Särkänniemi 2020

Keskustelua Särkänniemestä.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Huvipuistomies
Jäsen
Viestit: 78
Liittynyt: 27.6.2014 10:20

Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Huvipuistomies » 2.11.2019 13:23

Half Pipen poistuminen herätti heti mielenkiinnon tulevaa kautta kohtaan. Mahtaako tulossa olla jotain Pipen korvaavaa hurjapäille, vai jotain rauhallisempaa perhelaitetta? Mitä veikkaatte? Spekulaatio alkakoon!

Avatar
Samulila
Jäsen
Viestit: 295
Liittynyt: 16.5.2009 19:36

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Samulila » 2.11.2019 14:13

Veikkaisin että juhlavuoden jälkeen otetaan taas rauhallisemmin. Tosin kai niiden kohta pitäisi alkaa sitä "uusi Särkänniemi" projektia aloitella? Sen rakentaminen vie varmaan useamman vuoden.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1408
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja JP » 2.11.2019 16:53

Täytyy sanoa että Suomen huvipuistoista Särkkä on ollut paras viime vuosina varsinkin some-markkinoinnissa, eli siitä nostan heille hattua! Ja uusia laitteitakin on tullut lähes joka vuosi, ja kaikki laiteuutuudet ovat olleet ihan hyviä (tosin Hypen rahat olisi voitu sijoittaa paljon fiksummin).

Toivon että Särkkä on jo laittanut alulle uuden isonluokan vuoristorata hankkeen, sillä Särkkä todellakin tarvitsee tulevina vuosina ison laitehankinnan kilpaillakseen Taigan ja Junkerin kanssa. Särkkä on nimittäin vuoristoratapuolella jäänyt jo pahasti jälkeen.

Toivon todella että näiden "minivuoristoratojen" aika olisi viimein ohi, ja Suomen huvipuistot keskittyisivät siihen että sijoitetaan kerralla enemmän ja panostetaan laadukkaaseen laitteeseen. Tornadon valmistuttua Särkkään ei ole oikeastaan tullut yhtään ns. "klassikko/signature" vuoristorataa, ja sellaiselle ois nyt tarvetta. Ja sanoitte mitä tahansa niin Hype vaan on ns. "paketti-vuoristorata" siinä missä joku Kirnu ja Ukko - se kiinnosti sen ekan vuoden, mutta eipä siitä nyt enää niin hirveästi kuulu puhuttavan missään. Eli ne 10 miljoonaa meni vähän huonoon sijoituskohteeseen, varsinkin jos Taigan hintalappu oli samaa luokkaa. :S

Trobin voisi aivan hyvin laittaa romuttamolle, ja rakentaa vaikka EuroFighterin tilalle joka liitelisi siellä High-Way alueella. P.S. Tämän hetkinen profiilikuvani on Adventure Islandin Ragesta, joka on juuri EuroFighter malli... Samanlaisen voisi hyvin rakentaa Särkkään. ;)

Huvipuistomies
Jäsen
Viestit: 78
Liittynyt: 27.6.2014 10:20

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Huvipuistomies » 2.11.2019 18:52

Uusi _iso_ vuoristorata on kyllä Särkänniemelle välttämättömyys. Viime vuosikymmenellä kilpailtiin ratojen määrällä, mutta siinä kisassa ei oikein ollut järkeä. Laatu on se, mihin kannattaa panostaa ja se kyllä varmasti tuo asiakkaita ja toimii vetonaulana paljon pidempään kuin useampi kompakti katalogirata. Tornado on edelleen vetonaula, mutta Lintsillä ja Powerlandilla on nyt kummallakin KAKSI maailmanluokan rataa.

Luotan siihen, että Särkänniemellä on suunnitelmansa uudesta isosta radasta. Vuodelle 2020 sellainen ei kuitenkaan mitenkään ehdi ja muutenkin projektista olisi myös varmasti tihkunut jo tietoa tähän mennessä.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 195
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Siru84 » 2.11.2019 23:45

Mutta miksi iso vuoristorata on välttämättömyys? Jos haluaa erottua joukosta eikä kilpailla ratojen määrällä Linnanmäen ja Powerparkin kanssa? :D

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1408
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja JP » 3.11.2019 1:53

Siru84 kirjoitti:Mutta miksi iso vuoristorata on välttämättömyys? Jos haluaa erottua joukosta eikä kilpailla ratojen määrällä Linnanmäen ja Powerparkin kanssa? :D


No käytännössä sen ison hankinnan ei välttämättä tarvitsisi olla juuri vuoristorata, mutta sen pitäisi olla kuitenkin sen verran merkittävä että siitä tulisi Särkälle ns. Klassikko/Signature -laite. Jos miettii esimerkiksi Disney-puistoja, niin heillä on paljon tällaisia Signature laitteita ympäri maailman, joita kaikki käytännössä rakastaa. Tower of Terror and Soarin' ovat molemmat sellaisia laitteita, ja kumpikaan näistä ei ole vuoristorata. Jos Särkkä saisi vaikka Disneylandin Soarin'ia vastaavan teatterin rakennettua (sen filmi voisi esitellä vaikka Suomen luontoa), niin tällöin Särkkä saisi todella paljon huomiota ympäri Suomea, ja pystyisi varastamaan ihmisten sydämet samalla.

Koko Klassikko/Signature laitetteen idea on juuri siinä, että kaikki puistoon tulevat haluavat ehdottomasti kokea sen saman laitteen vuodesta toiseen. Oikeastaan Tornadon tulon jälkeen ainut must laite itsellenni Särkässä on enää Tyrsky ja X, mutta lasken molemmat enemmänkin perus flätiksi kuin ainutlaatuiseksi käyntikohteeksi. Tornadolla on aina paikka sydämessäni, mutta muut laitteet on sille nah, ok. Ja tässä on Särkän tämän hetken isoin ongelma, vaikka uusia ja edistyneitä laitteita on tullut viime vuosina paljon, niin niiden vetovoima ei tahdo vain riittää avajaisvuotta pidemmälle. Ei mitenkään vaikka he tekisivät upean somekampanjan laitteelle.

Varsinkin nyt kun Poweri ja Lintsi on panostanut isosti saadakseen puistoihinsa ison, maailmaluokan vuoristoradan, niin Särkänkin pitäisi pystyä pysyä samassa kisassa mukana. Uutuuslaitteet ovat yhä monelle se pääsyy miksi tulla huvipuistoihin uudelleen vuodesta toiseen, ja jos näiden ihmisten pitää valita vaan yksi puisto yli muiden, niin yleensä se jolla on mielenkiintoisin ja paras laiteuudistus voittaa. Näin se vaan menee, halusi tai ei.

Avatar
Lunatic
Jäsen
Viestit: 16
Liittynyt: 8.7.2019 11:40

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Lunatic » 3.11.2019 12:01

Varsinkin Powerpark luultavasti imee Särkänniemeltä jonkun verran asiakkaita, jos esim. lapsiperhe Jyväskylästä tai Kuopiosta päättää pitää kesällä yhden huvipuistopäivän niin onhan siinä puntaroitavaa minkä puiston valitsee kun ajomatka on melko pitkä jokatapauksessa. Näkisin että nimenomaan noissa tilanteissa isoilla laitteilla/kohteilla on merkitystä, aika monella perheellä kun ei ole varaa lähteä joka kesä kokeilemaan kaikkia puistoja. Jos lapset saa tehdä valinnan niin erityisesti silloin laitevalikoima on kyllä se mitä katsotaan.

HuvipuistoPöllö
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 17.4.2019 20:37

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja HuvipuistoPöllö » 5.11.2019 22:26

Nyt kun spekulointi on aloitettu niin tässä olisi omanäkemys mahdollisesta uudesta vuoristoradasta. Itse väittäisin, että Vekoman Bermuda Blitz-malli voisi olla potentiaalinen vaihtoehto eikä ymmärtääkseni huonokaan sellainen. Tähän mennessä ainoa kyseistä mallia oleva vuoristorata Lech coaster(Legendia,Puola) on saanut ilmeisen hyvän vastaanoton. Käsittääkseni se ei vie hirvittävästi tilaa ja tajonnee kelpo ajelun. Lisäksi Vekoma ei käsittääkseni ole hirvittävän kallis (korjatkaa jos olen täysin väärässä), ja ottaen huomioon, että Särkanniemi on viime vuosina investoinut melko paljon uusiin laitteisiin, joten jos Särkänniemi uuden ison vuoristoradan aikoo hankkia niin hieman edullisempi mutta silti oikein pätevä rata ei ihan tuulesta temmatulta idealta ainakaan omasta näkökulmasta vaikuta.

Tässä vielä muutama video kyseiseen malliin liittyen:

https://www.youtube.com/watch?v=AH9jfTcPiS4

https://www.youtube.com/watch?v=LfVbz5ktJBw

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1408
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja JP » 5.11.2019 23:47

Vähän epäilen ettei Särkkään ole tulossa vähään aikaan mitään isoa. En olisi yhtään yllättynyt jos tässä menisi vaikka 3-5 vuotta kunnes jotain suurempaa saadaan Särkän laitekirjoon. Hypen saapuminen vuonna 2017 oli aika kallis paukku (ja turhan hintava 10m hintalapullaan) ja eikä Boominkaan hintalappu ollut kovin halpa - varsinkin kun ottaa huomioon että kyseessä on flätti. Samalla hinnalla olisi jo saanut mini vuoristoradan!

En olisi siis yhtään yllättynyt jos Särkkään ei tulisi mitään uutta ensi vuonna. Ainakin minusta tuntuu siltä, että Särkkä on ollut hiukan turhankin "tuhlailevalla" tuulella sitten X:n tulon jälkeen. Hypen rakentamisen olisi aivan hyvin voinut jättää kokonaan välistä, ja laittaa ne rahat säästöön isompaa projektia varten. Jos näin olisi tehty, niin Särkällä olisi nyt varaa rakentaa Taigan ja Junker 2:n haastaja. Mutta vähän luulen että aika kauan tulee menemään kunnes Särkällä on varaa rakentaa tehdä näin. Mutta katsoo nyt jos ne jonkun uuden flätin onnistuisivat silti hommaamaan.

Avatar
Samulila
Jäsen
Viestit: 295
Liittynyt: 16.5.2009 19:36

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Samulila » 6.11.2019 0:03

HuvipuistoPöllö kirjoitti:Nyt kun spekulointi on aloitettu niin tässä olisi omanäkemys mahdollisesta uudesta vuoristoradasta. Itse väittäisin, että Vekoman Bermuda Blitz-malli voisi olla potentiaalinen vaihtoehto eikä ymmärtääkseni huonokaan sellainen. Tähän mennessä ainoa kyseistä mallia oleva vuoristorata Lech coaster(Legendia,Puola) on saanut ilmeisen hyvän vastaanoton. Käsittääkseni se ei vie hirvittävästi tilaa ja tajonnee kelpo ajelun. Lisäksi Vekoma ei käsittääkseni ole hirvittävän kallis (korjatkaa jos olen täysin väärässä), ja ottaen huomioon, että Särkanniemi on viime vuosina investoinut melko paljon uusiin laitteisiin, joten jos Särkänniemi uuden ison vuoristoradan aikoo hankkia niin hieman edullisempi mutta silti oikein pätevä rata ei ihan tuulesta temmatulta idealta ainakaan omasta näkökulmasta vaikuta.

Tässä vielä muutama video kyseiseen malliin liittyen:

https://www.youtube.com/watch?v=AH9jfTcPiS4

https://www.youtube.com/watch?v=LfVbz5ktJBw


Tulevaisuudessa tämä Vekoman rata voisi olla varsin menestyksekäs projekti tietyn, jo edesmenneen Särkänniemen vuoristoradan nimellä. ;)

Iiro
Uusi Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 23.1.2018 18:56

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Iiro » 13.11.2019 12:39

Uusi Aamulehden artikkeli laskee odotuksia ensi vuodelle:
"Ensi kesänä Särkänniemeen ei ole tulossa suuria laiteuudistuksia. Merkittävin yksittäinen investointi ensi kaudelle ovat Näsinneulan uudet elämyshissit, jotka avautuvat keväällä 2020."


https://www.aamulehti.fi/a/2dd96c9c-f195-4303-8dc9-097da9d3f417?c=1522737894164

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1627
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Juuso » 13.11.2019 12:54

Pahasti jää Niemi nyt Linnanmäen ja Powerparkin jalkoihin. Junker 2.0 ja Taiga ovat maailmanluokan ratoja. Särkänniemeen on viimevuosina tullut huippuhyvä flätti X, liian lyhyt (ja kallis!!) vuoristorata Hype ja hieman pettymyksen aiheuttanut perhetorni Boom. Kyllähän Särkänniemikin nyt tarvitsisi jonkun oikeasti kiinnostavan ratalaitteen, tai itseasiassa kaksi. Jokin pidempi perhevuoristorata ja pidempi hurja rata. Trombin voisi hyvin siirtää romuttamolle.

Avatar
Jussunen
Jäsen
Viestit: 267
Liittynyt: 15.4.2017 10:51
Viesti:

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Jussunen » 13.11.2019 15:20

Iiro kirjoitti:
"Merkittävin yksittäinen investointi ensi kaudelle ovat Näsinneulan uudet elämyshissit, jotka avautuvat keväällä 2020."


https://www.aamulehti.fi/a/2dd96c9c-f195-4303-8dc9-097da9d3f417?c=1522737894164

Jos merkittävin investointi on hissit, vaikuttaa siltä, että Särkänniemi säästää johonkin. Säästön kohde voi olla vain suunnitellut Särkänniemen alueen uutuudet, kuten köysirata, hotelli, sisävesipuisto ja mitä ikinä siihen suunniteltiinkaan, mutta saattaisihan tuo säästäminen olla ehkä myös huvipuistoa varten, toivottavasti johonkin jättiuutuuteen. Toisaalta, Särkänniemihän on yleensä tehnyt näitä "laiteputkia" ja sitten pitänyt muutaman vuoden tauon.

SärkkäFreak94
Uusi Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 13.4.2019 0:08

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja SärkkäFreak94 » 16.11.2019 20:06

Harmikseni vasta muutama päivä sitten luin, että Särkänniemi todella poisti Half Pipen. Kyseessä oma suosikki X:n, Tornadon ja Hypen kanssa. Itse toivoisin, että hankkisivat kustomoidun Intaminin Half Pipen mutta nimeäisivät sen Super Pipeksi. 60 metriä korkea, tuplasti kierroksia ja tuplasti matkustajia. En usko kuitenkaan, että tulee. Rahaa olisi Särkän hyvä laittaa säästöön jotta voisivat rakentaa uuden hypervuoristoradan. Sen ei tarvitse olla kiihdytettävä. Niitä kun Särkässä jo kaksi. Toivon Tornadolle korkeamman isoveljen. Ohiossa sijaitseva Kings Island omistaa riippuradan nimeltä Banshee ja on kyllä magee näky. 51 metriä korkea, 1257 metriä pitkä eli tuplasti suurempi. Hintaakin kyllä oli, kun maksoi 24 miljoonaa dollaria. :cool: Ehkä liikaa pyydetty. Enemmän korkeita vuoristoratoja Särkkään silti. Ja Sky Flyer takaisin.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 195
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Särkänniemi 2020

ViestiKirjoittaja Siru84 » 17.11.2019 16:42

SärkkäFreak94 kirjoitti:Harmikseni vasta muutama päivä sitten luin, että Särkänniemi todella poisti Half Pipen. Kyseessä oma suosikki X:n, Tornadon ja Hypen kanssa. Itse toivoisin, että hankkisivat kustomoidun Intaminin Half Pipen mutta nimeäisivät sen Super Pipeksi. 60 metriä korkea, tuplasti kierroksia ja tuplasti matkustajia. En usko kuitenkaan, että tulee. Rahaa olisi Särkän hyvä laittaa säästöön jotta voisivat rakentaa uuden hypervuoristoradan. Sen ei tarvitse olla kiihdytettävä. Niitä kun Särkässä jo kaksi. Toivon Tornadolle korkeamman isoveljen. Ohiossa sijaitseva Kings Island omistaa riippuradan nimeltä Banshee ja on kyllä magee näky. 51 metriä korkea, 1257 metriä pitkä eli tuplasti suurempi. Hintaakin kyllä oli, kun maksoi 24 miljoonaa dollaria. :cool: Ehkä liikaa pyydetty. Enemmän korkeita vuoristoratoja Särkkään silti. Ja Sky Flyer takaisin.


Sähän voit ehdottaa näitä Särkänniemelle :D Mäkin olen Facebookin kautta laittanut sinne usein ehdotuksia ja kysymyksiä tai muuten vain kommentoinut :D Tai sitten sähköpostia jos et Facebookia omista.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron