Särkänniemi 2019

Keskustelua Särkänniemestä.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

jkeyboy
Jäsen
Viestit: 49
Liittynyt: 24.3.2015 9:07

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja jkeyboy » 7.1.2019 7:43

Itselleni tuo Half Pipen siirtosuunnitelma ei tullut kovin suurena uutisena, sillä kuulin viime kesänä nimeltämainitsemattomasta lähteestä Särkänniemen kulisseista, että puiston johdolla on ollut jo hetken aikaa halu tehdä huvilaitealueesta yhtenäisempi. Half Pipen siirto on ollut yksi näistä suunnitelmista ja myös Koskiseikkailun (vaikkakin se on mitä suurimmalla todennäköisyydellä hieman epärealistinen toteutuksen kannalta). Ilmeisesti haluna olisi saada kaikki laitteet yksien aitojen sisäpuolelle, jotta esimerkiksi yksityistilaisuuksien järjestäminen (esim. "Vuokraa puisto yrityksesi työntekijöille"-tyyppiset) olisi helpompaa ja samalla muut kohteet voitaisi pitää auki muulle yleisölle.

Mielestäni Särkänniemi on kulkemassa oikeaan suuntaan näiden suunnitelmien kanssa. Särkänniemi on aina tuntunut vähän autiolta laitteiden erittäin väljän sijoittelun ansiosta. Mutta viimeaikaisten laitehankintojen ja niiden sijoittelun ansiosta alkaa vaikuttaa siltä, että Särkänniemi on vihdoin hyödyntämässä potentiaaliaan ja luomassa yhtenäisempää ilmettä.

Mitä tulee tuohon vuoden 2019 uutuuteen, ja mahdolliseen nimeen Boom, kuulostaa minun korvaani laukaistavalta tornilta. Olisiko kenties S&S Sansein Combo Tower (laukaisu + vapaapudotus samassa tornissa) tuloillaan? Erottuisi myös Linnanmäen vanhuksesta tuolla vapaapudotusosuudellaan.

Sienimursu
Jäsen
Viestit: 366
Liittynyt: 9.10.2013 20:03

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Sienimursu » 8.1.2019 0:31

jkeyboy kirjoitti: S&S Sansein Combo Tower (laukaisu + vapaapudotus samassa tornissa) tuloillaan? Erottuisi myös Linnanmäen vanhuksesta tuolla vapaapudotusosuudellaan.

Siinä tapauksessa olisi varmaan kyseessä tämmöinen: https://youtu.be/MX4YQyA38u0?t=8

Noissa uusimissa on ainakin kapasiteetti huomattavasti parempi mutta olen myös nähnyt sanottavan että eivät ole lähes yhtä voimakkaita kun vanhemmat space shotit.

Tepi
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 2.1.2006 9:14
Paikkakunta: Oulu

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Tepi » 27.1.2019 18:22

""Half Pipen siirto on ollut yksi näistä suunnitelmista ja myös Koskiseikkailun (vaikkakin se on mitä suurimmalla todennäköisyydellä hieman epärealistinen toteutuksen kannalta). ""

Johan on Särkänniemeen suunnitteilla isoja muutoksia, jos jopa Half Pipen kokoisia laitteita aletaan siirtämään toiseen paikkaan! Jos Koskiseikkailukin halutaan toisaalle, niin tässäpä villi ajatusleikki (en tiedä, onko yhtään realistinen). Jospa rata pysyisi suurimmalta osin samalla paikalla kuin nyt, mutta lähtölaiturin paikka siirrettäisiin muualle. Uusi sisäänkäynti ja Koskiseikkailun aloituspiste tulisi johonkin MotoGeen ja Autoradan lähettyville ja sijoittuisi siten laitealueelle. Siitä louhittaisiin kallioon "liittymä" vanhan radan suuntaan, johon se yhdistyisi sopivassa kohdassa. Lautta kiertäisi suurimmaksi osaksi entistä rataa ja palaisi sitten taas "liittymää" pitkin lastauslaiturille laitealueelle. Ei se tosin taida onnistua, koska korkeuserot ovat liian isot MotoGeestä Koskiseikkailulle päin ja matkakin toki melko pitkä. Pitäisi tehdä jyrkkiä nousuja ja laskuja. Mutta insinöörit toki ovat osaavia nykypäivänä, joten ehkä tämä mun visio ei ole ihan tieteiselokuvista kuitenkaan.

jkeyboy
Jäsen
Viestit: 49
Liittynyt: 24.3.2015 9:07

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja jkeyboy » 15.2.2019 10:35

Särkänniemen uusi laite tulee olemaan nimeltään jo täällä ennustettu BOOM. Asia vahvistui hetki sitten Särkänniemen Instagram-tilillä:
https://www.instagram.com/p/Bt5UtFPHg3W/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=xon5cxrjlo0a

Jussunen
Jäsen
Viestit: 100
Liittynyt: 15.4.2017 10:51
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Jussunen » 15.2.2019 13:59

jkeyboy kirjoitti:Särkänniemen uusi laite tulee olemaan nimeltään jo täällä ennustettu BOOM. Asia vahvistui hetki sitten Särkänniemen Instagram-tilillä:
https://www.instagram.com/p/Bt5UtFPHg3W/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=xon5cxrjlo0a

Youtubesta löytyy vielä hiukan pidempi versio tuosta Instagramissa olevasta, josta ei kuitenkaan selviä mitään ihmeellistä. Tuo S&S Sansein Combo tai joku muu tower sopii hyvin tuohon kuvaukseen. Tornin laukaisu käy tuohon "jotain räjähtävää" ja se olisi myös riittävän iso hanke sopimaan kuvaukseen "jotain suurta". Myös videossa on kohtauksia esimerkiksi Näsinneulasta, joka viittaisi korkeaan laitteeseen.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1258
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja JP » 15.2.2019 17:02

Olen jo moneen kertaan sanonut täällä foorumilla että se pudotustornin kannattaisi rakentaa Näsinneulan huipuille, ja videon pohjalta kutkutti hiukan mahassa että tuohan voisi ehkä olla mahdolllista. Mutta toki todennäköisempää on tosiaankin se, että Suomen toinen Raketti nousee siihen Hypen viereen. Jos laitteen nimi on boom, niin kyllä se laukaistavalta tornilta vaikuttaa eikä ns. hitaalta pudotustornilta.

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1602
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Juuso » 17.2.2019 14:12

Boomin kohdalle Hypen viereen on rakentumassa Suorakaiteen muotoinen harmaa rakennus. Laitteen asemarakennus voisi olla hyvinkin.

Avatar
Minä
Jäsen
Viestit: 292
Liittynyt: 20.2.2008 9:37

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Minä » 21.2.2019 15:11

Särkänniemi vahvistaa facebookissa, että Hurricane on poistettu laitevalikoimasta ikänsä puolesta. Lisäksi huomiseksi luvattiin "jänniä" uutisia tulevasta kaudesta. Saadaankohan vihdoin tietää mikä laite tämä Boom on :) .

Huvipuistomies
Jäsen
Viestit: 49
Liittynyt: 27.6.2014 10:20

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Huvipuistomies » 21.2.2019 22:49

Minä kirjoitti:Särkänniemi vahvistaa facebookissa, että Hurricane on poistettu laitevalikoimasta ikänsä puolesta. Lisäksi huomiseksi luvattiin "jänniä" uutisia tulevasta kaudesta. Saadaankohan vihdoin tietää mikä laite tämä Boom on :) .


Eiiii!! Hurricane on mun lapsuuden ikonilaite, aivan mahtava kieputin! Eihän se ole kuin ...oho, 28 vuotta vanha tänä vuonna :o (Kylläpäs aika rientää!)

Hmm. Ymmärrän kyllä, että laite on moninivelisten akselirakenteidensa vuoksi ollut aika kovalla kulutuksella, etenkin ensimmäisen vuosikymmenen manuaaliajojen paikoin varsin rajujenkin kyytien jäljiltä. Itse muistan olleeni laitteessa kyydissä kahden muun asiakkaan kanssa niin, että laitteen gondoli oli aivan hilkulla pyörähtää kokonaan akselinsa ympäri ylösalaisin erään "napakan" ja taitavan laitteenkäyttäjän ohjauksessa. Voin sanoa, että nitinä, natina ja kolina oli melkoinen. Taisipa joitakin pultteja tipahdella lähtöalustallekin sieltä yläilmoista siinä rytäkässä. Oi niitä aikoja!

Kyyti oli sellaista, että Hurricane oli heittämällä Suomen hurjin flatride-kokemus "rajun" laitteenkäyttäjän hyppysissä. Tätä jaloa taitoa ei kuitenkaan hallinneet kuin muutamat harvat laitteenkäyttäjät vuosien varrella. Laitteen pääakselien/varsien ohjaaminen niin, että ne olivat juuri oikeassa kulmassa toisiinsa synnyttääkseen gondoliin voimakkaan sivuttaisheilumisen oli sekunnintarkkaa puuhaa. Käyttäjän piti akselin "joystickiä" käyttäessään pitää lyhyitä vajaan sekunnin taukoja sarjoittain liikeradan tietyssä kohdassa, jotta tuo matkustajagondolin sivuttaisliike lähti voimistumaan. Tuli tarkkailtua näitä pikkupoikana paljon jonossa ja laitteen kyydistä. Parhaat "kuskit" oppi nopeasti tunnistamaan ja juuri heidän kyytiinsä oli pakko päästä heti kun näki, että ovat päässeet puikkoihin.

Nykyäänhän kaikki on automatisoitua ja ajo-ohjelmia ei puistot anna juurikaan muokkailla, vaikka mahdollisuuksia siihen laitteista löytyisikin. Halutaan tasalaatuista asiakaskokemusta ja samanpituisia ajokierrosaikoja. Turvallista ja helppoa, mutta paikoitellen myös aika tylsää. Olisi hienoa nähdä hyödynnettävän esim. Kieputtimen, Magian ja X:n erilaisia ajo-ohjelmia. Laitteet taipuvat yllättävän monipuolisiin ajoihin, mutta näitä ei vain haluta hyödyntää.

Jussunen
Jäsen
Viestit: 100
Liittynyt: 15.4.2017 10:51
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Jussunen » 21.2.2019 23:15

Huvipuistomies kirjoitti:Olisi hienoa nähdä hyödynnettävän esim. Kieputtimen, Magian ja X:n erilaisia ajo-ohjelmia. Laitteet taipuvat yllättävän monipuolisiin ajoihin, mutta näitä ei vain haluta hyödyntää.

Hiukan off topic, mutta tuli tästä mieleen, että joihinkin laitteisiin voisi tulla vuorotellen erilaisia automatisoituja ajoja ja laite voisi olla hyvinkin erilainen, vaikka kyseessä olisikin automatisoidut ajot. Tästä esimerkkinä Powerin Dragon Tower, jossa näköala- ja vapaapudotusajot, eikä näin tarvita myöskään kahta erilaista tornia. Toinen vaihtoehto voisi olla, että testattaisiin erilaisia ajo-ohjelmia hiljaisempaan vuodenaikaan ja valittaisiin pysyväksi se, joka olisi asiakkaiden mielestä paras.

Huvipuistomies
Jäsen
Viestit: 49
Liittynyt: 27.6.2014 10:20

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Huvipuistomies » 22.2.2019 10:58

Minä kirjoitti:Lisäksi huomiseksi luvattiin "jänniä" uutisia tulevasta kaudesta. Saadaankohan vihdoin tietää mikä laite tämä Boom on :) .


Tämän päivän (22.2.) Aamulehdessä oli lyhyt juttu Hurricanen poistumisesta ja toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo näin: "Se alkoi olla jo aikansa päässä, vaikka olimme saaneet sitä pidettyä ajokunnossa. Purettu laite menee kierrätykseen. Tilalle on tulossa jotain uutta, mutta Seppälä ei paljasta uutuudesta mitään ennen huhtikuun alkua. Uutuus tulee käyttöön jo tulevana kesänä."

Eli huhtikuuhun asti on odoteltava.

juice
Jäsen
Viestit: 394
Liittynyt: 29.12.2005 16:50
Paikkakunta: Porvoo, Uusimaa, Etelä-Suomen lääni, Suomi(FINLAND)
Viesti:

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja juice » 22.2.2019 14:08

Tässä on Aamulehden nettijuttuun linkki Hurricanen poistosta: https://www.aamulehti.fi/a/201472217

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 49
Liittynyt: 19.4.2014 21:41

Re: Särkänniemi 2019

ViestiKirjoittaja Siru84 » 22.2.2019 17:32

Voih :S Tykkäsin ja oli yksi lempi laitteistani. Toivottavasti Boom on hyvä!


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija