJ4

En sinällään ihmettelisi jos Suomen Tivoli joskus remppaisi Sombreron tämmöiseksi halpana "uutuutena"

Teme
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 31.8.2009 7:37
Paikkakunta: Oulu

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja Teme » 15.8.2022 23:20

Parasta olisi, jos Sombrero korvattaisiin jollain uutuuslaitteella. Mutta mikäli ei, niin tuollainen pieni päivitys olisi mainio! En ole Sombrerossa käynyt moniin vuosiin, koska edellisen kerran, kun kävin, niin oksennus oli erittäin lähellä. Johtuu varmaan paitsi liikeradoista niin myös istumisesta kasvot sisäänpäin ja silmät kohti villinä pyörivää gondolin keskustaa. Tuossa remppaversiossa istuma-asento tuntuisi videon perusteella siedettävämmältä ja voisi tehdä laitteesta jälleen mukavan.

KingdaKa
Jäsen
Viestit: 637
Liittynyt: 26.3.2006 17:45
Paikkakunta: Turku

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja KingdaKa » 26.3.2023 15:15

Muutama mielenkiintoinen havainto tuli tehtyä netissä seikkaillessa.

Star Flyer on poistunut kokonaan Suomen Tivolin nettisivujen laitelistalta. Se ei ollut käytössä viime kesänä kertaakaan, joten vaikuttaa siltä että Star Flyer on poistettu tivolista pysyvästi. Erikoista, sillä laite ei ollut tivolissa edes viittä vuotta.

Myöskään Supra ei kiertänyt viime vuonna tivolin mukana ollenkaan, eikä nettisivujen mukaan tänäkään vuonna. Supra löytyy kuitenkin vielä laitelistalta, mutta osana Supraa oleva kuorma-auto on myynnissä Nettikoneessa. Voi siis olla että Supraakaan ei enää Suomen Tivolin käytössä nähdä, ainakaan samanlaisessa muodossa kuin aiemmin.

https://www.nettikone.com/ford/d1314-se ... om/2255188

Radio Pookin haastattelussa kerrotaan että tälle kesälle on tulossa "jotain pienempää uutta" ja ensi vuodeksi taas jotain isompaa uutuutta. Eli todennäköisesti ensi vuonna tivoliin saapuu korvaava laite ainakin Star Flyerille.

https://www.radiopooki.fi/ohjelmat/pook ... a/a-222176

Avatar
Zorlim
Jäsen
Viestit: 611
Liittynyt: 6.1.2011 16:57
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja Zorlim » 26.3.2023 19:35

Vai sinne meni Star Flyer. Ikävää, mutta sainpa olla siinä kyydissä pari kertaa vuosina 2018 ja 2019. Toivottavasti laitteen korvaaja tulee olemaan yhtä korkea laite. Vähän väärä laite lähti, sillä toivon mieluummin oksetuskone-Sombreron poistoa. Supra on legendaarinen, joten se olisi kova menetys. Se on omalaatuinen hupitalo, jossa ollaan vuorottain sisällä ja ulkona. Kaiken kruunaa ahdas kiipeäminen tornissa, joka on aikuisena aiheuttanut melkein ahtaan paikan kammon oireita. Supran korkea torni lippuineen on myös ollut korkean maailmanpyörän ohella yksi Suomen Tivolin ikoneista, jotka on hienoa nähdä kauempaa ja tietää että pian tivolin hauskuus alkaa.
Aiemmin täysi huvipuistohullu, nyt vähentänyt mielenkiintoaan. Huvipuistoja en silti koskaan unohda.

KingdaKa
Jäsen
Viestit: 637
Liittynyt: 26.3.2006 17:45
Paikkakunta: Turku

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja KingdaKa » 27.3.2023 7:17

Samaa mieltä, Supra on itsellenikin ikonisimpia tivolilaitteita Maailmanpyörän ja Skymasterin ohella. Pidän myös Sombreroa todella legendaarisena laitteena, joten sen lähtö harmittaisi vaikka en itsekään ole pystynyt käymään siinä enää vuosiin juuri sen takia että se aiheuttaa pahoinvointia. Sombrerolle tehtiin isompi remontti jokunen vuosi sitten, joten en usko että se on vielä hetkeen poistumassa. Moser Rides valmisti ainakin jossain kohtaa Sombrerosta versiota jossa ollaan kasvot ulospäin ja sen voisin hyvin kuvitella Sombreron korvaajana, jotta sama teema pysyisi edelleen.

Star Flyerin lähtö ei suoraan sanottuna harmita. Se oli yksi rumimpia laitteita ikinä muistuttaen lähinnä radiomastoa ja ei vaikuttanut olevan kyydeiltä edes Powerin Fiesta Mexicanan veroinen. Toivoisin sen tilalle ehkä jotain edesmenneen Trombin/Rainbown tyylistä laitetta, sillä korkeutta toivon itsekin uuteen laitteeseen. Trombi täydentäisi itseasiassa edelleen tosi hyvin Suomen Tivolin laitevalikoimaa mikäli sitä ei olisi aikanaan poistettu.

Avatar
Zorlim
Jäsen
Viestit: 611
Liittynyt: 6.1.2011 16:57
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Suomen Tivoli

ViestiKirjoittaja Zorlim » 27.3.2023 9:57

Trombi oli ikävä menetys, kun olen Lentävien mattojen ja Sateenkaarien ystävä. Varsinkin kun sen tilalle tuli High Energy, minkä kyydissä en koskaan käynyt johtuen kun sain pahoinvointia jo pelkästä katselusta. High Energyn kanssa saapunut Roller Coaster on ollut loistava lisä joka ansaitsi paikkansa yhtenä Suomen Tivolin tärkeimmistä laitteista. Half Pipe oli kaiken ennakkohehkutuksen jälkeen floppi, mutta siitäkin on päästy eroon.
Aiemmin täysi huvipuistohullu, nyt vähentänyt mielenkiintoaan. Huvipuistoja en silti koskaan unohda.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron