Laitteiden soundtrackit

Huvipuistoihin liittyvää yleistä keskustelua.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

AapoSa
Jäsen
Viestit: 7
Liittynyt: 1.3.2015 16:59
Paikkakunta: Tampere

Laitteiden soundtrackit

ViestiKirjoittaja AapoSa » 21.11.2015 11:51

Kertokaa mikä tai mitkä on parhaita laitteissa soivia mestariteoksia (suomessa tai ulkomailla)

Itelläni kolahtaa syvään tää https://youtu.be/_Rcv8YIBFMY , hyvä mixi sinfonista ja elekronista musaa.
Särkänniemi paras niemi.
11 kesän kausarilainen

Avatar
TheLukki
Jäsen
Viestit: 72
Liittynyt: 1.8.2015 16:57

Re: Laitteiden soundtrackit

ViestiKirjoittaja TheLukki » 22.11.2015 14:35

Taitaa se Orlochlessin tornin soundtrack olla paras
Trrrrrrrrr... Woaaaaaaaaah!

Avatar
KINGI
Jäsen
Viestit: 144
Liittynyt: 20.3.2014 19:10
Paikkakunta: Lahti

Re: Laitteiden soundtrackit

ViestiKirjoittaja KINGI » 22.11.2015 19:22

AapoSa kirjoitti:Kertokaa mikä tai mitkä on parhaita laitteissa soivia mestariteoksia (suomessa tai ulkomailla)

Itelläni kolahtaa syvään tää https://youtu.be/_Rcv8YIBFMY , hyvä mixi sinfonista ja elekronista musaa.


Omasta mielestäni paras musiikki jota olen kuullut laitteessa olevan on juuri tämä Helixin :) . Kingissä musiikki on niin hiljanen ettei sitä kuule, joka harmittaa, mutta silti se on todella hyvä
Kun naamasi on vihreä, olet kieppunut laitteissa liikaa :mrgreen:

AapoSa
Jäsen
Viestit: 7
Liittynyt: 1.3.2015 16:59
Paikkakunta: Tampere

Re: Laitteiden soundtrackit

ViestiKirjoittaja AapoSa » 26.11.2015 17:16

TheLukki kirjoitti:Taitaa se Orlochlessin tornin soundtrack olla paras


Näinhän se on, kotikutoinen on yleensä aina toimiva, myös tässä ;)
Särkänniemi paras niemi.
11 kesän kausarilainen

Avatar
Anac0nda
Jäsen
Viestit: 829
Liittynyt: 2.1.2006 15:34

Re: Laitteiden soundtrackit

ViestiKirjoittaja Anac0nda » 28.11.2015 23:49

Helix kolahti minullekin aika kovaa kun ensimmäiset 30 minuuttia julkaisivat, kuten myös seuraavat 20 minuuttia. Mahtava homma että julkaisivat lisää kun saivat positiivista palautetta! Koko projektin seuraaminen oli muutenkin tehty helpoksi ja mielenkiintoiseksi, ja sitten kun lopulta pääsi kyytiin niin se totisesti lunasti ja jopa ylitti odotukseni.

Helixin kautta tutustuin syvemmin IMAscoreen ja täytyy todeta että yhtään heikkoa raitaa ei vielä ole tullut vastaan. Heide Parkin Flug der Dämonen kuulosti YouTubessa niin hyvältä että päädyin tilaamaan koko puiston musiikit CD:llä ja on kyllä totisesti rahansa arvoinen (vain pari kymppiä)! https://www.youtube.com/watch?v=nlbzyy6dzMc Kärnanista haluaisin kuulla enemmän kuin vain minuutin mittaisen pätkän, täytyy siis suunnata Saksaan lähitulevaisuudessa. Sen jälkeen kun IMAscoreen paremmin tutustuin, on helppo kuulla Lintsillä sekä puiston taustamusiikeissa että Kingissä samoja vaikutteita kuin muuallakin :)

Kingin lisäksi pidän Linnunradan musiikeista. Jonon ambientti (=tausta) ja kyydin lyhyt musalooppi tekevät tehtävänsä ja täydentävät sopivasti jotta kyyti ei tunnu vain pimeydeltä vaan antaa sopivasti avaruusfiilistä. Kiepin jytä sopii myös laitteen profiiliin ja houkuttelee kyseisen laitteen kohdeyleisöä kyytiin. Sääli vain että viime kesänä taisi olla vain yksi ja sama soittolista läpi kesän, olisi ollut mukavaa vaihtelua saada uudet esimerkiksi kesän puolessa välissä.
CC: 150

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1451
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Laitteiden soundtrackit

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 29.8.2016 18:36

Itselleni Disney-puistojen elämyskohteiden musiikit ovat olleet rakas harrastus ynnä keräilykohde jo liki 30 vuoden ajan (ja siksihän aikanaan halusinkin pistää Särkkiksen Orlochlessin Torniin soimaan jotain sellaista, mitä Suomen huvipuistoissa ei oltu aiemmin kuultu). Itseeni on aina vedonnut täyssinfoninen värikäs musiikki, jota Disney-puistojen elämyksissä paljon kuuleekin, mutten suinkaan nyrpistä nenääni pienimuotoisille orkestereille, enkä myöskään rockille, jazzille, r&b:lle, jne, joilla kaikilla on aikansa ja paikkansa hyvissä elämyskohde-"score"-kokonaisuuksissa, sekä myös teema-alueiden musiikkitaustoissa.

Oma ehdoton elämyskohteiden säveltäjäsuosikkini on Bruce Broughton, joka on urallaan tehnyt myös paljon mahtavan melodista elokuvamusiikkia. Broughtonin elämyskohde-scoreista rakastan edelleen eniten Ellen's Energy Adventurea (Floridan Walt Disney Worldin Epcot-puistossa), jossa täyssinfonisen musiikin kera liidellään uljaammin, kauniimmin, hauskemmin ja kauemmin kuin Disneyn Soarin' -simulaattoreissa! Tosin, legendaarisen elokuvasäveltäjä Jerry Goldsmithin alkuperäinen Soarin' -musiikkikaan ei ole suinkaan huonoa, muttei kuitenkaan ihan niin värikästä kuin Broughton parhaimmillaan. Eipä ihme, että Disney kutsui Broughtonin sovittamaan Goldsmithin teeman hieman värikkäämmäksi Soarin' Over The World -versioissa, joiden maailmanlaajuisia ensiliitelyitä juhlittiin tänä kesänä niin Shanghaissa, Kaliforniassa kuin myös Floridassa.

Vaikka täyssinfonisesta tykkäänkin eniten, elämyskohde-score-harrastukseni oikeasti alkoi yhdestä Disney-puistojen pienimuotoisimmasta mestariteoksesta: Buddy Bakerin säveltämästä elegantin intiimistä kokonaisuudesta The Haunted Mansion -kummituskartanoille (Florida, Kalifornia, Tokio). Bakerin teemoihin perustuva, Pariisin Phantom Manorin score – elokuvasäveltäjä John Debneyn upeasti sovittamana ja säveltämänä – oli aina vuodesta 1992 lähtien "Graalin maljani", jonka myös onnistuin saamaan kokoelmaani aika poikkeuksellisella tavalla; kyseinen teos inspiroi suuresti Orlochlessin Tornin musiikkitaustaa…

Jooh, ehkäpä tämä riittää aiheesta tällä kertaa.

:) KEN
Älä välitä heistä jotka puhuvat selkäsi takana; sehän vain tarkoittaa että olet heitä muutaman askeleen edellä.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa