Pelottaako?

Huvipuistoihin liittyvää yleistä keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Pelottaako huvipuistoon meno?

Ei pelota
50
79%
Kyllä pelottaa
1
2%
No jaa, jos kuollaan niin kuollaan ainakin komeasti
12
19%
 
Ääniä yhteensä: 63

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1457
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Pelottaako?

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 8.7.2007 19:31

Sanoin jo eilen eräälle ihmiselle, että tämä PowerParkin kuolemantapaus on lopullinen naula liian painavaksi pakattuun arkkuun. Suuri yleisö saattaa viimeaikaisten onnettomuuksien takia alkaa tosissaan välttelemään huvipuistoja, kun edes huvipuistohenkilökuntakaan ei pysy hengissä.

Voin itse sanoa suoraan että tuo PowerParkin tapaus pisti minut ajattelemaan liikaa niitä asioita, joita olen jo monia vuosia katsellut hiljaa sivusta huvipuistoissa. Laitekuskit eivät tunnu osaavan tärkeitä asioita, mutta heitä ei tästä voi syyttää. Voin siis rehellisesti sanoa, että huvipuistoihin meno alkaa jo aidosti pelottaa allekirjoittanutta - (mutta olen tosin aina ollut sitä mieltä, että varsinkin vuoristoradalla tapahtuva kuolema voisi olla varsin komea tapa siirtyä rajan tuolle puolen).

Muiden ihmisten kanssa ajatuksien jakaminen on hyvää terapiaa. Tänne saa kirjoittaa, jos tuntuu pahalta.

-KENNETH-

vekkuli
Jäsen
Viestit: 222
Liittynyt: 29.12.2005 12:07
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja vekkuli » 8.7.2007 19:37

Pryht! :P

Se ei pelaa joka pelkää!

Suurempi todennäköisyys on että jään huomenna auton alle. :)
Tosin oishan se kunniakkaampaa kuolla huvilaitteessa! 8)
.oooO..
.(.....).....Oooo.
..\...(......(.....)..
...\._)..... ).../....
.............(_./....

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1039
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

ViestiKirjoittaja Arttu » 8.7.2007 20:12

Kyllä se olisi hienoa kuolla huvipuistolaitteessa sitten joskus, joten vastasin etten pelkää. Muutenkin on ihan turha edes alkaa kylvämään minkäänlaista pelkoa mihinkään, milloin viimeksi muka suomen huvipuistoissa on joku kuollut? :)

Mitä tulee henkilökuntaan, niin niitä vasta-aloittelijoita, töppäilijöitä tai todellisia tunareita on joka alalla ja kaikkialla. Inhimillisille virheille ei voida mitään, mutta sitten kun kyseeseen tulee tahallaan aiheutettu tai ajattelemattomuus näissä kuolemissa, niin sitten voidaan puhua jo vaarallisuudesta.


Jos aletaan pelkäämään muiden aiheuttamaa, itseaiheutettua tai sitten "ei kenenkään"-aiheuttamaa kuolemaa, niin pysytään sitten kiltisti niiden omien neljän seinän sisällä.


Huvipuistot ja kuolemat eivät koskaan kuulosta hyvältä, mutta suomessa olemme siitä hyvässä asemassa, että meillä on sentään tarkat turvatarkastukset, rajoitukset ja viime kädessä viranomaiset, jotka valvovat huvipuistojemme toimintaa ja turvallisuutta. Tietysti, se turvallisuus lähtee aina jokaisesta pienestäkin tekijästä - jopa itsestämme. :)

paappa
Jäsen
Viestit: 624
Liittynyt: 10.1.2006 9:08

Re: Pelottaako?

ViestiKirjoittaja paappa » 8.7.2007 20:44

KennethSundberg kirjoitti: Suuri yleisö saattaa viimeaikaisten onnettomuuksien takia alkaa tosissaan välttelemään huvipuistoja, kun edes huvipuistohenkilökuntakaan ei pysy hengissä.-KENNETH-

Pelottaa se, että tuo arvelus saattaa jossainmäärin toteuta, mutta toivottavasti ei kuitenkaan.

Pahinta noissa onnettomuuksissa on se, että mm iltapäivälehdet repii niistä mielestäni isompia juttuja, kuin oikeasti olisi tarve. Lisäksi noiden juttujen sävy ei ole mitään asiallista, vaan sensaatiohakuista. Ymmärrettäväähän tuo juttutapa on, eillä jostainhan ne uutisaiheet on uutisköyhänä kesänä revittävä.
Kuitenkin mielestäni huvipuistoissa tapahtuu huomattavasti vähemmän onnettomuuksia, kuin muilla työpaikoilla, mutta muualla tapahtuvilla jutuilla ei ole samaa uutisarvoa, varsinkin, kun uutisoidaan vähän ikäänkuin asian vierestä.

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1039
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

Re: Pelottaako?

ViestiKirjoittaja Arttu » 8.7.2007 20:52

paappa kirjoitti:
Pahinta noissa onnettomuuksissa on se, että mm iltapäivälehdet repii niistä mielestäni isompia juttuja, kuin oikeasti olisi tarve. Lisäksi noiden juttujen sävy ei ole mitään asiallista, vaan sensaatiohakuista. Ymmärrettäväähän tuo juttutapa on, eillä jostainhan ne uutisaiheet on uutisköyhänä kesänä revittävä.


Jep, mielenkiinnolla odotan huomista lööppisadetta, mitä tuosta voidaan varmasti repiä. Ensimmäinen huvipuistokuolema suomessa, jonka suurin osa puistojen kohdeyleisöstä on kuullut ei varmasti jää vain 10cmx10cm-kokoiseksi jutuksi. :( Innolla odotan myös sitä, että rinnastetaanko alkukesäinen kirnun tapaturma tähän ja revitä siitä jotain huolimattomuutta / turvallisuusvajetta puistoista.

Jarkko
Jäsen
Viestit: 168
Liittynyt: 29.12.2005 15:12
Paikkakunta: Nokia/Tampere

ViestiKirjoittaja Jarkko » 8.7.2007 20:56

Itseäni ei pelota huvipuistoon meno, edes näiden onnettomuuksien jälkeen, tosin jotenkin tuntuu, etten enään halua mennä Poweriin, tai varsinkaan Typhooniin. Se ei ole pelkoa, että laite hajoaa, vaan sellainen epämiellyttävä tunne, että tässä laitteessa/-puistossa on joku kuollut.

Mutta esimerkiski Särkänniemi ja Lintsi eivät pelota ollenkaan. Vaikka tällaisia tapahtumia joskus saattaa sattua, se johtuu YLEENSÄ OMASTA KÄYTÖKSESTÄ. Esimerkkinä tämä Typhoonin kuski (menee vaara-alueelle, vaikka voisi ihan hyvin istua ohjauskopin penkissä, missä PITÄÄKIN olla). Ja sitten nämä kaksi Vuoristoradalla tapahtunutta onnettomuutta ovat johtuneet myös omasta käytöksestä.
Järkevänä ihmisenä itseäni pidän, joten uskon, että ainakaan minulle ei mitään tule tapahtumaan, ellei joku muu hölmöile, ja se seuraus kohdistuu myös minuun...

Avatar
Juuso
Moderaattori
Viestit: 1627
Liittynyt: 28.12.2005 20:32
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Juuso » 8.7.2007 22:57

Ei pelota ei sitten yhtään. Suurempi todennäiköisyys on kuolla kuulakärkikynän takia, kun huvipuistoissa. (luin jostain, että vuodessa noin 100 ihmistä kuolee nielaistuaan kynän ;) )

Turha pelätä, kun ei ole mitään pelättävää.

Avatar
Pia
Moderaattori
Viestit: 1814
Liittynyt: 28.12.2005 22:36
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Pia » 9.7.2007 7:04

Ei pelota vierailut puistoissa. Itseasiassa, odotan innolla käyntiä johonkin puistoon jotta pääsen itse palveltavaksi ;) ( nim. rankka työviikko takana).

Se, että joku tekee "virhearvioinnin" yhdessä puistossa ei tee kaikista puistoista (eikä edes siitä yhdestä puistosta) ainakaan minun mielestäni turvattomampia. Varmasti Powerissa tuon ikävän tapauksen jälkeen kiinnitetään entistä enemmän huomiota kaikkeen turvallisuuteen liittyviin asioihin.. kuten suurella todennäköisyydellä myös muissakin puistoissa.
- Pia

"Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja minä olen siitä täydellinen esimerkki ;)."

Avatar
Pippuri
Jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: 7.7.2007 21:50

ViestiKirjoittaja Pippuri » 9.7.2007 19:53

Ei pelota, mutta onhan sitä vähän epäilevällä kannalla kun menemme pian Poweriin jossa on juuri tapahtunut tuo.. menehtyminen.. :( Typhoonissa saattaa tulla vähän epämukava olo, semmonen että ei pysty nauttimaan yhtään kun tietää että tässä on joku menehtynyt.. En tiiä.

Avatar
Zhaituki
Jäsen
Viestit: 798
Liittynyt: 30.12.2005 18:55
Viesti:

ViestiKirjoittaja Zhaituki » 9.7.2007 22:06

Pippuri kirjoitti:Ei pelota, mutta onhan sitä vähän epäilevällä kannalla kun menemme pian Poweriin jossa on juuri tapahtunut tuo.. menehtyminen.. :( Typhoonissa saattaa tulla vähän epämukava olo, semmonen että ei pysty nauttimaan yhtään kun tietää että tässä on joku menehtynyt.. En tiiä.


sehän oli sen kuljettajan oma vika ku meni hakee niitä kenkiä.

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1408
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

ViestiKirjoittaja JP » 9.7.2007 22:37

Pippuri kirjoitti:Ei pelota, mutta onhan sitä vähän epäilevällä kannalla kun menemme pian Poweriin jossa on juuri tapahtunut tuo.. menehtyminen.. :( Typhoonissa saattaa tulla vähän epämukava olo, semmonen että ei pysty nauttimaan yhtään kun tietää että tässä on joku menehtynyt.. En tiiä.

Minusta nyt Typhoon saattaisi tuntua vieläkin turvallisemmalta. Aina kun on sattunut jokin paha tapaturma laitteessa, niin sellaisen uudelleen sattumisen ehkäisemiseksi tehdään vaikka mitä. Itse laitteenahan Typhoon on ollut loistava, ja eikä siinä käsittääkseni ole paljon vikoja ollut... Tuohon onnettomuuteen kun ei ollut syynä tekninen vika....

shrewd

ViestiKirjoittaja shrewd » 10.7.2007 1:37

Ei pelota ollenkaan ja tälläiset tapaukset eivät vaikuta omiin huvipuisto-suunnitelmiini millään tavalla.

booster

ViestiKirjoittaja booster » 10.7.2007 2:00

enää ei pelota kun on nähny sivust yms kuin tarkkaan kaikki tarkistetaan päivittäin ja vielä tarkemmin viikottain, laitemiehet kiristää pultit alkaen klo 6 aamul laitteittain jos huvipuisto aukeaa esim klo 13. Tietenkään sekään ei aivan satavarmasti uhkia poista, mutta pienentää huomattavasti. Lisäksi laitekuskeilt kerättävä tieto päivän aikana poikkeavista tilanteist ylimääräsist äänist ja miten se tehdään osaltaan parantaa tätä turvallisuutta.

Severi
Jäsen
Viestit: 584
Liittynyt: 7.7.2007 21:33
Paikkakunta: Tampere ja Särkänniemi
Viesti:

ViestiKirjoittaja Severi » 10.7.2007 9:41

Ei lähellekkään pelota mennä huvipuistoon, enemmänkin jännittää,
eikä pelota. ;)

Sopuli
Jäsen
Viestit: 299
Liittynyt: 5.4.2007 13:55
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Sopuli » 11.7.2007 9:13

Ei pelota, vaikka kyllähän sitä toisinaan mielessä käy mitä kaikkea on sattunut/voi sattua. Tätä pitäisi melkein kysyä muilta keskustelufoorumeilta, saattaisi vastausjakauma olla vähän toisenlainen. Sen verran mitä olen keskustelua muualla seurannut niin vähän erilaista kommenttia on ollut. :(
"Nyt otetaan rauhallisesti eikä anneta tosiasioiden sekoittaa meitä!"


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron