Huvipuistojutut lehdissä/mediassa

Huvipuistoihin liittyvää yleistä keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1457
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 17.6.2009 18:50

Kiitos Ihme Mies tästä suomenkielisestä pähkinänkuoresta. Se oli hiukkasen tarpeen, sillä kaikki tänään lukemani englanninkieliset jutut olivat tietenkin täynnänsä sellaisia termejä joita en ole ennen kuullutkaan. Jotakin velkasaneeraukseen viittaavaa ymmärsin kyllä lukemistani raporteista - mutta siis hyvä että sanalle "velkasaneeraus" sain vahvistuksen sinulta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin vielä lopettanut ja istuisin kiltisti hiljaa... 0:)

Ihme Mies kirjoitti:Itse asiassa Kauppalehti on myöhässä, sillä ainakin eräät huvipuistosivut kertoivat tuosta jo perjantaina.


Kannattaisi ottaa huomioon, että Chapter 11 -uutinen julkistettiin Yhdysvalloissa (linkittämäsi saitin mukaan) vasta lauantaina 13.6. joten maanantaiaamu oli aikaisin mahdollisuus Kauppalehden paperiversiolle kertoa asiasta. Kun kyseessä ei nyt kuitenkaan ollut mikään maailmantalouteen vaikuttanut luonnonkatastrofi tai lehmien lunssaepidemia, niin annettakoon anteeksi että Kauppalehti kertoi uutisen vasta eilen tiistaina. ;)

Ihme Mies kirjoitti:Lisäksi yhtiön tiedotteen mukaan tuo ei vaikuta millään tavalla itse puistojen operatiiviseen tilaan, vaan ne pysyvät auki, investoivat kaudelle 2010 eikä kukaan saa edes irtisanomislappua kouraan.


Six Flags -ketjun erillisten yhtiöiden nokkimisjärjestyksestä en ole lainkaan tietoinen (eikä se nyt suoraan sanottuna hirveästi kiinnostakaan), mutta *pienenpieni omakohtainen kokemukseni* tällaisista yhtiöistä kuitenkin varoittelee uskomasta johtajien laatimiin lausuntoihin (tyyliin "kaikki hyvin" vaikka puhujan jalkaa revitään samaan aikaan irti).

Velkasaneeraus on aina velkasaneeraus ja ykkösottajana on verottaja (lue: yhteiskunta) sekä lakisääteisesti määritellyt osapuolet (kuten vakuutusyhtiöt). Velkasaneerausta ei tietääkseni myönnetä kuin erityisehdoin. Jenkkien ihmemaailmassa voidaan asiat mahdollisesti järjestää täysin toisella tavalla kuin koto-Suomessa, mutten nyt kuitenkaan jaksa uskoa että amerikkalainenkaan verottaja antaisi anteeksi selvästi yli varojensa elämistä, kuten Six Flagsin tapauksessa on käynyt. JOS emoyhtiötä ei voidakaan (syystä tai toisesta) pelastaa velkasaneerauksella, tässä tapauksessa emoyhtiö kaatuu Six Flags -ketjun alta. Tietämättä kuinka vakavaraisia tytär- ja/tai sisaryhtiöitä ketjun erilliset huvipuistot ovat, en tietenkään voi väittää (enkä itsekään usko) kaikkien ketjun huvipuistojen kaatuvan - mutta periaatteellisella tasolla, puhtaasti henkilökohtaisena mielipiteenä, OLISI VÄÄRIN että huvipuistot huimine investointeineen pääsisivät jatkamaan, kun taas joku yhtiöiden ulkopuolinen velkoja saattaa jäädä nuolemaan näppejään.

Huomaat siis varmaan, etten nyt erityisemmin puhu Six Flags -tapauksesta, vaan velkasaneerauksista sekä konkursseista yleensä. Olkoonpa yritys mikä tahansa, silloin yrittäjä EI ole mielestäni toiminut oikein (saati sitten realistisesti) jos tuloksena on velkavuori jota ei pystytä omilla varoilla maksamaan pois.

Six Flagsin johtaja tuntuu kyllä haastatteluissa osittain ihan maanläheiseltäkin tyypiltä (kyseenalaistaapa hän jopa älyttömän kalliiksi osoittautuneen Kingda Kan) - mutta minulla on henkilökohtaisesti, sekä saamisistaan kiinnipitävän yrittäjänkin kannalta katsottuna, erittäin vaikea niellä tätä velkasaneerausperiaatetta jolla velalliset pääsevät pälkähästä ja velkojat jäävät nuolemaan näppejään (ja odottamaan kauhulla, pysyykö oma talous kasassa kun toiset vaan "yrittelevät" yli varojensa, jättävät laskut törkeästi maksamatta, eivätkä loppujen lopuksi joudu vastuuseen juuri mistään - ja pistävät vieläpä samantien pystyyn uuden bisneksen, käyttämällä systeemin porsaanreikiä häikäilemättömästi hyväkseen). << Noin ainakin Suomessa.

Siksi en oikein hyväksy seuraavaa ajatustasi:

Ihme Mies kirjoitti:Mutta isompien puistojen kohdalla konkurssi voi itse asiassa olla hyväkin asia.


Asiakkaan ja uuden omistajan näkökulmasta varmastikin hyvä asia, mutta muista näkövinkkeleistä en näe asiaa erityisen "hyvänä".

Siinäpä nyt, mitä halusin sanoa.

-KEN-
Älä välitä heistä jotka puhuvat selkäsi takana; sehän vain tarkoittaa että olet heitä muutaman askeleen edellä.

Avatar
Ihme Mies
Jäsen
Viestit: 694
Liittynyt: 30.7.2008 22:37

ViestiKirjoittaja Ihme Mies » 17.6.2009 20:36

KennethSundberg kirjoitti:
Ihme Mies kirjoitti:Mutta isompien puistojen kohdalla konkurssi voi itse asiassa olla hyväkin asia.


Asiakkaan ja uuden omistajan näkökulmasta varmastikin hyvä asia, mutta muista näkövinkkeleistä en näe asiaa erityisen "hyvänä".

Siinäpä nyt, mitä halusin sanoa.


Tämä menee nyt vähän yhteiskunnalliseksi keskusteluksi, mutta kuitenkin... :roll:

JOS velkasaneeraus onnistuu, niin silloin parhaassa tapauksessa (lähes) kaikki saavat (lähes) kaikki rahansa, yritys pelastuu ja jatkaa toimintaansa.

Kuitenkin jos konkurssiin mennään, niin silloin tietenkin jotkin yritykset jäävät ilman saataviaan ja aika iso osa veloista, tai jopa koko summa, kaatuu yhteiskunnan ja veronmaksajien niskaan.

Mutta puiston tilanne voidaan "nollata" ja se on tosiaan asiakkaiden ja uuden omistajan etu. Mutta ei se muillekaan tappioksi koidu. Pitää muistaa, että toimiva ja elinvoimainen puisto tahkoo ison kasan verotuloja, kerrannaisvaikutuksena lisää muiden palvelujen käyttöä (hotellit yms.), samoin suuri puisto on etenkin kausityöllistäjänä todella merkittävä asia omalla paikkakunnallaan.

Jos ajatellaan vaihtoehtoa, missä puisto jyrätään maan tasalle ja maa-alue uuteen käyttöön, niin kaikki matkailua, paikallisia palveluja ja työpaikkoja tuottavat vaikutukset katoavat.

Yksi tehokas konkurssi voi shokkihoitona olla paljon terveempi ja tehokkaampi keino kuin väkisin venytetyt velkasaneeraukset sun muut. Ihan psykologisella tasolla on suuri ero, että onko asiakkaita tavoitteleva puisto "kuoleman porteilla" vai "vastasyntynyt", vaikka itse puisto olisikin sama.


Tietenkin konkurssista on olemassa myös laillisuuden rajamailla oleva versio, ainakin moraalisesti kyseenalainen, missä yritys ensin ylivelkaannutetaan epärealistisella tavalla, viimeiset käteisvarat sijoitetaan johtajien bonuksiin, sen jälkeen ajetaan koko roska konkurssiin, ja lopulta yrityksen johto ostaa itselleen konkurssiin ajamansa yrityksen takaisin konkurssipesästä velattomana.

Mutta "terve" konkurssi voi olla ihan hyväkin asia, ja lopulta tuottaa enemmän kuin mitä edellisen omistajan velkojen hoitaminen maksaa. Tietysti noita on hieman vaikea laskea, kun plussat ja miinukset menee eri "kassoihin".

Avatar
Typhoon
Jäsen
Viestit: 176
Liittynyt: 25.7.2007 20:22

ViestiKirjoittaja Typhoon » 24.6.2009 17:10


Avatar
Pia
Moderaattori
Viestit: 1813
Liittynyt: 28.12.2005 22:36
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Pia » 25.6.2009 7:33


Tuo juttu kieltämättä veti aika hiljaiseksi... sekä Särkän, että itse tapahtuneen puolesta.
- Pia

"Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja minä olen siitä täydellinen esimerkki ;)."

paappa
Jäsen
Viestit: 624
Liittynyt: 10.1.2006 9:08

ViestiKirjoittaja paappa » 28.6.2009 10:23

"Laitteeseen oli tullut häiriö, jonka vuoksi laite ei omilla laitteistoillaan lähtenyt liikkeelle, vaan sitä piti työntää"
Elikkä kyseinen huvipuisto on käyttänyt asiakkaiden ajeluttamiseen epäkuntoista laitetta.
Tällöin vastuu on osaltaan huvipuiston, mutta ei työntekijätkään ole toimineet yleisten työturvallisuusmääräysten mukaan, tarkoitan Työturvallisuuslakia.
Vikaa on siis kummassakin osapuolessa.
Toivottavasti porukka oppii tällaisista tapahtumista aj nuo saadaan ehkäistyä kokonaan, mitä kuitenkin epäilen.

On turhaa sitten sanoa, että jos et tee näin, niin menetät työpaikkasi, sillä luulisi oman terveyden ja turvallisuuden olevan niitä tärkeimpiä asioita.

Käytännössä nuo sakot olivat pienet, jos tuo vika on ollut jo aiemminkin

Lisäksi herää kysymys, paljonko noita kunnoltaan kyseenalaisia laitteita onkaan käytössä.

Avatar
Ihme Mies
Jäsen
Viestit: 694
Liittynyt: 30.7.2008 22:37

ViestiKirjoittaja Ihme Mies » 28.6.2009 12:57

paappa kirjoitti:"Laitteeseen oli tullut häiriö, jonka vuoksi laite ei omilla laitteistoillaan lähtenyt liikkeelle, vaan sitä piti työntää"
Elikkä kyseinen huvipuisto on käyttänyt asiakkaiden ajeluttamiseen epäkuntoista laitetta.

Lisäksi herää kysymys, paljonko noita kunnoltaan kyseenalaisia laitteita onkaan käytössä.


Tuossa tapauksessa on kyllä paljon huolestuttavia piirteitä, mutta jos olen ymmärtänyt oikein, niin kyseessä oleva häiriö on tosiaan ihan pieni asia sinänsä eikä epäkuntoinen laite.

Noissa lastenradoissa voi toisinaan käydä niin, että juna pysähtyy painojakauman, planeettojen asennon tai muun syyn seurauksena sillä tavalla, että nostomäen pyörät eivät sitä pysty suoraan nostamaan. Silloin pieni työntäminen auttaa eikä kyseessä ole suoranaisesti vika tai epäkuntoisuus.

Se, mikä tässä tapauksessa oikeasti on huolestuttavaa on:
1) junaa työnnettiin samalla kun käynnistysnappulaa painettiin
2) tämä ilmeisesti tehtiin kun asiakkaita on kyydissä.

Kun en tätä Ziererin luomusta yksityiskohtaisesti tunne, niin en osaa 100% varmasti sanoa, että miten on, mutta näillä tiedoilla sanoisin, että jos juna on pysähtynyt paikkaan, josta edellisvuosien kokemusten perusteella tiedetään ettei se lähde liikkeelle, niin seuraava menettelytapa olisi ollut oikea:
1) juna työnnetään tyhjänä kohtaan, mistä pyörät saavat sen liikkeelle
2) junaa ajetaan 1-2 kierrosta radalla ja sen jälkeen pysäytetään lastausta varten
3) kun homma on saatu toimimaan, otetaan asiakkaita kyytiin ja jatketaan normaalisti.


Tietenkin jos on jonoa, niin se saattaa vaikuttaa huonolta toiminnalta että tyhjää junaa pyöritetään. Mutta tuskin tämäkään lopputulos on puiston maineen kannalta sen parempi... :roll:

Severi
Jäsen
Viestit: 584
Liittynyt: 7.7.2007 21:33
Paikkakunta: Tampere ja Särkänniemi
Viesti:

ViestiKirjoittaja Severi » 28.6.2009 20:37

.
Viimeksi muokannut Severi 4.7.2009 18:41, yhteensä muokattu 1 kertaa.

paappa
Jäsen
Viestit: 624
Liittynyt: 10.1.2006 9:08

ViestiKirjoittaja paappa » 29.6.2009 13:20

Ihme Mies kirjoitti:" niin kyseessä oleva häiriö on tosiaan ihan pieni asia sinänsä eikä epäkuntoinen laite"

" Silloin pieni työntäminen auttaa eikä kyseessä ole suoranaisesti vika tai epäkuntoisuus"

"Se, mikä tässä tapauksessa oikeasti on huolestuttavaa on:
1) junaa työnnettiin samalla kun käynnistysnappulaa painettiin
2) tämä ilmeisesti tehtiin kun asiakkaita on kyydissä." :roll:


Kun en nyt ole tutustunut ko laitteen valmistajan käyttöohjeisiin, niin en tietty varmaksi osaa sanoa.
Mielestäni, mikäli laite ei toimi, kuten on suunniteltu, niin silloin siinä on vika.
Se, mikä on iso ja mikä pieni vika, jääköön kunkin mietittäväksi
Tuosta ko tapauksesta nähdään, että se "pieni vika" saattaa aiheuttaa suuremmankin onnettomuuden, onneksi tässä säästyttiin vähällä.

Jos vika korjataan työntämällä vastaa mielestäni sitä, jos puukonhaavaa hoidetaan ottamalla särkylääkettä, tekemättä itse haavalle mitään, hoidataan siis oiretta, ei itse syytä.

Onkohan ko puiston vastaavat todellakin kirjallisesti ohjeistaneet tuon "työntököynnistyksen", toivottavasti ei, sillä silloin ollaan väärällä tiellä ja pitkällä.
Tuskinpa valmistaja tuota työntämistä ohjeistannut tai jos on, niin ei kun vastuuseen.

Ihmetyttää, että jos tuo ongelma on ollut jo aiempina vuosina, niinasialle ei ole tehty mitään, tai jos on, nin jotain sinnepäin.

No onneksi täällä on puistoissa homma hanskassa, mutta onkohan hanskat hukassa ja euronkiilto silmissä otetaan arpeettomia riskejä tyyliin, "rahallahan siitä selviää".

Avatar
Ihme Mies
Jäsen
Viestit: 694
Liittynyt: 30.7.2008 22:37

ViestiKirjoittaja Ihme Mies » 29.6.2009 22:40

paappa kirjoitti:Mielestäni, mikäli laite ei toimi, kuten on suunniteltu, niin silloin siinä on vika.
Se, mikä on iso ja mikä pieni vika, jääköön kunkin mietittäväksi


Onhan se noinkin, tietysti. Kuitenkin vuoristoradoissa on aina ollut ja tulee kuviteltavissa olevan tulevaisuuden ajan olemaankin noita vikoja, missä juna pysähtyy paikkaan, mihin sen ei pitäisi pysähtyä.


Tuosta ko tapauksesta nähdään, että se "pieni vika" saattaa aiheuttaa suuremmankin onnettomuuden, onneksi tässä säästyttiin vähällä.


Tämä taas on 100% totta!
Mutta siitä taas päästään siihen asiaan, että tässähän itse onnettomuus johtui väärästä toiminnasta eikä itse laitteen häiriöstä. Itse häiriön seurauksenahan ei olisi asiakkaille eikä henkilökunnalle tapahtunut yhtään mitään, jos sen korjaamiseksi ei oltaisi ryhdytty tekemään vaarallisia temppuja (kuten työntämistä nostomäen ollessa käynnissä).


Jos vika korjataan työntämällä vastaa mielestäni sitä, jos puukonhaavaa hoidetaan ottamalla särkylääkettä, tekemättä itse haavalle mitään, hoidataan siis oiretta, ei itse syytä.


Kun ei tarkalleen tiedä, että mistä tuo alkutilanne syntyi, niin paha sanoa varmasti mitään. MUTTA... motorisoituja vuoristoratoja lukuun ottamatta jokainen vuoristorata voi pysähtyä kohtaan, mihin sen ei pidä pysähtyä ja mistä sitä ei saada liikkeelle muuta kuin ulkopuolelta työntämällä/hinaamalla/muulla vastaavalla keinolla.

Tässä suhteessa Vauhtimato on siis ihan yhtä viallinen kuin kaikki muutkin maailman vuoristoradat. Ei ole montaakaan päivää, kun Lisebergin Kanonen juuttui tophatin päälle, mistä se työnnettiin pois. Sama on tapahtunut Top Thrill Dragsterille ainakin viisi kertaa, sekä tyhjänä että täytenä. Linnanmäellä on kahden viime vuoden kuluessa juuttunut Vuoristorata, Salama, Tulireki ja Kirnu (ehkä muutkin radat) eri syistä. Muistaakseni vuonna 2007 Gröna Lundilla kova tuuli pysäytti Vildamusenin kahden mäen väliseen "laaksoon".

Tietysti olisi loistavaa, jos kaikissa vuoristoradoissa olisi varamekanismi joka kohdassa, mutta näin ei ole. Siksi tärkeämpää onkin keskittyä siihen, että miten toimitaan kun se häiriötilanne tulee (joka tulee käytännössä joka ikiselle radalle jossain vaiheessa).

Ja ilmiselvästi Vauhtimadon kohdalla tässä kohtaa valmistautuminen on joko pettänyt tai ollut alkujaankin vaarallinen. Se mikä on oikeasti huolestuttavaa on se, että kovinkaan monessa puistossa ei tosiaan ole toimivaa ja turvallista evakuointisuunnitelmaa. Tämän näkee vaikka YouTubea katsomalla, miten ihmiset kävelevät nostomäen evakuointiramppia alas minkäänlaista turvaköyttä/valjaita tai esim. surullisen kuuluisassa Eftelingin tapauksessa evakuoitava vuoristorata lähti liikkeelle kesken kaiken, turvakaaret auki (kukaan ei tosin loukkaantunut).


Onkohan ko puiston vastaavat todellakin kirjallisesti ohjeistaneet tuon "työntököynnistyksen", toivottavasti ei, sillä silloin ollaan väärällä tiellä ja pitkällä.
Tuskinpa valmistaja tuota työntämistä ohjeistannut tai jos on, niin ei kun vastuuseen.


No ei varmasti ainakaan tällä tavalla kuin se nyt tehtiin. Mutta oikeasti vuoristoratojen työntämiset on ihan joka viikkoista puuhaa maailmanlaajuisesti, Suomessa on niin vähän ratoja että niistä syntyy uutisia vaikka kaikki sujuisikin onnellisesti.


No onneksi täällä on puistoissa homma hanskassa, mutta onkohan hanskat hukassa ja euronkiilto silmissä otetaan arpeettomia riskejä tyyliin, "rahallahan siitä selviää".


No tuota en ihan vielä haluaisi uskoa, eiköhän kyse ole ollut enemmänkin liiasta luottamisesta kaiken sujumiseen onnellisesti. USAssa tilanne on tietenkin toinen, siellähän on onnistuneesti lobattu käytännössä koko huvipuistobisnes itsesääteleväksi alaksi. Valtiollista valvontaa ei ole ja onnettomuuksien jälkihoito tapahtuu tosiaan rahalla ennen kuin jutut menevät edes varsinaiseen siviilioikeuden käsittelyyn. Kuten vaikka kuuluisa SFKK:n pudotustornionnettomuus.

HeXa
Linkkimestari
Viestit: 805
Liittynyt: 3.1.2006 15:28
Paikkakunta: Lahti

ViestiKirjoittaja HeXa » 2.7.2009 16:09

Lääninhallitus: Alkoholi ei sovi lasten huvipuistoon

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009070 ... 5_uu.shtml

Avatar
Mustekala
Jäsen
Viestit: 734
Liittynyt: 20.5.2007 15:00
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Mustekala » 3.7.2009 11:56

HeXa kirjoitti:Lääninhallitus: Alkoholi ei sovi lasten huvipuistoon

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009070 ... 5_uu.shtml


Mahtava päätös :thumbsup: !!!
\o/

Avatar
Rollercoaster King
Jäsen
Viestit: 148
Liittynyt: 18.5.2008 10:14
Paikkakunta: Pori Ikä:12v tyttö Suosikkilaite:Colossus
Viesti:

ViestiKirjoittaja Rollercoaster King » 4.7.2009 9:20

http://www.iltalehti.fi/helsinki/200907039874954_hi.shtml
Tosiaankin tuo linnanmäen puuvuoristorata alkaa käymään tuulivoimalla. :blush:
Ylös ja Alas vuoristorataa!

Avatar
JP
Jäsen
Viestit: 1313
Liittynyt: 8.4.2006 9:49
Paikkakunta: Lontoo

ViestiKirjoittaja JP » 5.7.2009 19:35

Floridan Disneylandissa junat törmäsivät, yksi kuoli.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200907059881054_ul.shtml

jussiApina
Jäsen
Viestit: 38
Liittynyt: 10.5.2009 15:30
Paikkakunta: Jepua
Viesti:

ViestiKirjoittaja jussiApina » 5.7.2009 22:30

Rollercoaster King kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/helsinki/200907039874954_hi.shtml
Tosiaankin tuo linnanmäen puuvuoristorata alkaa käymään tuulivoimalla. :blush:


O M I T U I S T A!!!!!!!!!!!

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1457
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 6.7.2009 0:07

JP kirjoitti:Floridan Disneylandissa junat törmäsivät, yksi kuoli.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200907059881054_ul.shtml


Kyseessä on monorail - ja itseasiassa samankaltaisia törmäilyjä on sattunut aiemminkin (vaikka alunperin nämä monorailit oli varustettu törmäyksenestojärjestelmällä). Aiemmat yhteentörmäykset ovat olleet joko kuskin omaa hölmöyttä tai muuten vain Murphyn lakia; kukaan ei ole aiemmin kuollut näissä törmäilyissä.

Pointtina nyt kuitenkin se, että noilla monorail-junilla saa ajaa aika lujaa ennenkuin niillä matkustajia onnistuu pelkän törmäyksen voimasta tappamaan. Tottakai valitettavaa, että kuski kuoli - mutta voisin lyödä pääni pantiksi, että juttu paljastuu jomman kumman kuskin syyksi.

-----

Tätä toista juttua en ollutkaan vielä kuullut:

Iltalehti 18.6.2008 kirjoitti:Turbaanimies ei päässyt Disney Worldiin töihin

24-vuotias opiskelija haastoi huvipuiston oikeuteen syrjinnästä. Eteläfloridalainen miesopiskelija ei päässyt Disney Worldin huvipuistoon töihin, koska "hän ei sopinut Disneyn tyyliin".

Hindulaisuudesta polveutuvaa sikhiläisyyttä tunnustava Sukhbir Channa, 24, haastoi Disney Worldin oikeuteen, koska väittää huvipuiston syrjineen häntä turbaanin ja pitkän tukan vuoksi, jotka kuuluvat hänen uskontoonsa. Channa haki trumpetinsoittajan työpaikkaa Disney Worldista vuonna 2006.

Nyt mies vaatii oikeusteitse miljoonan dollarin korvauksia syrjinnästä. Disneyn edustajan mukaan yhtiöllä ei ole dokumentteja Channan työhakuprosessista eikä "Disney syrji ketään".


Ei ole mies mahtanut tutustua haluamansa työpaikan ehtoihin; Disneyn jenkkipuistoissa kun on tiukat ulkonäkökriteerit jopa siivoojien kohdalla. Kyse ei siis todellakaan ole uskontoon liittyvästä syrjinnästä, vaan ihan yhtiön määrittelemästä periaatteesta. Esimerkiksi itse en tuskin koskaan pääsisi Disney-puistoon töihin karsean karvanaamani takia - enkä todellakaan ole niin epätoivoinen että lähtisin vetämään Disney-yhtiötä oikeuteen siitä, että työnhakuni tyssäsi partaani.

:ermmm: KEN
Älä välitä heistä jotka puhuvat selkäsi takana; sehän vain tarkoittaa että olet heitä muutaman askeleen edellä.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa