Sivu 1/1

Laukaanhovi

Lähetetty: 17.3.2018 21:36
Kirjoittaja Pia
Nyt kaikki telkku auki 20.3, eli tulevana tiistaina tv 4 klo 20:
Kausi 4. Jakso 7/10. Ravintola Laukaanhovi, Laukaa. Laukaanhovi oli aikoinaan suosittu pysähdyspaikka, joka palveli miljoona asiakasta vuodessa. Nyt Suomen tiekartaston ovat vallanneet suuret huoltoasemaketjut. Miten selvitä isojen otteesta ja millä konsteilla voi erottua kilpailusta? Mirva Lummelahti pyörittää Laukaanhovissa lastenvaatekauppaa, lifestyle-myymälää ja ravintolaa. Ravintola on piilotettu rakennuksen taaimpaan nurkkaan ja rakennus näyttää ulospäin autiolta. Jyrkin tilaratkaisut ei miellytä Mirvaa. Nähtäväksi jää, hyväksyykö Mirva muutokset mukisematta.

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 18.3.2018 20:24
Kirjoittaja paappa
Ohjelma siis kertoo Laukaanhovissa sijaitsevasta ravintolasta, ei Nokkakivestä, vaikka ovat viereisillä tonteilla ja taustalla osittain samoja henkilöitä.

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 20.3.2018 22:32
Kirjoittaja Pia
Olen sanaton..

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 21.3.2018 15:42
Kirjoittaja Juuso
Mielenkiintoinen jakso, mutta tuo ravintolan pitäjä (nainen) oli kyllä niin raivostuttavan oloinen. Harmi, Lauri oli mielestäni kokoajan oikeilla linjoilla Jyrkin kanssa. Ja toisekseen; kuka haluaisi varastaa jotain random sisustuskrääsää tienvarsi"huoltoasemalta". Ei kukaan! En ottaisi edes ilmaiseksi. On kaupoissa mutuenkin yleensä paljon arvokkaampaakin varastettavaa.

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 21.3.2018 16:30
Kirjoittaja Pia
Juuso kirjoitti:Mielenkiintoinen jakso, mutta tuo ravintolan pitäjä (nainen) oli kyllä niin raivostuttavan oloinen.

Tuossa olen ihan samaa mieltä. Hänen huolensa ei ehkä kuitenkaan ole niin liioiteltu tavaroiden katoamisen suhteen. Itselleni suurimman kysymysmerkin toi ohjelmassa se, että miksi lähteä koko ohjelmaan mukaan, jos kuitenkaan ei loppupeleissä ole halukas muuttamaan mitään?

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 21.3.2018 17:46
Kirjoittaja Arttu
Julkisuus? Tyhmältä asenteelta tosiaan vaikutti olevan. Toiset yleensä sinne tekemää hyvää ja aiheellista ja sitten mennään kuitenkin sillä, millä on aina menty. Vai pelättiinkö sitten sitä, että ei pystytä pitämään sitä pakkaa ja paikkaa kunnossa? Tilat ja ympäristö olis mitä mahtavin paikka. Miksei vaikka vuoden ympäri auki oleva huvipuistoki mahtuisi noihin tiloihin...

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 21.3.2018 20:36
Kirjoittaja Samulila
Jakso on katsottavissa vielä ainakin reilun kuukauden Ruudussa:
https://www.ruutu.fi/video/3204090

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 22.3.2018 6:46
Kirjoittaja paappa
Eiköhän tämän keskustelun oikeampi paikka ole "yleisen keskustelun osiossa",
sillä Laukkaanhovi ja varsinkin sen ravintola ei kuulu Nokkakiveen.

Syytä miettiä kirjoittelussaan, että väärän otsakkeen alle kirjoitettu muuta paikkaa koskeva ei
positiivinen kirjoittelu saattaa ns suuren yleisön mielessä leimata täysin syyttömää paikka,
mikä tässä tapauksessa on Nokkakiveä.
Ihmisillä kun on hyvin herkästi tapana tehdä yhteenvetoja ja päätelmiä vailla
tarkempia tietoja asioiden taustoista ja toiset kun lukee näitä yhteenvetoja.
Eipä tarvitse olla kummonenkaan "asiantuntija" jotta joi kuvitella sen ketjureaktion, mitä tuollaisesta seuraa.

TV- jaksosta voi sitten kukin olla omaa mieltänsä, siihen en ota kantaa.

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 22.3.2018 13:07
Kirjoittaja JP
Katsoin eilen kyseisen jaksoin ja hiukan jäi harmittamaan, että tämä naisomistaja ei ollut valmis muutokseen (tosin en nyt voi sanoa ettei Laurillakin ole osansa sopassa). Kuitenkin loppupeleissä kyse on bisneksestä ja sen kannattavaksi tekemisestä, ei mistään muusta. Jos vanha tapa ei toiminut niin silloin pitää keksiä uusi tapa. Asia on oikeasti noin yksinkertainen, ja jos kunnolla miettii Gordon Raymsayn Kitchen Nightmares jaksoja, niin eihän niiden idea ole niikään ravintolan remppaamisessa, vaan siinä että omistaja kasvaa ihmisenä ja hoksaa että hei minun (vanha) tapani ei nyt vaan toimi ja on pakko muuttua. Jos noita jaksoja on katsonut tarpeeksi niin huomaa että jotkut ihmiset vaan ovat kykenemättömä muuttumaan, vaikka he saisivatkin vinkkejä ja apua kyseisen alan mestareilta.

Laukaahovilla olisi kyllä kaikki mahdollisuudet siihen, että siitä voisi taas tulla suosittu taukopaikka, mutta valitettavasti sitä ei vain "tavaroita siirtelemällä" korjata. Tarvitaan koko yleisilmeen muuttamista sekä ulko- että sisäpuoleta, ja samalla tulisi myös miettiä onko ylipäätänsä järkevää myydä ihan kaikkea aina lastenasuista alkaen. Kuitenkin loppupeleissä ihmiset tulee huoltoasemille yleensä levähtämään tai syömään (tai vessaan), ei shoppailemaan lastenvaatteita. Yrittäjän pitää ymmärtää keskittyä vain niiden tuotteiden myymiseen jotka oikeasti tekee tuottoa. Vaikka Laukaan hovissa tilaa onkin myydä muitakin tuotteita, niin ne myydyt tuotteet tulisi silti olla kohdennettuja vieraileville asiakkaille. Tukkupakkauksissa olevat karkit on esimerkiski paljon helpompi myydä vierailevalle turistille mukaanotettavaksi kuin joku S-koon lastenpaita.

Mitä Sukula jo ehdottikin niin Laukaanhovilla on etulyöntiasema pelikoneiden suhteen, ja tuota tulisi todellakin hyödyntää. Nyt kaikki pelikoneet on siellä kellaritasolla jonne kukaan ei kyllä eksy (edes huvipuiston sesonkiaikana). Ne pitäisi tuoda siltä ylös sinne missä ihmiset hengailee. Tällä simppelillä operaatiolla saisi vierailevat ihmiset viettämään pidemmän aikaa Laukaanhovissa, joka taas johtaisi siihen että ihmiset kuluttaisivat enemmän rahaa.

Mutta ei tuo jakson lopputulos kovin paljoa yllättä. Harmi ettei Suomen kurjat kuppilat sarjalla ole resursseja rempata koko lookkia (tuoda uudet kalusteet, kyltit jne) kuiten Gordonin versiossa, sillä jos moinen operaatio olisi tehty Laukaanhoville niin lopputulos olisi ollut ehkä eri. Mutta toivon kyllä kaikkea hyvää Laukaanhovin tulevaisuudelle ja toivottavasti he pystyvät pyörittämään bisnestä kannattavasti tulevaisuudessa. Sääli sinällään että kaikki ainekset on kohdillaan siihen että Laukaanhovista saisi taas yhden menestyksekkään taukopaikan, mutta niin kauan kuin omistajat eivät pysty tekemään siitä yhteneväistä kokonaisuutta ja korjaamaan ongelmakohdat niin mikään tuskin tulee parantumaan.

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 23.3.2018 6:09
Kirjoittaja paappa
Mikäli ylläpito kenties likee näitä kirjoituksia, niin mikäli aiempi viestini ei tullut kirjoitettua riittävän selkeästi, niin laitetaanpa nyt uudelleen.

Laukaanhovi ja se ravintola eivät todellakan ole Nokkakiveen kuuluvia,
joten ravintolaan liittyvä kirjoittelu ei todellakaan kuulu Nokkakiven osioon.
Oikea paikka ko kirjoittelulle on "Asian vierestä" missä kästtääkseni tarkoitus kirjoitella huvipuistoihin liittymättömistä asioista.

Käsittääkseni ylläpidolla on mahdollisuus siirtää tämä Laukaanhovi aihe tuonne "Asian vierestä" osioon tai muuale,
ellei sitten ylläpidolla ole tarkoitus aiheuttaa ongelmia, harmia tms Nokkakivelle.
Kirjoittelu ravintolasta Nokkakiven otsikon alla antaa satunnaisille lukijoille väärän kuvan jne.

Käsittääkseni foorumin tarkoitus ei ole haitata puistojen toimintaa, tai mustamaalata tms niitä.

Re: Laukaanhovi

Lähetetty: 14.4.2018 11:13
Kirjoittaja Sopuli
Nyt vasta eksyin tänne aihetta kurkkaamaan. Ohjelman katsoin kyllä, kuten muutkin Kuppilat kuntoon -ohjelmat. Ja minusta ohjelmassa tehtiin kyllä hyvin selväksi, että Nokkakivi ja Laukaanhovi liittyvät toisiinsa. Eivät toki ole sama asia, mutta ohjelmassa olisi voinut myös jättää yhteydet Nokkakiveen kokonaan pois, jos näin olisi haluttu. Nyt tuntuu hiukan siltä, että ajatus oli saada samalla mainosta Nokkakivelle. Valitettavasti ohjelma ei vain nyt mennyt ravintolan osalta ihan putkeen ja myönnän, että ainakin itselleni jäi vähän hassu mielikuva koko kompleksista ja sen pyörittämisestä.

Sillä ei ole todellakaan mitään tekemistä sen kanssa, missä osiossa keskustelu täällä sijaitsee.