Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

Keskustelua Linnanmäestä.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
Minä
Jäsen
Viestit: 337
Liittynyt: 20.2.2008 9:37

Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Minä » 31.10.2022 15:25

Linnanmäki on tiedottanut, että kauden 2024 uutuus paljastetaan huomenna aamulla! Viimehetken ajatuksia ja arvauksia?

Palaillaan huomenna :D

Edit: Siinä se nyt on. Intamin Gyro Swing tulossa.

Kuva
Viimeksi muokannut Minä 1.11.2022 9:27, yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Zorlim
Jäsen
Viestit: 611
Liittynyt: 6.1.2011 16:57
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - ???

ViestiKirjoittaja Zorlim » 31.10.2022 16:30

Toivottavasti ei vuoristorataa, jota pelkään kun tulee välivuosi 2023. Toivon rajua flättiä joka kieputtaa monipuolisemmin kuin Kieputin.
Aiemmin täysi huvipuistohullu, nyt vähentänyt mielenkiintoaan. Huvipuistoja en silti koskaan unohda.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - ???

ViestiKirjoittaja JP » 1.11.2022 0:18

Okei, eli nyt puhutaan kahden vuoden päästä tulevasta laitteesta, eikä ensi vuoden uutuuksista. Olen itseasiassa aika innoissani tästä tiedosta, sillä yleensä huvipuistot eivät kyllä ilmoita näin aikaisin tulevista laitteista ellei kyse ole sitten jostain suuremmasta. Minulle kelpaisi aivan hyvin uusi vuoristorata, ja se voisi aivan hyvin olla vaikka perhevuoristorata, joka kiitäisi Linnanmäen ympäristössä. Tulireestä luopuminen olisi myös sydäntä lämmittävä uutinen, sillä sen tie on tullut päätökseen (vaikkakin sillä on kyllä puiston upein nimikyltti, joka näyttää äärimmäisen upealta pimeällä).

Jos itse saisin taikasauvalla sanoa mitä Lintsiin tulee, niin ostaisin sinne Rocky Mountain Constructionin Raptor -radan. Sellainen ei vie paljoa tilaa, ja olisi aika veikeä lisä Lintsille. Tulireen kohdalle sellaisen saisi aivan hyvin mahdutettua.

Toinen toiveeni olisi uusi pudotustorni tyyliä Ikaros Gröna Lundilta, jossa ylhäälle päästyä matkustajat käännetään vatsa kohti maata. Tällainen pudotustorni ei olisi edes kallis hankinta, eikä veisi tilaa.

Veikkaisin että jos ei muuta niin sitten huomenna Lintsi tiedottaa ainakin Vekkulan tulevaisuudesta, sillä sehän on jo aika pahasti jäljessä alkuperäisestä aikataulusta. Mutta tuntuu vähän hassulta jos uusi Vekkula yksinään tarvitsisi omaa tiedotustilaisuutta näin aikaisin. Siitä tiedottamisen voisi hyvin jättää edelliselle kesälle. Et jotain isompaa sieltä vaikuttaisi olevan tulossa, ja ottaen huomioon että flätit on helppo ja nopea laittaa kokoon, niin ei niistä yleensä tiedoteta näin paljoa etukäteen. Eli uusi vuoristorata olisi paras veikkaukseni, tai joku muu normaalia suurempi laite.

Avatar
Minä
Jäsen
Viestit: 337
Liittynyt: 20.2.2008 9:37

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi - Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Minä » 1.11.2022 9:16

Minä kirjoitti:Linnanmäki on tiedottanut, että kauden 2024 uutuus paljastetaan huomenna aamulla! Viimehetken ajatuksia ja arvauksia?

Palaillaan huomenna :D


Siinä se nyt on. Intamin Gyro Swing.

Kuva

Linnanmäellä on jännittäviä uutisia kerrottavanaan: maailmanluokan Swingi-laite saapuu huvipuistoon huvikaudelle 2024. Heiluriliikettä tekevä näyttävä laite tulee rakentumaan huvipuiston keskelle, Kieputin-laitteen entiselle paikalle.

– Swingissä istutaan jättimäisen heilurin kyydissä, joka heilauttaa kyydissä olijoita lähes 100 kilometrin tuntivauhtia puolelta toiselle. Heilurin lakipisteessä ollaan 40 metrin korkeudessa, 120 asteen kulmassa ja huvittelijoiden eteen avautuvat Helsingin mahtavat maisemat, kertoo Linnanmäen kehitysjohtaja Anssi Tamminen.

Helsingin ylle avautuvaa maisemaa pääsee ihailemaan joka suunnasta, sillä laitteen istuinosa pyörii ympäri, ja huvittelijat istuvat katseet suunnattuna poispäin laitteesta. Koko Helsinki on kirjaimellisesti huvittelijoiden alla, sillä jalat roikkuvat tässä laitteessa vapaana.

– Välillä istut jalat taivasta kohti, toisessa hetkessä taas matkaat laitteen kyydissä katse suunnattuna maahan, tämä jos mikä saa vannoutuneimmankin hurjapään hihkumaan vauhdin hurmasta, Tamminen kuvailee laitteen tuntua.

Swingissä laitteen oma massa liikuttaa heiluria, joten sen kyydissä pääsee nauttimaan todellisesta painottomuuden tunteesta koko 2-minuuttisen ajon ajan. Yksi Swingin mahtavista ominaisuuksista on se, että heiluriliikettä tekevä laite nostattaa huvittelijat hetkittäin hieman penkkiä ylemmäs, jolloin kyydissä päästään nauttimaan niin kutsutusta air-timesta; ilma-ajasta. Yhtä aikaa Swingin hurjaan kyytiin mahtuu 40 huvittelijaa.

– Pyrimme jatkuvasti kehittämään Linnanmäen laitevalikoimaa ja kartoitamme maailman huvipuistojen huvilaitteita. Göteborgissa sijaitsevassa huvipuisto Lisebergissä ihastuimme tähän laitteeseen, joka on viralliselta nimeltään Gyro Swing. Linnanmäelle tulevan laitteen nimeksi olikin helppo valikoida Swingi, sillä se kuvaa hyvin huvilaitteen keinuvaa liikettä, kertoo Tamminen.

Uutuuslaite Swingin valmistaa alalla tunnettu ja arvostettu laitevalmistaja Intamin. Saman laitevalmistajan laitteita ovat myös Linnanmäen Kirnu, Hurjakuru, Panoraama sekä huikea ratalaite Taiga.

– Meille on erittäin tärkeää kehittää Linnanmäkeä ja samalla mahdollistaa huvittelijoille huipputason elämyksiä. Intamin oli luonteva valinta yhteistyökumppaniksi, sillä olemme tehneet monia onnistuneita laiteprojekteja heidän kanssaan aikaisemminkin, joista viimeisimpänä toimme Linnanmäelle huiman ratalaitteen ja monia alan palkintoja voittaneen Taigan, sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

– Iso osa huvipuistolaite-elämystä on myös sen ympärille luotava teemoitus ja äänimaailma. Swingi tulee leikittelemään Swing-musiikkiteemalla, joten tämän jännittävän laitteen ympärille tullaan luomaan myös kiehtova, omanlainen musiikkimaailma yhteistyössä IMAScoren kanssa, joka on alalla tunnettu elämysmusiikkituotannoistaan, Adlivankin jatkaa.

Linnanmäen uutuuslaite Swingi rakennetaan huvipuistosta poistuneen Kieputin-laitteen paikalle. Kieputin on jo poistettu paikaltaan, ja uuden laitteen perustustyöt ovat alkamassa. Muutamia Kieputtimen nostalgisia nimikko-osia on otettu talteen mahdollista myöhempää käyttöä varten. Rakennustöistä pidetään taukoa ensi huvikaudella, mutta heti huvikauden 2023 päätyttyä alkaa uuden laitteen pystytys. Swingin kyytiin pääsee kieppumaan huvikaudella 2024.

Sienimursu
Jäsen
Viestit: 417
Liittynyt: 9.10.2013 20:03

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - ???

ViestiKirjoittaja Sienimursu » 1.11.2022 9:19

Vastasin jo vahingossa toiseen ketjuun. No, ei täällä foorumissa tule oikein spämmiä niin ei haittane :DD

Tulee tässä aika monella täällä toive toteen, vastaava laite on Lisebergissä ja Djurs Sommerlandissa. Tämä intaminin malli on heiluriluokassa ainutlaatuinen sillä Gyro Swingissä on vain lapbar eikä olkapäitten päältä painavia turvakaaria. En ajatellut että mahtuisi, mutta konseptista näkyykin että taitaa ottaa tilaa tuosta viereisestä terassistakin.

Ehdottomasti minunkin toivomuksen näyttävästä flätistä paikalle täyttää, sillä halusin että ketjukarusellin näköalatasanne pysyy. Nimi on kyllä aivan karsea :D

Edit: Toivottavasti tuon kuvan mukainen styling pysyy lastausalueelle ja takaseinälle, ettei ole vaan joku betonilätyskä vaan juuri tuo viktoorianinen aitaus sekä tiili näyttää tosi hyvältä. Melkein saman kokoinen tigeren näyttää myös aika makealta https://youtu.be/MZNfACj0gWA

moi
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 22.2.2018 12:26

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja moi » 1.11.2022 12:27

Noni, mä vähän ennustelinki et jonkulaista pendulumia vois olla tulossa. 42m on jo melkee Hypen korkunen.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja JP » 1.11.2022 13:26

Ihan jees valinta, mutten ymmärrä miksi tätä pitää odottaa vuodelle 2024. Ei tuollaisen flatin valmistamiseen tarvita kahta vuotta, varsinkaan jos Kieputin on jo poistettu niin miksi viivytellä asian kanssa? Ainut looginen syy on että Lintsi haluaa säästää rahaa, ja kaudelle 2023 ei ehkä ole tulossa mitään.

Näen myös kummallisena ettei Lintsi kertonut tässä samalla mitään Vekkulan tilanteesta. Jos kaudelle 2023 saadaan uusi Vekkula, niin sitten tämä 2024 kauden Swingi on ihan ok hankinta, koska joka kaudelle on sitten jotain uutta tulossa. Mutta tässä haiskahtaa hiukan säästökuuri ja Vekkulan kohtalokin näyttää olevan aika kyseenalainen.

Avatar
Lunatic
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 8.7.2019 11:40

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Lunatic » 1.11.2022 14:58

Kerkesinkin toivoa heiluria toisessa ketjussa ja sellainenhan sieltä sitten saatiin! Valmistaja ja mallikin näyttää hyvältä ainakin kuulopuheiden perusteella. Onko kukaan päässyt kokeilemaan tuota Gyro Swingiä muualla? Olisi mukavaa kuulla kokemuksia, ja miten laite vertautuu esim. muihin Suomen heilureihin.

Ainoa mikä tässä risoo on tosiaan tuo outo välivuosi, ja jotenkin itsellä on sellainen kutina että tässä koko hommassa on tapahtunut pinnan alla jotain sellaista mikä ei ole kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan. Ehkäpä Kieputtimen oli tarkoitus vielä toimia kauden 2023 ajan, mutta hajosikin käsiin odotettua aikaisemmin, johon sitten Linnanmäki todennut ettei enää järkeä ruveta korjaamaan? Ehkä voisi olla myös mahdollista että Intaminilla on toimitusvaikeuksia tai ruuhkaa jonka takia ei pysty toimittamaan vielä ensi kesäksi laitetta, mistä näitä tietää. Markkinointistrategisesti tuossa ei kuitenkaan tunnu olevan mitään järkeä että myydään ei oota ensi kaudelle ja hypetetään sen vasta jälkeistä kesää. Nähtäväksi jää onko Kieputtimen tilalla ensi kesänä pelkkä tyhjä aukio vai keksivätkö siihen jotain väliaikaista viritystä.

Avatar
Zorlim
Jäsen
Viestit: 611
Liittynyt: 6.1.2011 16:57
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Zorlim » 1.11.2022 15:26

Hienoa, mahtavaa! Tällaista Lintsi on kaivannut. Olisin tuntenut myötähäpeää jos Kieputtimen olisi korvannut jokin Music Express.
Aiemmin täysi huvipuistohullu, nyt vähentänyt mielenkiintoaan. Huvipuistoja en silti koskaan unohda.

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1643
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Juuso » 1.11.2022 22:59

Hieman pettynyt olo, kun samantyyliset uutuudet on jo Powerissa ja Särkässä. Onko jollain nuuten kokemusta, miten tämän Intaminin laitteen kyyti vertautuu Zamperlan ja Techical Parkin vastaaviin eli Särkän ja Powerin vastaaviin?

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 240
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Siru84 » 2.11.2022 1:59

Tässä ilmeisesti erilaista se, että ei mee ihan pää alaspäin kuten X:ssä ja viivy siellä pidempää aikaa? Ja turvakaaret ne typerät lapbarit, ilmeisesti. Toki se tuo myös uutuutta heilurilaitteeseen. Nyt sitten heiluri kohta myös Linnanmäellä ja millä Särkänniemi ja Powerpark voi vastata siihen? :D

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1465
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja JP » 2.11.2022 23:09

"Yksi Swingin mahtavista ominaisuuksista on se, että heiluriliikettä tekevä laite nostattaa huvittelijat hetkittäin hieman penkkiä ylemmäs, jolloin kyydissä päästään nauttimaan niin kutsutusta air-timesta; ilma-ajasta."

Onko nyt niin että nuo penkit "liikkuvat" ylös ja alas ajon aikana? Eli niissä on joku hydraulinen "jousi" tai jotain vastaavaa? En ole vastaavaa versiota koskaan missään testannut, mutta varmaan täältä löytyy joku joka on testannut Lisebergin version?

Täytyy sanoa että olen nyt kuitenkin kiitollinen siitä, että Lintsi sentään hankki eri valmistajan flätin. Nyt sentään Särkällä, Powerilla ja Lintsillä on erilaiset "heilurit", et ihan samanlaisista ajoista ei tarvii joka paikassa nauttia.

Avatar
Minä
Jäsen
Viestit: 337
Liittynyt: 20.2.2008 9:37

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Minä » 3.11.2022 8:52

JP kirjoitti:"Yksi Swingin mahtavista ominaisuuksista on se, että heiluriliikettä tekevä laite nostattaa huvittelijat hetkittäin hieman penkkiä ylemmäs, jolloin kyydissä päästään nauttimaan niin kutsutusta air-timesta; ilma-ajasta."

Onko nyt niin että nuo penkit "liikkuvat" ylös ja alas ajon aikana? Eli niissä on joku hydraulinen "jousi" tai jotain vastaavaa? En ole vastaavaa versiota koskaan missään testannut, mutta varmaan täältä löytyy joku joka on testannut Lisebergin version?
Penkit eivät liiku itsessään, mutta puomit mahdollistaa kyydissä paljon "vapaamman" ja miellyttävämmän ajokokemuksen verrattaen vaikka X:ään. Puomit ovat hyvin samankaltaiset kuin Taigassa.

Lisebergin Loke on huikea, joten olen innoissani Swingistä. Edellisestä uudesta lasten- ja perhelaitteesta tosin on jo kohta 8 vuotta aikaa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lintsin pitäisi tulevina vuosina uudistaa koko perheen laitetarjontaa.

Kirjoittelen myöhemmin lisää ajatuksia, kun on aikaa. Miljoonat koulutehtävät painaa päälle ja kaikki energia kirjoittaa menee niihin :rolleyes: .

Avatar
Metro
Jäsen
Viestit: 111
Liittynyt: 12.9.2008 23:54
Paikkakunta: Tampere

Re: Linnanmäki kauden 2024 uutuus - Swingi, Intamin Gyro Swing

ViestiKirjoittaja Metro » 7.2.2023 20:11

JP kirjoitti:"Yksi Swingin mahtavista ominaisuuksista on se, että heiluriliikettä tekevä laite nostattaa huvittelijat hetkittäin hieman penkkiä ylemmäs, jolloin kyydissä päästään nauttimaan niin kutsutusta air-timesta; ilma-ajasta."

Onko nyt niin että nuo penkit "liikkuvat" ylös ja alas ajon aikana? Eli niissä on joku hydraulinen "jousi" tai jotain vastaavaa? En ole vastaavaa versiota koskaan missään testannut, mutta varmaan täältä löytyy joku joka on testannut Lisebergin version?


Vastaan myös osaltani tähän. Periaatteessahan tällaisessa vapaasti heiluvassa heilurissa ei tule tuollaista mainostettua nostetta, vaan pikemminkin vain painottomuuden tunne heilunnan yläpäässä. Mutta koska vaunu pyörii myös akselin ympäri, niin keskipakoisvoiman takia joka kerralla heilunnan yläpäässä ne onnelliset jotka pyörähtävät lakipisteen tuntumassa, kokevat airtimea. Pyörinnän takiahan kaikki työntyvät koko ajan hieman ulospäin penkeistä, mutta airtimenä tämä tietysti tuntuu vain siinä kohtaa, kun ylöspäin suuntautuvan heilunnan nopeus on hidastumassa fysiikan lakien mukaisesti ja pyörähtämisliikkeen ansiosta matkustajan penkin ylöspäin suuntautuva nopeus hidastuu tätä nopeammin. Tässä vaiheessa siis matkustaja irtoaa penkistä.

Se miksi tätä nyt erityisesti mainostetaan, liittynee siihen, ettei tällaista efektiä tule silloin kun Särkänniemen X pyörii kokonaan ympäri (eli ylösalaisin). Mutta yhtälailla jossain vaiheessa ajoa myös Särkän X:ssä voi kokea saman airtime tunteen. Mutta ei kuitenkaan niin usein.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron