Saako droneja lennättää puistoissa tai niiden läheisyydessä?

Huvipuistoihin liittyvää yleistä keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Jussunen
Jäsen
Viestit: 112
Liittynyt: 15.4.2017 10:51
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Saako droneja lennättää puistoissa tai niiden läheisyydessä?

ViestiKirjoittaja Jussunen » 31.1.2018 17:38

Hei! Mietin tässä, että voisinkohan vanhalla dronellani lentää huvipuistoissa tai läheisyydessä? Itse tiedän sen verran, että ainakaan puiston auki ollessa ei voi lentää, koska yleensäkkin ihmisten yläpuolella on lentäminen kielletty. Veikkaisin myös, että kiinnioloaikoinakaan ei voi puiston sisällä lennellä, koska muutenkaan ei siellä kuvaaminen ole sallittua, mutta kysyn nyt sitäkin vielä varmaksi.

Avatar
Anac0nda
Jäsen
Viestit: 830
Liittynyt: 2.1.2006 15:34

Re: Saako droneja lennättää puistoissa tai niiden läheisyydessä?

ViestiKirjoittaja Anac0nda » 1.2.2018 20:25

Jättäisin lentämättä - oli dronesi varustettu kameralla tai ei - ihan vaan varmuuden vuoksi. Lainsäädäntö on ilmeisesti edelleen kovin tulkinnanvaraista, enkä itse ainakaan haluaisi lähteä minkään puiston kanssa käräjille tällaisen asian kanssa. Tilaa Suomessa riittää kyllä muuallakin lentelyyn ;)

http://dronerules.eu/fi/recreational/obligations/summary-of-privacy-rules-in-eu-1
"Sinun ei tulisi esimerkiksi ottaa kuvia, videoita tai äänitallenteita ihmisistä heidän kotonaan, pihassaan tai autossaan ilman heidän lupaansa, ja sinun olisi muistettava, että tietosuojaa ja yksityisyyden suojaa sovelletaan myös julkisiin tiloihin. Joissain tapauksissa myös ihmisten omaisuus voi kuulua lainsäädännön piiriin.

Miehittämättömän ilma-aluksen käyttö voi häiritä yksityisyyttä, vaikka siinä ei olisikaan kameraa tai muita sensoreita. Ihmiset saattavat tuntea olevansa tarkkailun alla ja muuttaa käyttäytymistään sen mukaisesti."
CC: 150


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa