Hyviä muistoja huvipuistoista/tivoleista

Huvipuistoihin liittyvää yleistä keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Samuel91
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 9.8.2016 11:53
Paikkakunta: Joensuu

Hyviä muistoja huvipuistoista/tivoleista

ViestiKirjoittaja Samuel91 » 30.8.2016 23:45

Yritin kovasti katsella olisiko tästä aiemmin jo puhuttu täällä, mutta koska en huomannut ainakaan tähän liittyvää, niin uskallanpa aloittaa itse:

Eli mitä hyviä muistoja teillä on huvipuistoihin/tivoleihin liittyen? Tulevatko ne ihan vain matkailusta vai jopa työskentelystä huvipuistoissa/tivoleissa?

Mulla on useita hyviä muistoja Linnanmäeltä. Ekan kerran kävin siellä -97. Tästä muistan vaan sateen ja Helsinki-pyörän, jotka riittivät sellaisenaan luomaan taianomaisen hetken silloisen kuusivuotiaan silmissä :)

Toinen muistoni on vuodelta 2006, jolloin pääsin tutustumaan lintsiin uudestaan luokkaretkellä ollessani. Ehdottomasti paras laitemuisto tästä on legendaarinen sateenkaari, jonka istuimilla pysyessä tuntui tosin olevan pientä paniikkia... Lentoon meinasi lähteä kirjaimellisesti. Samalla kertaa tuli myös testattua ylensyönti ja huvipuistolaitteet, jotka eivät todellakaan ole mikään hyvä kombinaatio. Hauskaa oli silti!

Nyt olisi sitten tänä viikonloppuna tarkoitus mennä hankkimaan uusia muistoja Linnanmäeltä - kymmenen vuoden tauon jälkeen. Saa nähdä mitä ekstraa tämä kauhun teemaviikko tuo tullessaan :D

Sopuli
Jäsen
Viestit: 299
Liittynyt: 5.4.2007 13:55
Paikkakunta: Turku

Re: Hyviä muistoja huvipuistoista/tivoleista

ViestiKirjoittaja Sopuli » 31.8.2016 17:53

Ensimmäiset muistoni ovat Sariolasta ja Linnanmäeltä 80-luvun puolivälin kieppeiltä. Linnanmäeltä muistan maailmapyörän, jossa kävin isän kanssa, legendaariset hevoset, joka oli lempparini ja sateenkaaren, johon en päässyt/uskaltanut. Sitten siellä oli jotain sähköveneitä, karuselli ja Enterprise, jossa isoveli kävi minun katsellessani ihaillen, että kamala miten se uskaltaa. Mistään muusta ei ainakaan tällä hetkellä tule muistikuvaa mieleen. Ei kun oli siellä ne monorailit, mikä se on, maisemajuna. Sillä mentiin myös, se oli kiva.

Sariolasta muistan tuolta ajalta parhaiten Cineman, se oli ihan mahtava. Zoolandiassa käytiin sittemmin monta kertaa, mikä nyt ei näin jälkikäteen ajateltuna ollut sitä eettisintä huvittelua. Mutta silloin tykkäsin Vannistakin ja nautin reissuista kovasti. Sitten tuli luokkaretki Särkänniemeen ja sen jälkeen vielä useampi ystävien kanssa. Ja nyt on sitten käyty perheen kanssa useammassa paikassa, mutta Linnanmäki on edelleen käymättä sitten kasarin. Kyllä ne lapsuuden reissut ovat mahtavia, mutta pakko silti kehua myös Powerparkia, siellä sain vuosi sitten semmosta kyytiä, että ilolla muistelen ja se jäi varmasti pitkäksi aikaa mieleen.
"Nyt otetaan rauhallisesti eikä anneta tosiasioiden sekoittaa meitä!"

Snakesnape
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 1.7.2017 11:23

Re: Hyviä muistoja huvipuistoista/tivoleista

ViestiKirjoittaja Snakesnape » 1.8.2017 14:29

Kaikista huvipuistokäynneistäni on onneksi jäänyt hyviä muistoja. Yleensä surullisinta (varsinkin lapsena) oli puistosta pois lähteminen.

Ihan ensimmäiset huvipuistokokemukset, jotka kunnolla muistan on, on jo edesmenneestäWaasalandiasta. 9-10 vuotiaalle pikkutytölle Waasalandia oli ihan paratiisi. Viikinkilaivassa kiljuin kuin sumusireeni ja pelotti niin vietävästi. Mustekala teki täysin saman reaktion. Waasalanian tukkijoki oli taasen se laite, joka sai minut rakastumaan ylikaiken huvipuistoihin ja nimenomaan vesilaitteisiin. Olen huomannut näin vanhanakin, että nimenomaan vesilaitteet ovat se kohde puistoissa mitkä minua kaikkein eniten kiehtoo.

Waasalandiaan pääsimme kunnan järjestämien kesäretkien kautta ja parhaat kaverini oli mukana. Retki oli siis yhden päivän kestävä ja seuraavana kesänä mentiin tietty uudestaan. Molemmilla kerroilla laskimme tukkijokea monta kertaa putkeen ja oltiin niin ihanan läpimärkiä. :D


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa